Een kijkje achter de schermen: Het bouwen van het Pratend Toilet in De Sims 4

Bij het ontwikkelen van De Sims nemen we soms vreemde beslissingen die ons naar vreemde en wonderbaarlijke bestemmingen leiden. Voor De Sims 4 Stedelijk Leven was die vreemde beslissing een pratend toilet. Ja, je hoort het goed. Een pratend toilet.

In eerste instantie waren we gefascineerd door het idee van cultuur in de stad. Dit zie je qua vormgeving terug in de stijlen van de stad, de mode van de Sims, het grote aantal verschillende etniciteiten in de stad, het eten en de festivals.

Een kijkje achter de schermen: Het bouwen van het Pratend Toilet in De Sims 4

Maar we probeerden een tijdje om naar voorwerpen en activiteiten te zoeken die we associeerden met verschillende culturen uit de hele wereld. Eén cultuur waar we ons vanzelfsprekend op richtten was Japan. Tokio is een verbluffende, inspirerende stad waaruit we veel ideeën putten, en de mensen in Japan zijn gewoon adembenemend.

Maar het is niet eenvoudig om van iets dat zo complex is als cultuur een abstractie te maken in De Sims. Ideeën laten zich niet altijd goed vertalen naar materiaal voor een spel. Er zijn veel high-tech gadgets in Japan, zoals toiletten die in feite porselein met pijpleidingen met een geïntegreerde smartphone zijn, en we dachten dat het leuk zou zijn om zelf een high-tech robottoilet te maken. Zo simpel ging het.

Een kijkje achter de schermen: Het bouwen van het Pratend Toilet in De Sims 4

We wisten dat een robottoilet een paar dingen moest kunnen. Ten eerste moesten Sims er een relatie mee kunnen vormen, een positieve of negatieve. Dat is niet alleen grappig, of functioneel vreemd, maar levert ook een duidelijk voordeel op in termen van gameplay voor de prijs van een toilet. Sims die geen tijd (of interesse) hebben hun huis uit te gaan of om vrienden te bellen voor gezelligheid kunnen nu gezellig doen met hun toilet. En onze eerste bètatesters zagen meteen hoe leuk dat was. Tijdens een externe bètatestronde kwam een van onze testers met de leukste feedback die ik ooit heb gehoord: “Het toilet was mijn beste vriend”.

Een kijkje achter de schermen: Het bouwen van het Pratend Toilet in De Sims 4

We realiseerden ons daarna ook dat het toilet meer voordelen moest bieden dan die van een standaard porseleinen troon. Hygiënebonussen? Zeker! Entertainmentwaarde? Wat dacht je van poeppauzefilmpjes? Kunnen we het hier wat lolliger maken? Wat dacht je van een bidetsshow? Voor een paar van die dingen is de keuze zonneklaar, wie wil er nou geen film kijken op het toilet? – en een aantal dingen liggen minder voor de hand. Maar ja, als een chique hotel zijn toiletten kon pimpen met een fonteinshow, dan ben ik er vrij zeker van dat ze dat zouden doen. We zijn onze tijd hier flink vooruit.

Een kijkje achter de schermen: Het bouwen van het Pratend Toilet in De Sims 4

We wilden ook high-tech verbeteringen voor een rijke voortgang en gameplay. Als je een relatie met een robot opbouwt, wil je je genegenheid en waardering voor hem kunnen tonen. Niemand wil communiceren met het model van vorig jaar. Dat is een beetje gênant.

Een kijkje achter de schermen: Het bouwen van het Pratend Toilet in De Sims 4

Terugkijkend is het robottoilet zeker een van onze vreemdste bijdragen aan de Sims-wereld. Het idee ontsproot op een nobele plek, verwerd tot iets bizars en evolueerde in een rijk, inspirerend voorwerp voor eenzame Sims of misschien alleen voor Sims die het allernieuwste gadget (en een schoon achterste) willen hebben.

EA.com

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als De Sims 4

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

1 reactie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *