Samenvatting De Sims 4 Vampieren Live Broadcast

Gisteravond was er een Live Broadcast te volgen van De Sims 4 Vampieren waarin het Game Pack voor het eerst uitbundig werd getoond. In grofweg anderhalf uur tijd is er daarin een hoop nieuwe informatie aan het licht gekomen, welke ik hieronder grotendeels heb proberen op te sommen. Het kan best zijn dat ik nog dingen heb gemist, dus laat het vooral weten mocht je zelf nog bijzondere dingen gevonden hebben. Mocht je de Live Broadcast nog willen terugkijken, dan kan dat hier.

Creëer-een-Sim

De Live Broadcast begint zoals gewoonlijk in Creëer-een-Sim. Vampiers kunnen net zoals aliëns gemaakt worden door bij het toevoegen van een nieuwe Sim voor een vampier te kiezen. Vampiers hebben een reguliere en duistere vorm, welke allebei apart kunnen worden aangepast. Bijvoorbeeld door het aanpassen van de huidskleur van blank naar grijs, zoals wordt gedaan in de Live Broadcast.

Creëer-een-Sim

Je bent echter vrij om deze twee vormen in te vullen zoals je zelf wilt. Alle Vampieritems in Creëer-een-Sim zijn namelijk beschikbaar in zowel de reguliere als de duistere vorm. Alle kleding en haarstijlen zijn bovendien beschikbaar voor niet-vampiers. Vampiers hebben wel enkele unieke Creëer-een-Sim details zoals vampierogen, – wenkbrouwen, -momd, – oogshaduw en -wangen. Deze zijn wel enkel door vampiers te selecteren.

De kleren hebben gelukkig ook weer een hoop verscihllende opties welke allemaal een andere kleur of detail toevoegen. Zoals de SimGuru’s daarbij ook al zeiden, heeft Creëer-een-Sim niet per een globale stijl. Het is over het algemeen een mix tussen het klassieke Victoriaanse vampierstijl en de wat modernere stijl.

Creëer-een-Sim

Hieronder heb ik ook een overzichtje gemaakt van hoeveel items er nou zo’n beetje inzaten. Let erop dat dit overzicht niet compleet is aangezien lang niet alle categorieën zijn getoond!

Vampier-specifieke items

 • Oogkleuren: 9
 • Wenkbrouwen: 3
 • Oogdetails: 4
 • Wangen: 8 (4 links, 4 rechts)
 • Oogshaduw: 3
 • Mond: 4

Volwassenen

Universeel

 • Tanden: 4
 • Haarstijlen: 1

Dames

 • Haarstijlen: 4
 • Accessoires:
  • Oorbellen: 1
  • Kettingen: 2
 • Make-up:
  • Oogschaduw: 2
  • Lipstick: 1
 • Volledige outfits: 3
 • Tops: 4
 • Leggings: 5
 • Broeken: 4

Mannen

 • Hoed: 1
 • Tops: 3
 • Volledige outfits: 5
 • Broeken: 2

Kinderen

Creëer-een-Sim

Universeel

 • Haarstijl: 1

Meisjes

 • Haarstijl: 1
 • Volledige outfit: 1

Jongens

 • Volledige outfit: 1

Doelen

Het pakket brengt in totaal drie nieuwe doelen welke zich alle drie op een andere levensstijl als vampier richten. Er zijn daarentegen geen nieuwe karaktereigenschappen. Details over de precize inhoud van de doelen zijn er niet naast dan deze globale beschrijvingen.

Good Vampire
This Sim wants to control her Thirst and remain as human as possible
Master vampire
The Sim wants to become a wise and powerful Vampire!
Vampire Family
Build a family of vampires.

Koop- en Bouwmodus

Waar Creëer-een-Sim nog aardig divers was qua stijlen, bestaat de Koop- en Bouwmodus met name uit enkel antieke Victoriaanse voorwerpen. Voor vrijwel elke ruimte in het huis zijn er wel nieuwe passende voorwerpen, al heb ik er niet echt een totaaloverzicht van kunnen maken. Desalniettemin lijkt het toch aardig gevuld, zeker binnenshuis.

Beelden
De Sims 4 Vampieren komt met veel nieuwe beelden.

Het eerste wat in de Koop- en Bouwmodus wordt getoond zijn de nieuwe standbeelden en bijbehorende sokkels uit het pakket. Het moeten er aardig wat zijn, en hierboven zie je een overzicht van een paar ervan.

Babybedje

Heel veel van de voorwerpen zelf hebben we niet uitbundig gezien, naast dan dat je ze overal in het huis wel kunt zien. Er zijn stoelen, bedden, badkamervoorwerpen en nog genoeg andere dingen. Iets waar de SimGuru’s wel echt nadruk op wilde leggen, was het nieuwe babybedje zoals je hierboven kunt zien. Met name het ‘schattige vleermuisje’ bovenaan, zoals de SimGuru’s het noemde. Zo zijn er wel meerdere kinder- en peutervoorwerpen zoals ook bijvoorbeeld de Dracula knuffel zoals later in de Live Broadcast te zien was (zie ook de screenshot bij de kaveleigenschappen).

Spinnenwebben
Spinnenwebben geven een griezelig effect aan elke ruimte in je huis!

Waar wel meer aandacht aan werd besteed in de Live Broadcast, waren de nieuwe spinnenwebben. Deze ‘plakken’ automatisch vast aan omliggende voorwerpen waardoor je ze zich vrijwel overal goed aanpassen aan de omgeving. Ook loopt er af en toe een spin over om het af te maken.

Andere interessante feitjes zijn dat de schilderijen uit het pakket verschillende afbeeldingen hebben wanneer je ze een andere kleur geeft en dat er verschillende ramen zijn welke automatisch een gordijn bevatten en/of er van de binnenkant anderzijds nog anders uitzien. Ook zijn er acht verschillende muurpatronen waarvan sommige een soort reflectiepatroon hebben. Dat was bijvoorbeeld al te zien in De Sims 4 Vintage Glamour Accessoires en reflecteert in een bepaalde maat afhankelijk van onder welke hoek je ernaar kijkt.

Bomen en struiken
Een selectie van de beschikbare bomen en struiken uit het pakket.

Voor buiten zijn vier verschillende griezelige bomen, drie struiken, nog een paar andere stukken muurdecoratie, verschillende ramen en deuren en een groot hek met lichtgevende punten met een bijpassende poort die op een creepy manier open schijnt te gaan. In de stijl van Forgotten Hollow zijn dit natuurlijk allemaal vrij grauwe voorwerpen en zorgen ze voor de spookachtige sfeer van Forgotten Hollow. Voor op het dak zijn er drie verschillende decoratiestukken en twee dakranden, welke allebei matchen bij de Victoriaanse stijl van het pakket.

Grafstenen

Verder zijn er niet geheel onverwacht verschillende grafstenen die je ter decoratie op je kavel kunt plaatsen. In de leefmodus kun je er dan een grafschrift aan toevoegen welke door andere Sims kan worden gelezen.

Dakdecoratie
Een overzicht van de dakdecoratie

Doodskist

Doodskist
De doodskist is een plek voor vampiers om in te kunnen rusten en zich te beschermen tegen de zon.

De doodskist is een nieuwe object wat door vampiers kan worden gebruikt om in te slapen en lijkt op een gewoon bed. VampierSims kunnen er dus gewoon in slapen in (een speciale vorm van) O jaa in bedrijven. In tegenstelling tot een gewoon bed heeft een doodskist echter meer opties: overwinteren, lees grafschrif en grafeer grafschrift. Dat eerste is een speciale optie waar vampierSims niet van kunnen worden ontwaakt wat ze helpt hun vampier energie te herstellen.

Kaveleigenschappen

De Sims 4 Vampieren komt met drie verschillende nieuwe kaveleigenschappen. Hoewel ze zich speciaal op vampiers richten, zijn ze niet enkel te gebruiken in Forgotten Hollow.

Kaveleigenschappen

Op een duistere leylijn
De duistere energie hier is van invloed op alle nachtelijke activiteiten. Je moet er vanuit gaan dat baby’s die hier verwekt worden misschien extra zorg nodig hebben wanneer hun tandjes doorkomen
Vampiernexus
Een duistere scheur hult deze kavel in een onderstebovenwereld. Vampieren zijn meer geneigd om dit gebied te bezoeken.
Geregistreerd Vampieronderkomen
De kavel is als onderkomen voor vampieren geregistreerd. De vereniging zal je af en toe cadeaus toesturen. Per post, welteverstaan. Zelfs onsterfelijke Sims gebruiken gewoon de post. Alleen beschikbaar op woonkavels.

Forgotten Hollow

Forgotten Hollow heeft in totaal vijf kavels welke zich allemaal in één enkele buurt bevinden. Volgens de SimGuru’s is dit ook deels bedoeld om ervoor te zorgen dat het echt een soort ‘afgelegen’ plek blijft en niet een vol-bezette woonwijk. In tegenstelling tot de andere buurten is het in Forgotton Hollow langer nacht om vampiers wat het wat prettiger te maken voor vampiers. Zo leek het bijvoorbeeld pas rond 10:00 uur echt ochtend te worden. ’s Nachts wordt de buurt vaak gehuld in een laag mist voor een extra griezelig effect.

Forgotten Hollow
Forgotten Hollow is de nieuwe wereld in De Sims 4 Vampieren

Zoals ook op de bovenstaande screenshot te zien is, zijn in totaal twee leegstaande huizen, twee bewoonde huizen en één leeg huis. Op de onderstaande screenshots staat een overzichtje van de vier centrale kavels.

Het meest typerende huis van de buurt is met uitstek het huis van Vladislaus Straud, stichter van Forgotten Hollow, rechtsboven op de kaart.

Uitzicht
Het uitzicht vanuit de villa van Vladislaus Straud.

In tegenstelling tot de overige kavels welke centraal aan het plein in het midden liggen, ligt deze kavel een stuk verder afgelegen en biedt het daarmee een mooi uitzicht over de rest van de wereld. Verder in de buurt zijn er verschillende plekken voor je Sims om te ontdekken zoals het meer met waterval linksboven en de griezelige boom linksonder.

Waterval
De waterval is een van de speciale plekjes in Forgotten Hollow. In het meer schijnt ook een speciaal plekje in het riet te zitten, maar het is aan Simmers om dat verder uit te vinden.


Overal in Forgotten Hollow vliegen daarnaast raven rond welke af en toe ook zullen landen op vele grafstenen die te vinden zijn in de buurt.

Vampiers

De vampiers is waar het pakket uiteindelijk om draait. Vampiers zijn te herkennen aan de speciale grijze band om hun plumbob.

Behoeftes

Vampier energie

Vampier energie lijkt veel op de gewone energie behoefte; slapen verhoogt dus de vampier energie behoefte en in de loop van de dag zal de behoefte geleidelijk aan aflopen. Wanneer vampierSims in de zon komen, neemt hun energie daarentegen een stuk af en zullen ze al vrij snel gaan roken en uiteindelijk in de brand vliegen. Vamiers kunnen daarmee uiteindelijk zelfs overlijden ten gevolgde van teveel zonlicht. Normaliter zijn Sims gelukkig wel slim genoeg om zelf naar binnen te gaan wanneer ze in de zon komen, dus zoals ook in de stream te zien was, kostte het nog best veel moeite een Sim te vermoorden op deze manier.

Zonlicht
Teveel zonlicht is fataal voor vampierSims.

‘Dark meditation’ is een snelle manier voor vampiers om vlot wat energie te herstellen in geval van nood. Vampiers nemen dan een meditatiepose aan en herstellen zo grofweg 20% van hun energie.

Dorst

Vampiers hebben geen honger zoals gewone Sims, maar moeten juist plasma drinken om in leven te blijven. Plasma kan verkregen worden door andere Sims te bijten. Dit kan allereerst gedaan worden door ze het eerst vriendelijk te vragen. Een goede vriendschappelijke band verhoogt de kans van slagen. Niet slagen heeft daarentegen een negatief effect op jullie band.

Plasma
Plasma bij een andere Sim drinken is de snelste manier om vampierSim’s drinken behoefte te vervullen.

Anderzijds kunnen ze ook gewoon agressief afdwingen waarbij je de keuze hebt om veel of weinig te drinken. Dit is weliswaar niet goed voor jullie onderlinge band, maar werkt wel gegarandeerd. Bovendien kan het ervoor zorgen dat het slachtoffer bewusteloos raakt en dat het bijtafdrukken achterlaat. Alle drie de methodes helpen je vampierSim ervaringspunten te vergaren.

Een andere manier om aan plasma te komen is via de plasma boom. Dit is een speciale nieuwe plant die je vampierSim kan telen. Een bijzonder feitje van de boom is dat ze ’s nachts opgloeien en daardoor dan het gemakkelijkst te vinden zijn.

Vampierkrachten

Om vampiers interessanter te maken, zijn er ook verschillende vampierkrachten en -zwaktes toegevoegd. Meer krachten en krachtpunten speel je vrij door het vampierniveau van je Sim ter verbeteren. Het uitvoeren van allerlei vampierinteracties levert je daar ervaringspunten voor op en valt te herkennen aan het vleermuisicoontje boven je Sim.

Vampierkrachten
Een overzicht van de vampierkrachten en -zwaktes uit De Sims 4 Vampieren.

Om te zien hoever je bent, kun je linksonder in je behoeftepaneel zien hoever je bent in je huidige vampierniveau. Rechtsonder staat je dan totaal aan vampierpunten waar je vampierkrachten en -zwaktes mee kunt kopen. Erop klikken opent het vampierkrachten en -zwaktes menu zoals je op de screenshot hierboven kunt zien.

Krachten

In totaal zijn er 25 verschillende krachten om uit te kiezen welke tussen de 1 en 5 klachtpunten kosten om te kopen. Bovendien zijn er enkele krachten die niet één maar drie niveau’s hebben en zo een nog sterker effect bieden, maar wel duurder zijn. Zes van de 20 krachten hebben dat. Een aantal van de krachten die te zien waren in de Live Broadcast waren de volgende, maar daarmee is dit overzicht natuurlijk nog verre van compleet. Tussen de haakjes staat welk niveau de kracht is als de kracht verschillende niveau’s kent.

Vampierkrachten
Andere Sims laten doen wat je wilt, is een van de vampierkrachten waar je uit kunt kiezen.
Vampiric Fascination (3/3)
With but a single glance your seductive charisma can lure a fascinated mortal to your side…
Vampiric Slumber (1/3)
What’s the point of being undead if {Sim} has to sleep like the living? Vampiric Slumber will provide a deeper, more relaxing sleep that replentishes his/her energy more quickly.
Irresistible Slumber
What if {Sim} could command other’s to sleep at will? His will, that is! Irresistible Slumber will drop them to the floor with nothing but Zzzzs and snoring to show for it.
Detect Personality
Do away with tedious conversations and getting to know others. {Sim} will learn other Sims’personalities instantly by visiting their frontal lobe himself.
Bat form
Nobody ever suspects the bat, and no one certainly won’t suspect {Sim} flying about as such. Move from hither to you, and even find love, as a sonar wielding creature of the night.
Perfect Sun Resistance (3/3)
The sun’s rays are a disastrous downside of the vampiric path. No longer! With Perfect Sun Resistance {Sim} can completely ignore the sun’s destructive rays. They will wash tover his skin harmlessly as he becomes a day walker.
Mist Form
In a world of vampiric and unseen forces, alternative methods of travel are needed to accomplisch one’s nefarious tasks. Mist Form allows for instantaneous and cloudly travel.

Zwaktes

Om je vampierkrachten te compenseren, is het ook nodig dat je zwaktes neemt. Hoeveel zwaktes je moet nemen wordt aangegeven rechtsonder in het menu. In tegenstelling tot de krachten, kosten alle zwaktes maar één punt. In totaal zijn er 11 verschillende zwaktes, waarvan er drie vergelijkbaar met de vampierkrachten twee of drie niveau’s hebben. Volgens de SimGuru’s zijn zwaktes de ideale manier om je gameplay wat meer uitdaging te bieden

Withered Stomach
Putting on the appareance of a normal Sim will be less practical as {Sim} will become nausous and vomit from eating normal food. What’s more important? The ruse, of his digestion?
Thin Skinned (1/3)
{Sim]’s bone dry skin is quick to burn in the sun’s rays. He/She must be careful when outdoors during daytime hours.
Het derde niveau zorgt ervoor dat je Sim zo goed als meteen overlijdt als hij in het zonlicht komt!
Uncontrollable Hissing
{Sim}’s social life may take an unexpected dip from time to time due to his uncontrollable hissing. It’s socially odd and contains a large degree of saliva. Get control of it!
Fitful Sleep (1/2)
Conflicted by a lifetime without end, {Sim} sleeps less soundly and recovers his vampire energy more slowly
Nightmarisch Sleep (2/2)
Haunted by nightmares that terrorize even te immortal undead. {Sim}’s once-restful sleep is further interupted and his power recovers even more slowely.

Vampierduel

Net zoals dat gewone Sims kunnen vechten, kunnen ook vampiers onderling duels met elkaar aangaan. Nieuw is hier dat vampiers ook kunnen kiezen voor de Dood vampier-interactie. Dat kun je doen als je een The ultimate vampire cure-drankje bezit en zorgt ervoor dat de verliezer terug verandert in een gewone Sim. Ook kun je normaal dueleren. Dat heeft geen fatale gevolgen, maar helpt je enkel met het behalen van ervaringspunten.

Vampierduel

Nieuwe vaardigheden

Orgel

Orgel

De orgelvaardigheid lijkt sterk op de overige muziekvaardigheden en speelt per niveau verschillende liedjes vrij. Er zijn ook verschillende niet-griezelige liedjes waardoor het ook prima geschikt is voor normale families. Uiteindelijk kun je zoals gewend ook liedjes schrijven om ze vervolgens te verkopen en er royalty’s aan te verdienen. Een laag vaardigheidsniveau is niet aan te horen, terwijl een hoger niveau langzaamaan beter wordt.

Vampier kennis

Vampier kennis is de tweede vaardigheid en kent als enige vaardigheid tot nu toe 15 niveau’s. De vaardigheid leert je over de verschillende aspecten van het zijn van een vampier. In het begin helpt het bijvoorbeeld om over vampiers te zoeken op de computer. Heel veel werd er niet over verteld in de Live Broadcast, maar het zal naar alle waarschijnlijk een vaardigheid zijn die je helpt meerdere vampierinteracties vrij te spelen.

Recepten

Tussendoor werden er ook nog vijf nieuwe drankjes getoond. Alle vijf hebben ze een speciaal effect voor vampierSims of voor Sims die zich er juist tegen willen beschermen. Hoe je ze precies kunt maken, werd niet getoond.

 • Plasma jane: een gewoon drankje met wat plasma voor je vampiersim.
 • Vampire resistance coctail: zorgt ervoor dat vampiers tijdelijk niet van je Sim kunnen drinken.
 • Sunlight reversal drink: zorgt ervoor dat vampierSims juist in de zon willen komen in plaats van ervoor te moeten schuilen.
 • Reconfiguration potion: reset alle vampierkrachten en -zwaktes.
 • The ultimate vampire cure: zorgt ervoor dat je Sim terug transformeert in een gewone Sim.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *