Community blog: Help ons bij het kiezen van voorwerpen en kleding voor een nieuw Accessoirespakket

Voorwerpen

We zijn inmiddels aanbeland bij de derde stemronde voor het nieuwe accessoirespakket van De Sims 4 waar de community actief bij betrokken wordt. Nadat in de eerste twee rondes duidelijk is geworden dat we als thema ecologisch leven krijgen en daarbij de kant van gerecyclede voorwerpen en kleding opgaan, is het nu tijd om voor die voorwerpen en kleding te gaan stemmen. Daarvoor heeft het team achter de accessoirespakketten flink een aantal concepten gemaakt (zie de twee screenshots hieronder, open ze in een nieuw tabblad om ze op volledige grootte te bekijken) waarbij wij dan mogen aanvinken welke we het liefste in het pakket willen hebben. Stemmen kan hier tot en met 21 mei 2017, 19:00 uur Nederlandse tijd.

Update 20:30: er zijn op dit moment wat problemen met het versturen van de enquête waardoor het kan zijn dat je je keuzes opnieuw moet invullen. Het zou inmiddels opgelost moeten zijn, maar nog steeds zijn er Simmers bij wie het nog niet lukt. Let er sowieso op dat je niet teveel keuzes (28 bij de voorwerpen, 14 bij de kleding) invult.

Welkom terug! Jullie zijn precies op tijd om deel te nemen aan de volgende stemronde voor ons nieuwste accessoirespakket. Een samenwerking tussen Maxis en al onze Simmers. Geen idee waar ik het over heb? Dit is een spannend nieuw project dat we in april bekend hebben gemaakt en ik raad je aan om er meer over te lezen in ons aankondigingsblog.

Deze stemronde zal de meest uitgebreide tot nu toe zijn en het zijn jullie keuzes die ons hebben geholpen om te maken wat jullie hier vandaag zien. In de eerste stemronde hebben jullie het thema Ecologisch Leven gekozen voor dit Accessoirespakket. In de tweede stemronde kozen jullie de daarbij passende grafische stijl. Onze gesprekken tot nu toe gingen over hoe het pakket aanvoelt, hoe het eruitziet en waar het over gaat… vage concepten misschien, maar die ons wel iets van een leidraad boden. In de stemronde van vandaag kiezen jullie echter de daadwerkelijke aspecten waarmee jullie in dit pakket zullen spelen.

Stijl B

In de weken sinds ons laatste blog hebben onze conceptuele vormgevers hard gewerkt aan het tekenen van tal van voorwerpen en kleding die bij de geselecteerde grafische stijl passen. Qua voorwerpen dachten we dat dit pakket goed zou passen bij spelers die een zonne- of modderkamer willen maken en hebben ons geconcentreerd op het soort voorwerpen dat je in die omgeving zou vinden. Wat kleding betreft hebben we gekozen voor minimalistische kledingstukken in country boho-stijl.

Jullie bijdragen blijven even belangrijk; de overweldigende reacties op SimGuruKimmi’s reference post op de forums hebben heel wat inspiratie opgeleverd voor de conceptuele vormgeving die je in de enquête zult terugzien.

Tijdens de ontwikkeling van een standaard accessoirespakket zou dit het moment in het proces zijn waarbij onze art director de aanbevolen selecties zou aandragen. Vervolgens zouden we als groep samenkomen om te bespreken wat we leuk vinden, wat we willen veranderen en wat wij denken dat nodig is om er een samenhangend geheel van te maken. Met een community-stem verloopt dit proces net even iets anders en ik wil graag toelichten hoe deze stemronde in zijn werk gaat zodat het voor iedereen duidelijk is.

In de enquête kiezen jullie je favoriete onderdelen in twee categorieën – eentje voor voorwerpen en eentje voor kleding en Sim-accessoires. Elke sectie heeft een collage waarop de verschillende onderdelen staan waaruit jullie kunnen kiezen. In de sectie voorwerpen selecteer je maximaal 28 van je favoriete voorwerpen. In de sectie kleding kies je maximaal 14 van je favoriete kledingstukken en accessoires.

Als individu kies je misschien een aantal dingen die een samenhangend pakket opleveren, maar als we alle stemmen van de community verzamelen zullen we hier en daar moeten afronden en keuzes moeten maken op basis van de stemming om er een samenhangend geheel van maken. Zo willen we bijvoorbeeld geen pakket maken waarbij een derde van onze voorwerpen uit stoelen bestaat en je qua kleding alleen uit T-shirts kunt kiezen. We willen een pakket maken waar iedereen iets aan heeft. We interpreteren de stemresultaten om de beste keuzes eruit te plukken voor een breed aanbod van verschillende soorten voorwerpen en kleding, zodat het pakket kan worden gebruikt om een complete kamer mee te bouwen of een Sim in een bijpassende outfit te steken.

Het duurt ongeveer 10 minuten om deze enquête in te vullen als je door de vormgeving bladert om je favorieten te kiezen. De stemronde eindigt op 21 mei 2017 om 19.00 uur.

Klik hier om deel te nemen aan de enquête.

Onze conceptuele vormgevers zijn duidelijk heel erg druk geweest en de rest van het team zal binnenkort ook aan de bak moeten. Op 23 juni wordt er gestemd over de onderdelen, dus zullen we een aantal brainstormsessies houden en korte design blurbs schrijven (onze term voor mini-ontwerpen bestaande uit een paar zinnen). Blijf in de tussentijd gewoon deelnemen aan SimGuruGraham’s Corner op de forums en zet deze belangrijke datums in je agenda:

  • Stemmen over voorwerpen en kleding (18 – 21 mei): blader door de concepttekeningen die we voor het pakket hebben gemaakt en selecteer je favorieten om ons te helpen bepalen welke voorwerpen en kledingstukken worden toegevoegd.
  • Stemmen over onderdelen (23- 26 juni): selecteer de topgameplay-onderdelen die je in het pakket wilt zien.
  • Stemmen over het pakket-icoontje (herfst): bekijk verschillende icoontjes en selecteer het icoontje dat op de doos en in de in-gamecatalogus gebruikt zal worden.
  • Stemmen over de naam van het pakket (herfst): selecteer een titel die het best past bij de sfeer en content van het nieuwe pakket.

In de FAQ vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over dit project.

TheSims.com

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *