Samenvatting De Sims 4 Bowlingavond Accessoires Live Broadcast

Maanlichtbowlen is een speciale vorm van bowlen en verzorgt net dat beetje extra sfeer tijdens een avondje uit.

was er een Live Broadcast te volgen van De Sims 4 Bowlingavond Accessoires. Tijdens de Live Broadcast is het accessoirespakket voor het eerst uitgebreid getoond en dat levert best wat bruikbare informatie op, zeker mocht je nog twijfelen over het pakket. Voor degene die het desondanks gisteren hebben moeten missen, heb ik in dit bericht even de belangrijkste details van de Live Broadcast uitgezet in een korte samenvatting. Mocht je het zelf nog willen terugkijken, dan kan dat hier.

Creëer-een-Sim

De Live Broadcast begint met het showen van de nieuwe content in Creëer-een-Sim. Hoewel niet alles werd getoond, is duidelijk te zien dat het geïnspireerd is op de stijl van de vijftiger jaren. Het zijn over het algemeen wat simpelere kledingstukjes, maar hebben wel wat unieks met klassieke printjes zoals de polkadot. Aan de ene kant heb je de wat lossere alledaagse kleding en aan de andere kant twee verschillende bowlingshirts voor zowel de mannen als de vrouwen. Naast die speciale bowlingshirts zijn er ook nog speciale bowlingschoenen en -handschoenen als typische bowlingkleding. De rest is vooral generieke alledaagse kleding.

Bij de vrouwen is die alledaagse kleding vooral wat simpele tops, bij de mannen vooral wat jacks. Opvallend is zoals gezegd de wat excentriekere printjes; als je ervan houdt, dan ga je zeker wat leuke kledingstukken in dit pakket vinden. Kinderen lijken wat buiten de boot te vallen in het pakket omdat ze enkel de bowlingshirts en -accessoires krijgen. In dezelfde kleuren als volwassenen natuurlijk.

Op het eerste oog ben ik er niet super van onder de indruk, maar dat had ik eigenlijk ook niet verwacht. Ik ben zelf ook niet zo’n fan van de stijl, maar we zullen volgende week wel zien hoe het er in het echt uitziet. Van de mannen hebben we niet alles kunnen zien, maar ik verwacht dat dat in grote lijnen wel overeen zal komen met wat we al bij de vrouwen hebben gezien. Zie hieronder voor een snel lijstje van de aantallen zoals deze voorbij kwamen tijdens de Live Broadcast.

Vrouwen

 • Tops: 6
 • Volledige outfits: 1
 • Broeken: 3
 • Accessoires: 1
 • Schoenen: 1
 • Haarstijlen: 2
 • Tatoeages: 0

Mannen

 • Tops: 5
 • Volledige outfits: ?
 • Broeken: ?
 • Accessoires: ? (minimaal 1)
 • Schoenen: ? (minimaal 1)
 • Haarstijlen: 1
 • Tatoeages: 0

Kinderen

 • Tops: 2
 • Volledige outfits: ?
 • Broeken: ?
 • Accessoires: ? (minimaal 1)
 • Schoenen: 1
 • Haarstijlen: ?

Koop- en Bouwmodus

Bowlingbanen

Het meest belangrijke voorwerp van het pakket is natuurlijk de bowlingbaan. Deze is 15 bij 3 hoekjes en kan overal neer worden gezet waar plaats is. Er is één soort bowlingbaan, maar deze bevat meerdere kleurenopties.

Meubilair is er zeker ook te vinden en daarin zie je weer echt de vijftiger jaren stijl terug die je ook in de kleding uit Creëer-een-Sim zag. Passend bij die tijd zijn het gewoon simpele en strakker meubels met vaak wat speelsere details. Zo zijn er ook hier best wat excentriekere printjes te vinden om je huis helemaal mee op te fleuren. Niet persé de bloemenprintjes ditmaal, maar eerder geometrische hoogstandjes. Qua meubilair is er al met al op zich nog best veel uit te kiezen. Meer dan ik had verwacht eigenlijk.

Toch blijft de nadruk vooral liggen op de decoratie. Waar de SimGuru’s bijvoorbeeld erg trots op zijn, zijn de nieuwe neon-lichten zoals ze aan het begin van de Live Broadcast worden getoond. Ze knipperen op de manier zoals je zou verwachten en ziet er naar mijn mening ook prima geslaagd uit. Naast dat spelen ook de klassieke bowlingdecoratie als ballen- en schoenenrekken een rol en zijn er ook verschillende verschillende decoratiestukken te vinden in die vijftiger jaren stijl, vaak als reclame voor bowling. Opvallend is ook dat er nadruk gelegd wordt op wat nieuwe stukken behang en vloerkleding.

Bowlingtrofee

Als laatste is er ook een speciale bowlingtrofee voor Sims die een perfecte score weten te behalen bij het bowlen. Dan heb je in ieder geval iets om naartoe te werken!

Gameplay

Bowlen

Bowlen is natuurlijk dé nieuwe toevoeging van dit accessoirespakket. In tegenstelling tot wat je zou verwachten gebeurt bowling niet op een speciaal Bowlingcenter kaveltype, maar juist in een Nachtclub, Bar of Lounge. Families kunnen samen komen bowlen en dragen dan ook hetzelfde bowlingshirt. Als je aan het spelen bent op die kavel, zullen er verschillende Sims langskomen om te gaan bowlen. Overigens ben je vrij de bowlingbaan te plaatsen op welk soort kavel dan ook, alleen zullen enkel op deze drie kaveltypes Sims worden aangetrokken met de specifieke intentie om te bowlen.

Oasis Springs Kegelclub
De Oasis Springs Kegelclub is de standaard kavel uit het pakket om je Sims meteen een plek te geven waar ze kunnen bowlen.

Daarbij is er één nieuwe standaard kavel beschikbaar in het pakket: de Oasis Springs Kegelclub. Van de buitenkant is dat een redelijk saaie doos, maar van binnen ziet

Maanlichtbowlen

Maanlichtbowlen
Maanlichtbowlen is een speciale vorm van bowlen en verzorgt net dat beetje extra sfeer tijdens een avondje uit.

Speciaal is ook het Maanlichtbowlen. Op dat moment gaat de verlichting op de bowlingbaan en decoratie uit en zie je enkel nog de (paarse) neon verlichting van de bowlingbanen. Het gebeurt altijd op een bepaald moment van de dag en loopt dan een aantal uren door. In de weekenden begint het om 11:00 uur om ook families eraan mee te kunnen laten doen, maar doordeweeks is het veel later. Overigens kun je Maanlichtbowlen altijd aan- of uitzetten door simpelweg de optie te selecteren op een van de bowlingbanen. Om dat thuis te kunnen doen zul je eerst een speciale verbetering op de baan moeten installeren welke beschikbaar komt vanaf niveau 5 van de handigheidsvaardigheid.

Bowlingvaardigheid

Bij het bowlen kun je bij het bowling rek een bal uitzoeken. Je hebt daar, afhankelijk van het niveau van je Sim’s bowlingvaardigheid, keuze uit een tot vijf bowlingballen. Het zal overigens enkel esthetische verschillen, dus hebben ze geen invloed op je prestaties. De bowlingvaardigheid is een nieuwe vaardigheid uit het pakket en bestaat uit vijf niveaus. Opvallend is dat zelfs kinderen de vaardigheid kunnen aanleren. Wanneer ze opgroeien, nemen ze de vaardigheid automatisch mee. Bowlen heeft overigens geen invloed op de Atletiek of Motorische vaardigheid.

"De speciale "Skull Ball"
De “Skull Ball” is de bowlingbal die wordt vrijgespeeld op niveau 5 van de bowlingvaardigheid.

Bowlen zelf gebeurt zoals je het zou verwachten: je kunt alleen bowlen, met een groep of bij andere kijken. Zelf heb je dan weinig invloed op de uitkomst, maar op het scherm achteraan de bowlingbaan kun je wel steeds zien wat voor scores je Sims behalen. Net zoals in de echte wereld bestaat er voor iedere score een bepaald filmpje: een turkey, drie strikes achter mekaar, laat bijvoorbeeld een plaatje van een kalkoen (in het Engels een “turkey“) zien. Vaak achter elkaar heel precies gooien levert een vuurbal op. Wanneer kinderen bowlen krijgen ze automatisch een rekje op de baan. Sims zullen zelf bowlingschoenen aantrekken, maar alleen Sims die hun bowlingvaardigheid hebben gemaximaliseerd zullen ook speciale bowlinghandschoenen dragen. Beide accessoires zijn overigens altijd in Creëer-een-Sim te selecteren.

De Sims 4 Beleef het Samen

Bowlen werkt verder best goed samen met de clubs uit het uitbreidingspakket De Sims 4 Beleef het Samen. Zo is er een optie om bowlen als gezamenlijke (of verboden) activiteit te selecteren. Verder is er, net zoals bij de andere vaardigheden, een nieuwe club bonus om de verbetering van de bowlingvaardigheid te boosten. Bovendien kun je met Beleef het Samen een speciale bowlingoutfit voor je clubleden kiezen.

Overig

NuDisco

NuDisco radiozender
NuDisco is de nieuwe radiozender uit De Sims 4 Bowlingavond Accessoires met een aantal klassiekers uit De Sims 1.

Verder is er een nieuwe radiozender beschikbaar: NuDisco. NuDisco bevat (natuurlijk) een hoop discomuziek en bestaat uit negen nieuwe tracks, waaronder een aantal klassiekers uit De Sims 1!

Nieuwe prestatie

Voor het eerst in een accessoirespakket is er ook een nieuwe prestatie beschikbaar om vrij te spelen. De in-game beschrijving zegt daarover:

Perfect Llama

Have a Sim bowl a perfect game of all strikes on the Bowling Lane.

"Perfect Llama"-prestatie
De “Perfect Llama”-prestatie in-game.

Redelijk rechttoe-rechtaan, maar het schijnt de enige prestatie te zijn die je 125 punten geeft en dat moet zo’n beetje de moeilijkheid ervan aangeven! Opvallend genoeg was het de SimGurus tijdens de Live Broadcast nog bijna gelukt, op één worp na dan.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *