Community blog: Maak kennis met een SimGuru – SimGuruNinja

We zijn terug met een nieuwe Maak kennis met een SimGuru! We hebben het geluk dat er mensen aan De Sims werken die ook nog eens extra taken als SimGuru’s op zich nemen. Deze mensen vinden het fantastisch om met onze geweldige community te chatten en hun kennis met jullie te delen! Voor deze aflevering wilden we een van onze wat speelsere SimGuru’s in het zonnetje zetten die mee heeft gewerkt aan het De Sims™ 4 Vampieren Game Pack*.

SimGuruNinja

Kun je jezelf even kort voorstellen?
Mijn naam is Dave Miotke (David als ik in de problemen zit) en ik werk al meer dan 8 jaar bij EA en Maxis. Ik ben gek op strategy en simulatie games, het verzamelen van vintage speelgoed uit de jaren 80 en 90 en (recentelijk) het spelen van VR-games.

Ik ben als QA-tester begonnen bij Electronic Arts en heb gewerkt aan titels als De Sims Dierenverhalen, De Sims Op een Onbewoond Eiland en MySims Kingdom.

Als ontwerper heb ik gewerkt aan MySims Agents; een spel waar ik erg trots op ben. Ik sloot me aan bij de productie om aan De Sims Middeleeuwen te werken voordat ik in 2011 de overstap maakte naar het De Sims 4-team. Ik kan mijn eerste dag bij EA nog goed herinneren. Ik was zo blij, enthousiast en vol jeugdige energie. Nu wordt mijn haar grijs, mijn buik steeds dikker en begin ik de grappen van mijn vader ook steeds leuker te vinden.

Eigenlijk ben ik gewoon stokoud. Maar ik ben jong van hart en nog steeds harstikke gek op gamen en op Maxis! Dus dat is wel een pluspunt.

Wat doe je precies bij De Sims 4?
Ik ben producer; deels planner, deels cheerleader en deels tester. (Dat is volgens mij de officiële taakomschrijving van een producer).

Aan het begin van een nieuw project help ik om de ideeën en concepten te verfijnen en vorm te geven. Als een idee groen licht krijgt, help ik om de kenmerken van het pack verder uit te werken en communiceer ik de geef ik inzicht in de bedoeling achter bepaalde beslissingen en bespreek ik de voortgang met het hele team. Later in het project help ik om de software te evalueren en plan ik de iteratie en/of aanvullingen om de kwaliteit zo hoog mogelijk voor onze spelers te houden.
Tot nu toe heb ik gewerkt aan…

  • De Sims 4-basisgame: werkend aan het sociale systeem, relaties, screenshots/herinneringen, sociale gebeurtenissen, enz.
  • De Sims 4 Aan het Werk (het eerste Expansion Pack van De Sims 4), De Sims 4 Beleef het Samen (het tweede Expansion Pack van De Sims 4), De Sims 4 Uit Eten (het derde Game Pack van De Sims 4) en… De Sims 4 Vampieren! (Het vierde Game Pack van De Sims 4) waar ik toezag op alle gameplaykenmerken.
Waarom is het zo leuk om een SimGuru te zijn?
Het beste aan een SimGuru is natuurlijk de omgang met onze spelers. Het is zo leuk om rechtstreeks met mensen te chatten en te zien wat ze allemaal uitspoken met deze game. Onze community is een van de beste en zelfs als ze tegen me schreeuwen omdat ik het woord ‘binnenkort’ weer eens misbruik, ben ik dol op ze.

SimGuruNinja

Wat vind je het leukst aan De Sims 4-reeks?
Ik vind het geweldig dat De Sims zo open is en op tal van verschillende manieren kan worden gespeeld. Ik kan met verbazing kijken naar de architectonische hoogstandjes die onze hard-core bouwers allemaal weten te bedenken en uploaden naar de Galerie. Het is ook supertof om de verhalenvertellers te volgen en te zien hoe hun bedenksels en personages zich ontwikkelen in Lets Plays. Het is fantastisch om te zien hoe fanatieke spelers uitdagingen bedenken en aangaan. Het is zo’n veelzijdige game die zich richt op jouw persoonlijke manier van spelen; echt te gek. Ik ben zelf een beetje een ondermijnende speler. Ik vind het heerlijk om de perfecte wereld te creëren en dan chaos met mijn Sims te veroorzaken om het allemaal in vlammen te zien opgaan.
Wat is je favoriete ijssmaak?
De ijssmaak is niet zo belangrijk. Wat belangrijker is, is dat het naast een lekker groot stuk TAART ligt!!!!!! Mjam…. taart.

Of cobbler (vruchtengebak)… YUM! (Zielig verhaal, een schoenmaker op weg naar huis heeft een groot bord met Cobbler (schoenlapper) op zijn gevel staan. Als ik dat zie, begint mijn maag te knorren en baal ik dat het de verkeerde ‘cobbler’ is. Elke keer weer. Stomme schoenlapper. Waarom bestaan ze eigenlijk nog?!)

Wist je dat taart/vruchtengebak perfect bij de barbecue past?
Natuurlijk wist je dat. Het is algemeen bekend dat BBQ + Taart voeding voor de ziel is.

O jongens toch. Draadjesvlees. Braadstuk. Macaroni en kaas. Een heerlijke maismuffin en misschien nog wat spareribs erbij. Echt, ik zit nu gewoon te kwijlen. Waarom heb je me in vredesnaam die ijsvraag gesteld? Je weet dat ik een zwak voor eten heb!

Het is een ernstige aandoening.

TheSims.com

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *