Community blog: Zo maak je een prachtige slaapkamer in De Sims 4

Stop ze lekker in

Als je de galerie al eens hebt geopend heb je waarschijnlijk de mooiste creaties gezien, van absurde villa’s tot verbluffende woonhuizen. En wij krijgen vaak dezelfde vraag voorgeschoteld: hoe doen ze dat toch?! Dat heeft ons geïnspireerd om leden van de community uit te nodigen om anderen te laten zien hoe ze die geweldige dingen uit de galerie kunnen bouwen.

We hebben de populaire maakster Zita1966 uitgenodigd voor een aantal tips voor het maken van een prachtige slaapkamer in De Sims 4. Hieronder staat haar handleiding.

Bedankt! Ik vind het net zo leuk om badkamers als slaapkamers te maken: ze moeten realistisch qua grootte zijn, toegankelijk en uiteraard speelbaar. Zwart-wit is DE combinatie voor een moderne slaapkamer.

Ik heb deze slaapkamer in vijf eenvoudige stappen gemaakt:

Stap een: begin met een medium grote ruimte.

Slaapkamers hoeven niet zo groot te zijn. Sterker nog, door ze realistisch qua grootte te maken hebben ze meer effect dan een grote ruimte met lege plekken die je aanstaren. We bouwen een kamer met plaats voor een inloopkast, een dressoir en natuurlijk een bed. Na het bouwen van het bedframe verf je de muren en de vloer. Plaats deuren en ramen. Dit helpt je om het kleurenschema voor je slaapkamer te coördineren.

Slaapkamer_2

Stap twee: maak gebruik van afgrenzingen en muren.

Nadat je de vorm zelf hebt gebouwd, verdeel je deze onder in verschillende secties voor je kledingkast. Je hebt al een plek voor het dressoir gemaakt, dus we concentreren ons nu op de kledingkast. Plaats twee grote Saaico Moderne Kasten in elke hoek zoals aangegeven in onderstaande illustratie. (Deze kasten kun je vinden onder het tabblad keukenkastjes) Teken er een 2×2 muur tussen om ze van elkaar te scheiden en bedek de muur aan de voorkant met 1 of 2 glazen deuren.

Slaapkamer_3

Stap drie: voeg mooie afwerkingen aan de kledingkast en het dressoir toe.

We willen de illusie creëren dat er een echte inloopkast in de slaapkamer staat. Gebruik de cheat ‘voorwerpen verplaatsen’ (indien nodig) om de kast aan te kleden. Ga naar Decoraties en selecteer muurdecoraties. Daar vind je de opslageenheden met kledingrekken voor hem en haar. Plaats ze in de glazen kast tegen de binnenste muur. Je kunt ook een schoenenrek plaatsen. Ik heb ervoor gekozen om de kleinste Saaico Moderne Kast te gebruiken in plaats van een schoenenkastje. Hierdoor krijg je een meer ruimtelijk effect binnen de ‘kast’ maar je kunt er alles in zetten wat je wilt natuurlijk.

Slaapkamer_4

Voor het dressoir heb ik wederom voor iets kleins gekozen. De Saaico Moderne Kast bracht uitkomst maar dit keer zette ik hem er bovenop zodat hij een frame voor het dressoir vormt voor als ik de spiegels ga plaatsen.

Slaapkamer_5

Handige tip: als je de Eerlijke Wandspiegel  gebruikt zoals ik hier heb gedaan, kun je deze overlappen als je hem op een muur bevestigt. Op deze manier creëer je een grotere spiegel zonder het gat ertussenin dat je normaalgesproken ziet.

Stap vier: kies en plaats de rest van je slaapkamermeubilair.

Hier moet je de rest van de kamer zien in te vullen. Plaats het bed en de nachtkastjes en je moderne slaapkamer begint al vorm te krijgen. Je bent nu bijna klaar en de kamer zou er nu zo ongeveer uit moeten zien:

Slaapkamer_6

Slaapkamer_7

Stap vijf: personaliseer je slaapkamer.

Nu wordt het pas echt leuk. Decoreer en zet overal leuke decoraties neer om je slaapkamer een warme, bewoonbare uitstraling te geven. Schilderijen, vloerkleden en planten helpen je om je slaapkamer er realistischer uit te laten zien.

Slaapkamer_8

Als je weet hoe je de cheat ‘voorwerpen verplaatsen’ moet gebruiken, kun je ook coole dingen doen zoals met de plant in onderstaande afbeelding. Ik heb de ‘Glazuur en Graas’ Geglazuurde Vaas gebruikt en daar een plant op bevestigd.

Slaapkamer_10

Zet voorwerpen op je dressoir om deze er ook echt als een dressoir uit te laten zien. Gebruik parfum, planten en ornamenten om een speciaal effect te creëren. Dek de ramen af met moderne lamellen en je slaapkamer is af.

Slaapkamer_9

En daar heb je ‘m dan, een speelbare en realistische slaapkamer! Je vindt deze slaapkamer samen met al mijn andere creaties in de galerie onder ID: Zita1966. Veel plezier met De Sims!

The Sims

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *