Community blog: Waarom jouw Sims nu heftiger reageren op sterfgevallen (en brand!)

In geval van brand…

We hebben de reacties van Sims op dingen die om hen heen gebeuren verbeterd in De Sims 4. De eerste grote verandering op dit reactiesysteem was de update voor jaloezie, waardoor Sims nu beter reageren wanneer ze door hun geliefden bedrogen worden. Brand en sterfgevallen zijn twee indrukwekkende momenten in het leven van een Sim en daarom stonden zij hoog op de lijst van gebeurtenissen die we intenser en beter wilden maken. Eerder deze maand hebben we dat gedaan.

Het klinkt misschien wat luguber, maar brand en sterfgevallen (waaronder dood door brand!) maken sinds de start van de serie 15 jaar geleden een belangrijk deel uit van het leven van de Sims.

Brand, brand!

We hebben geconstateerd dat Sims soms nogal lauw reageerden op de vuurzee waar ze door omringd werden. In sommige gevallen hadden ze niet eens in de gaten dat er een brand in de buurt woedde en bleven ze gewoon doorgaan met hun activiteiten. Dit leidde tot allerlei ongeloofwaardige scenario’s, zoals een Sim die gewoon haar favoriete televisieprogramma bleef kijken en niet in de gaten had dat haar fornuis in lichterlaaie stond. (Klink herkenbaar, of niet soms?)

We hebben verbeteringen doorgevoerd, zodat Sims zich voortaan eerder realiseren dat er een brand woedt. Wanneer een Sim een brand ontdekt, zal die Sim ook andere Sims in het huis op de brand attenderen. Zo krijgen alle Sims een kans om uit het gebouw te ontsnappen, mocht een brand volledig uitslaan. Zo gauw de Sims in veiligheid zijn, zullen ze opgelucht ademhalen en verschillende animaties vertonen, die afhankelijk zijn van hun eigenschappen. De meeste Sims zullen in paniek raken, maar kwaadaardige Sims zullen snateren en sombere Sims zullen huilen. Het rekening houden met de eigenschappen van jouw unieke Sim in ons reactiesysteem is een van de manieren om Sims geloofwaardiger dan ooit te maken.

De Sims 4

Duistere zaken

De dood maakt deel uit van het verhaal van iedere Sim en we waren niet helemaal tevreden met de manier waarop Sims reageerden op een triest sterfgeval in hun directe omgeving. Sims rouwden wel om de gestorven Sim, maar het moment waarop Magere Hein ten tonele kwam om de Sim mee te nemen naar het hiernamaals, waren getuigen van dit lugubere schouwspel volledig onaangedaan. Dat was niet echt geloofwaardig. We hebben verschillende verbeteringen doorgevoerd, waardoor Sims nu beter reageren op de dood en Magere Hein.

Allereerst zullen Sims geanimeerd reageren direct nadat een andere Sim overlijdt. Het was nogal ongeloofwaardig dat een Sim na het zien van het lijk gewoon begon te huilen en daarom hebben we een set animaties toegevoegd die hoort bij het ‘ontdekken’ van een dode Sim. Verder zullen Sims nu op verschillende manieren reageren op sterfgevallen, afhankelijk van de relatie met de Sim die onlangs overleden is. Sims met een betere relatie zullen zwaarder rouwen, terwijl Sims met extreem negatieve relaties (zoals vijanden!) soms zelfs zullen juichen na het overlijden van een Sim. Wat morbide!

De Sims 4

We hadden ook het gevoel dat Magere Hein niet genoeg respect kreeg. De belichaming van de dood verscheen ten tonele, terwijl Sims niet op of om keken. We weten niet hoe het met jou zit, maar wij zouden nogal in paniek raken wanneer Magere Hein ineens naast onze Sim verscheen! Na deze laatste update zullen wanneer Magere Hein tevoorschijn komt om een dode Sim mee te nemen, andere Sims hier sterker op reageren.

Nu we het toch over Magere Hein hebben: vergeet niet dat je hem kunt smeken om de ziel van jouw Sim te redden. We hebben een aantal nieuwe reacties toegevoegd voor het geval jouw smeekbede succesvol is!

We wensen jullie veel plezier tijdens het spelen en we horen graag alles over de felle brandhaarden en dodelijke situaties waar jouw Sims mee te maken krijgen.

TheSims.com

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

1 reactie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *