Community blog: De Sims 4 komt naar de Xbox One en PlayStation 4!

De Sims 4 op de Xbox One

Hierbij ook de Community blog horende bij de aankondiging dat De Sims 4 naar de Xbox One en PlayStation 4 komt. Een paar interessante dingen die in dit bericht worden benoemd/bevestigd:

 • De Sims 4 zal op de consoles speelbaar zijn tijdens gamescom. gamescom is een gamebeurs die gehouden wordt van 22 augustus tot 26 augustus dit jaar in Keulen. Ga je daar toevallig naartoe? Loop dan vooral even langs De Sims 4 en kijk hoe het is.
 • Bestaande uitbreidingen van De Sims 4 worden geleidelijk aan geïntroduceerd op de consoles. Wat er wanneer komt is naast De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires nog niet bekend.
 • Updates lijken in de toekomst nog altijd eerder te verschijnen op de computer als je de tekst letterlijk leest. Hoe ‘erg’ dat is en of bijvooreeld toekomstige uitbreidingen ook onder gaan vallen, wordt niet benoemd. Sony en Microsoft doen er vaak wat langer dan Origin/EA over om patches goed te keuren, maar maandelijkse updates moeten in principe gewoon mogelijk zijn lijkt me.

Dat was dan wel zo’n beetje het belangrijke nieuws. Lees het bericht vooral nog even door om een beeld te krijgen van wat er nu allemaal is verteld vandaag.

Het is zover consolespelers! De Sims™ 4 komt naar Xbox One en PlayStation® 4 op 17 november 2017! Het maakt niet uit of je liever op console of PC speelt, binnenkort kun je de verhalen van jouw Sims delen vanaf jouw favoriete platform.

En het is ook precies het juiste moment om aan De Sims 4 te beginnen. Sinds onze eerste release op de pc hebben we verschillende updates aan de basisgame uitgevoerd. Variërende van de toevoeging van spoken en zwembaden, tot nieuwe carrières, halve muren en vaatwassers! Daarnaast hebben we de wereld van Newcrest toegevoegd om je Sim de ruimte te geven om te groeien; Creëer-een-Sim verbeterd om nog meer aanpassingsopties qua geslacht te bieden en recentelijk peuters als nieuwe speelbare levensvorm toegevoegd! Al deze geweldige updates zijn vanaf het begin beschikbaar als je De Sims 4 op de console gaat spelen.

En dat is natuurlijk niet alles! In november, zodra De Sims 4 uit is op Xbox One en PlayStation 4, zullen Maxis en het team van Blind Squirrel Games stapsgewijs het beste van de huidige extra DLC ook overzetten naar de console. Ook zijn we van plan spelers regelmatige game-updates aan te bieden om ook de nieuwste content en functies die we hebben uitgebracht voor PC beschikbaar te maken en jullie speelervaring te blijven verbeteren.

De Sims 4 op de Xbox One

Klaar om aan de slag te gaan en met het leven te spelen? Vanaf vandaag kun je De Sims™ 4 op Xbox One en PlayStation® 4 reserveren om De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires* te ontvangen met bubbelbaden, meer kleding en extra decoraties. Ja, dat heb je goed gehoord! Vanaf nu tot en met 17 november 2017 ontvang je een digitale code om het De Sims 4 Perfecte Patio Accessoirespakket te downloaden als je een fysieke of digitale versie van De Sims 4 op de console reserveert.

Nog geen genoeg? Reserveer De Sims 4 Deluxe Party Edition op Xbox One en PlayStation® 4 en je ontvangt niet alleen De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires bij de lancering, maar ook extra voordelen en spannend materiaal* waaronder:

 • Vroege Toegang, krijg tot drie dagen vroege toegang tot de volledige game;
 • Digitale content ‘Feestbeest’ met de Vlammende Tikibar met strakke en stijlvolle outfits voor je Sims;
 • Digitale content ‘Tot in de vroege uurtjes’ met de laserlichtshow, leuke decoraties en de meeste geweldige kostuums om een feestje mee te bouwen;
 • Digitale content ‘Dierenhoedjes’ met een collectie leuke dierenhodjes die jouw Sims vol trots kunnen dragen.

Dus om het even samen te vatten… Hoewel de wereldwijde release op de console 17 november 2017 plaatsvindt, zijn er een paar manieren om De Sims 4 iets eerder op de console te spelen:

 • Door deel te nemen aan EA Access** om vroege toegang te ontgrendelen via de Play First-proefversie die op 9 november van start gaat;
 • Door De Sims 4 Deluxe Party Edition te bestellen en al vanaf 14 november toegang te hebben;
 • Door De Sims 4 Standard Edition te bestellen en de game bij de wereldwijde lancering op 17 november te ervaren.

Ben je toevallig op de Gamescom in Keulen? Bezoek dan de beursvloer in de Family & Friends Zone in Hal 10.2 van 22 augustus 2017 t/m 26 augustus 2017 om De Sims 4 voor de eerste keer op de console te ervaren.

TheSims.com

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

4 reacties

 1. Geen (3)ds of Wii? Of is er nog een kans dat dit later nog komt. Ik zou het best raar vinden als ze het maar op twee platforms uitbrengen. (Oké, de MySims serie was ook alleen maar op de ds en wii, maar had ook twee spellen, waarvan één op de pc uitkwam en één op de PlayStation (en xbox(?)). De Sims 2 huisdieren (De Sims 2 zelf weet ik niet) en De Sims 3 ( en De Sims 3 huisdieren op alleen op ds (dacht ik)) waren allebei op de wii en (3)ds, dus waarom opeens alleen maar op xbox en PlayStation. Komt dat door de updates? Ik heb nergens iets gezien dat je bij ds en wii games kan updaten en misschien kan je dat bij PlayStation en Xbox wel (en doen ze op de wii en ds later pas (hopelijk).
  Ik snap dat jullie ongeveer net zoveel als ik weten en dat het later als nog kan komen, maar omdat ze al een community blog hebben voor beide platforms tegelijk en dus de kans op De Sims 4 op de (3)ds en wii nu nog weinig is vraag ik het toch even. (Op internet is het onduidelijk of er nog (3)ds en wii games uitgebracht worden (sowieso Wii U niet meer.)
  Is er nog een kans voor De Sims 4 op de (3)ds en/of de Wii.

  1. Ik verwacht eigenlijk niet dat De Sims 4 in de huidige vorm echt past op die platformen. De 3DS vereist logischerwijs een heel eigen game omdat die hardware de engine van DS4 nooit kan draaien, dus die kunnen we redelijk gemakkelijk uitsluiten. Een eigen game gaat echt niet meer gebeuren en is eigenlijk ook niet meer van deze tijd. Met uitzondering van mobiele games dan, maar dat is een hele andere markt. (Vergeet niet dat een game porten van de PC beduidend minder tijd en geld kost dan een hele nieuwe game ontwikkelen, zeker gezien de hardware architecture van de Xbox One en PlayStation 4 redelijk vergelijkbaar is met de PC.) Wii U was nog wel een optie lijkt me, maar is inmiddels (net zoals de 3DS) ‘end of life’ en opgevolgd door de Nintendo Switch.

   De Switch is dan weer een geval apart gezien het in feite een console en handheld ineen is. Ik heb het zelf niet en durf er ook niet teveel over te zeggen, maar ik kan me voorstellen dat het schakelen tussen beide schermen/modi niet heel gemakkelijk transleert in de huide versie van DS4. Met een beetje extra werk zou je DS4 daarop in theorie waarschijnlijk wel werkend moeten krijgen lijkt me, maar dat beetje extra werk misschien al teveel voor wat het oplevert. De afzetmarkt op de PS4 en XB1 is nou eenmaal groter en vertrouwder voor EA (lijkt me althans, ik heb er geen direct bewijs voor), al is de Switch natuurlijk in opkomst. Misschien dat het later nog komt als dit een succes wordt en/of er veel vraag naar is, maar ik zie het eigenlijk niet snel gebeuren helaas.

   Het lijkt me overigens niet aan de updates te liggen; die kunnen tegenwoordig overal op uitkomen, ook op handhelds als de 3DS.

 2. Oké bedankt. Toch wel jammer. Pas nog dacht ik aan De Sims 4 op andere platforms en zag dat ze iets van een jaar geleden nog geen plannen ervoor hadden. Toen deze berichten naar buiten kwamen hoopte ik ook op de ds en wii, maar die hoop werd ook steeds minder toen ik alleen maar las over de PlayStation 4 en de Xbox 1.
  Nou ja, dan hoop ik maar dat het (bijna) hetzelfde is als op de pc. Zou wel geld schelen als ze ook nog eens van plan zijn om sommige pakketten ook uit te laten brengen die hetzelfde kosten als op de pc. Wat een geld zou EA dan eraan verdienen.

 3. Niet echt boeiend voor de pc simmers. Ik zit er niet op te wachten om alles weer opnieuw te kopen op de ps4. Maar voor mensen die geen pc hebben is het super!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *