Site update: welkom op de nieuwe server!

Afgelopen nacht zijn we stilletjes verhuist van server, zoals jullie misschien wel hebben kunnen merken vandaag. Hoewel het even kan duren voordat die verhuizing voor iedereen zichtbaar is – maximaal 24 uur – zou nu vrijwel iedereen wel naar de goede plek moeten worden geleid. De oude server was vandaag de dag namelijk aardig verouderd en zeker de afgelopen tijd behoorlijk traag aan het worden. Hoog tijd voor eem update dus! Maar in plaats van alles te moeten updaten, hebben we er voor gekozen alles helemaal opnieuw op te bouwen op een compleet nieuwe server. Dat heeft als voordeel dat we rustig alles achter de schermen kunnen instellen en verbeteren om zo de overstap zo ideaal en soepel mogelijk te maken.

We zullen nog even moeten afwachten om te zien hoe deze server het gaat doen qua snelheid en betrouwbaarheid, al lijkt dat op het moment wel goed te zitten. Dat is ook weer het voordeel van even de tijd hebben vanalles uit te proberen en te zien wat het beste werkt. Zeker bij bezoekers die niet ingelogd zijn, laden eerder gecachte pagina’s nu nagenoeg meteen. Op de voorgrond verandert er verder aan Sims Nieuws eigenlijk niets bijzonders, naast dan dat we voortaan gebruik maken van HTTPS en HTTP/2:

HTTPS en HTTP/2

Met deze verhuizing zijn we dus ook meteen overgestapt op HTTPS en daarmee ook HTTP/2. Misschien was het je al wel opgevallen; we hebben namelijk voortaan een (groen) slotje langs onze URL in je adresbalk staan. Dat staat er om aan te geven dat de dataoverdracht tussen jouw device en onze server beveiligd verloopt.

Hoewel dat op dit moment eigenlijk alleen echt zinvol is als je inlogt, is het wel iets waar bijvoorbeeld Google (enigszins) aandacht aan besteedt/gaat besteden in haar zoekresultaten. Maar ook browsers gaan in de toekomst gebruikers actief waarschuwen mocht een site nog onbeveiligd zijn. Vroeg of laat zouden we daardoor toch wel verplicht de overstap moeten maken en dan was nu het moment dat we dat rustig nog konden instellen zonder bezoekers te hoeven hinderen met een half-werkende site. En daarbij; natuurlijk staat zo’n slotje ook gewoon mooi. 🙂

Fouten? Meld ze!

Als het goed is, zou alles van de site nu weer goed moeten staan en te bereiken zijn als vanouds. Mocht je daarbij nog ergens foutmeldingen krijgen waar dat niet hoort, meldt het dan vooral. Kan in een reactie onder dit bericht of in een nieuwe topic op het forum.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Site Nieuws

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *