De Sims 4 te zien op gamescom 2017 tijdens EA Live Show!

Over een paar dagen is het zover, dan opent gamescom, ’s werelds grootse gamebeurs, haar deuren voor publiek in Keulen, Duitsland. Van 22 tot en met 26 augustus 2017 zullen daar dan verschillende uitgevers hun nieuwste games presenteren en in veel gevallen ook demo’s aanbieden aan het publiek.

Zoals gebruikelijk zal ook Electronic Arts (EA), uitgever van onder andere De Sims, er haar optrede maken. Maandagavond 21 augustus 2017 18:30 uur Nederlandse tijd zal EA aftrappen met haar gebruikelijk persconferentie voorafgaand aan de beurs. Deze kun je hieronder live volgen als het straks zover is. De Sims 4 zal hierin ook ergens worden behandeld, al is niet precies duidelijk waarover precies. Een nieuw uitbreidingspakket lijkt het meest logisch, maar het zo ook over De Sims 4 op consoles kunnen gaan. Dit bericht is daarom tot en met morgen sticky. Kijk dus vooral ook onder dit bericht voor nieuwsberichten over de persconferentie.

Update 22 augustus 4:18 uur: de herhaling staat inmiddels online. Het gedeelte over De Sims 4 begint op 54:24 en duurt een kleine tien minuten.

De Sims op gamescom 2017

Maar wat is er op gamescom te doen rondom De Sims? EA heeft al bevestigd De Sims 4 voor de PlayStation 4 en Xbox One, De Sims Mobile en De Sims 4 Peuter Accessoires alle drie aanwezig en speelbaar zullen zijn op gamescom.

Om te beginnen hebben we De Sims 4 voor consoles en De Sims 4 Peuter Accessoires. Die zullen niet te vinden zijn in de standaard hal van EA (hal 6), maar juist in de Family & Friends Zone in Hal 10.2 (zie screenshot hieronder). Van De Sims 4 op consoles mag daarbij geen in-game beeldmateriaal (of foto’s van het scherm) worden genomen, dus na afloop zullen we hier enkel wat eerste ervaringen van lezen. Beeldmateriaal daarvan komt op een later moment nog, aldus SimGuruDrake. Hoe het zit met Peuter Accessoires is niet duidelijk, al is dat tegen die tijd toch al niet meer zo’n geheim.

Kaart van gamescom 2017
De kaart van gamescom 2017. Het groene gedeelte van hal 10 is de Family & Friends hal waarin De Sims 4 voor de PlayStation 4 en Xbox One, en De Sims 4 Peuter Accessoires te vinden zijn. Hal 6 is de ruimte van EA inclusief de EA Business Lounge waarin De Sims Mobile zal zijn. © www.gamescom-cologne.com 2017

Vervolgens zal ook De Sims Mobile speelbaar zijn. Dat is echter in de EA Business Lounge welke niet zomaar toegankelijk is voor publiek. Om daar binnen te komen heb je namelijk een uitnodiging nodig. De Sims 4 zit daar ook – sowieso voor de consoles -, al is niet bekend of daar meer van te zien valt dan in Family & Friends Zone.

Komt er ook nog een aankondiging voor De Sims 4?

In principe kunnen we er vrijwel zeker van zijn dat we dit jaar nog een uitbreidingspakket gaan zien voor De Sims 4. Er zijn zeer sterke geruchten dat dit iets met huisdieren gaat worden in november, maar niks daarvan is ook maar enigszins bevestigd. Kijkende naar het verleden is De Sims 4 Beleef het Samen twee jaar geleden bijvoorbeeld nog op 5 augustus 2015 aangekondigd op gamescom en even later uitgebracht op 10 december 2015, terwijl de aankondiging van De Sims 4 Stedelijk Leven vorig jaar pas drie weken na gamescom kwam op 13 september 2016 met een releasedatum van 3 november 2016.

De Sims 4 sowieso te zien tijdens EA Live Show!

Update 21 augustus 4:00 uur: nu is ook officieel bekendgemaakt dat De Sims 4 haar entree zal maken tijdens de perconferentie! Op de officiële social media kanalen wordt ons namelijk verteld dat we straks ‘spannend nieuws mogen over De Sims verwachten’ met daarbij #TheSims4 waarmee we er in principe van mogen uitgaan dat het over De Sims 4 gaat.

Het meest voor de hand liggende om daar te laten zien lijkt de aankondiging voor een nieuw uitbreidingspakket voor De Sims 4. Iets me huisdieren ligt zoals gezegd het meest voor de hand, zeker gezien het teaser filmpje ook de titelsong van De Sims 3 Beestenbende afspeelt. Theoretisch zou het echter ook gewoon nog over De Sims 4 voor consoles kunnen gaan, beiden, of zelfs iets compleet anders. Kijken dus morgen/straks!

Beide opties zijn op dit moment nog prima mogelijk. Met letterlijk geen informatie is het gevaarlijk om te gaan speculeren, al vrees ik dat we met drie De Sims-spellen al aardig veel hebben op gamescom. Aan de andere kant is er ook nog niets ontkent waar dat vorig jaar wel het geval was, en maakt SimGuruDaniel het allemaal nog verwarrender met zijn opmerking gisteren dat er ‘maar één manier is om erachter te komen of ze nog iets van plan zijn’. Nou is dit niet meteen een reden om enthousiast te raken, maar wie weet krijgen we dus nog een aangename verrassing te zien.

Update 20 augustus 2017 14:45 uur: ook de Duitse social media accounts komen met een interessant bericht:

Morgen om 18:30 uur start de grote EA gamescom Liveshow en steven we af op de beste week van het jaar voor gamers van over de hele wereld. Wees erbij!

Saillant detail is dat ze zoiets normaliter niet zomaar zeggen. Over EA Play afgelopen juni hebben we bijvoorbeeld niets gehoord, al kunnen ze dit natuurlijk ook gewoon zeggen omdat het een Duits evenement is. In ieder geval kan het dus toch nog een interessante dag gaan worden morgen.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

1 reactie

  1. De Sims 4 zal nu ook te zien zijn tijdens de EA Live Show vanavond op gamescom, zo is inmiddels bevestigd! Laten we hopen op huisdieren…

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *