Community blog: Simmer in de schijnwerper – waarom we dol zijn op De Sims!

De Sims bestaat deze week alweer 17 jaar en om dat te vieren zetten we jullie, onze geweldige spelers, in het zonnetje! Gisteren vroegen we wat jullie het leukste aan de Simming-community vonden en vandaag zijn we terug met een nieuw vragenrondje. Nu willen we weten WAAROM jullie De Sims zo leuk vinden en WAT jullie favoriete Sim-herinneringen zijn!

Dus ga er lekker voor zitten want dit is echt een nostalgische terugblik…

Afbeelding van forum-gebruiker KayeStar

ItsLawpawsIk speel De Sims-reek al sinds de allereerste release (toen was ik tien dus ik voel me nu wel ineens stokoud! ) en was onmiddellijk verkocht. Wat is het leukste aan De Sims vind is dat er zoveel manieren zijn om mezelf te uiten en mijn creativiteit te laten zien. Of dat nu het maken van Sims is, het experimenteren met bouwen, verhalen vertellen in Let’s Plays of uitdagingen proberen te voltooien. Ik ben pas geleden zelfs in de creatie van Maxis Match CC gedoken! Het is een fantastische creatieve uitlaatklep en het is zo leuk om te zien hoe anderen de game op hun manier spelen, want iedereen heeft een andere stijl..

LifesimmerAlweer zo’n eindeloze vraag! Dit kan wel een aantal uurtjes in beslag nemen. Maar goed, ik ben blij dat het een sandbox game is, je kunt echt ALLES bouwen waar je zin in hebt. Het draait allemaal om verbeelding en ik denk dat het spelen van De Sims mijn creativiteit en verbeeldingskracht behoorlijk heeft versterkt. Daarnaast is de game geschikt voor iedereen. Er zijn verschillende aspecten waarvan er altijd wel eentje bij een ander past. Stel dat je niet zo van rollenspellen houdt maar bouwen geweldig vindt, dan heb je de optie om gewoon naar Bouwen te gaan en dat te doen. Eigenlijk is het een beetje jouw game, jouw verhaal. Jij maakt de game zoals jij dat wilt.

Afbeelding van forum-gebruiker Simanite

LuthienrisingHet is een geweldig en efficiënt hulpmiddel voor creativiteit: ik kan mijn eigen Sims, gemeenschappen en verhalen maken zonder dat ik helemaal bij het begin moet beginnen en alles zelf moet doen. Tussen mij en Sims zijn er bijna een oneindig aantal verhalen om te vertellen, maar net waar ik op dat moment zin in heb. Het is onuitputtelijk en daarom speel ik al 17 jaar.

James TurnerHet feit dat de games net zo creatief of strategisch kunnen zijn als jij wilt. Ik kan de meest waanzinnige gebouwen neerzetten, een huis onder een meer bijvoorbeeld, of mijn stinkende best doen om elke vaardigheid en eigenschap voor een Sim te verdienen. De Sims balanceert de verschillende manieren om te spelen heel goed zodat je precies kunt spelen zoals jij dat wilt en dat vind ik geweldig en daarom speel ik het ook elke dag.

MaryKateAnIk speel De Sims doorlopend, sinds het begin al, vanaf De Sims 1. En ik speel het nog steeds met evenveel plezier. Ik hou van de vrijheid die de game me geeft. Iedereen kan zijn of haar manier van spelen kiezen. Er is geen kant-en-klaar scenario dat je moet volgen. Daarnaast kan De Sims je met onverwachte gebeurtenissen verrassen. Ik vind het gewoon geweldig!

Afbeelding van forum-gebruiker Mero

FantayziaDit is een lastige, ik vind zoveel dingen leuk aan De Sims. Ik vind het geweldig dat ik er zo creatief mee kan zijn. Het is heerlijk om verhalen voor mijn Sims te verzinnen en te zien hoe het allemaal samenkomt. Elke Sim heeft een ander verhaal.

DeligracyHet doden van Sims… Nee, geintje. Ik vind het geweldig om te bouwen en verhalen te vertellen. Plus de humor en de onverwachte dingen die je Sims doen als je even niet kijkt! Er is altijd wel iets nieuws in de game om te ontdekken dat me verrast.

TheSims.com

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *