De Sims 4 Honden en Katten heeft hogere pc systeemvereisten

Na de aankondiging van De Sims 4 Honden en Katten gisteren is ook de pagina met veelgestelde vragen over het uitbreidingspakket online gekomen. Het meeste hiervan spreekt op zich wel voor zichzelf en kun je zelf nalezen via de bovenstaande link, al is er er één noemenswaardig nieuwtje dat er wel bovenuit springt; de minimum systeemvereisten zijn namelijk verhoogd voor Windows. Op macOS waren de systeemvereisten al wat hoger, dus daar verandert niets aan.

32-bit Windows niet ondersteund

Heel veel verandert er nog altijd niet, maar er is wel één belangrijke wijziging waar je rekening mee moet houden; 32-bit varianten van Windows worden namelijk niet ondersteund omdat De Sims 4 Honden en Katten minimaal 4 GB werkgeheugen vereist tegenover de 2 GB zoals dat voorheen het geval was. Bovendien vereist het uitbreidingspakket minimaal Windows 7. Vrijwel iedereen zal hier vandaag de dag wel aan voldoen, al kan het geen kwaad om dat even te controleren als je het niet zeker weet. Open daarvoor Windows Verkenner, klik dan met je rechtermuisknop op Computer en selecteer dan Eigenschappen. In het scherm dat dan opent, vind je al deze specificaties onder Windows-versie en Systeem.

Of deze wijziging ook gaat gelden voor toekomstige uitbreidingen zullen we nog moeten zijn. De Sims 4 wordt met meer uitbreidingen en meer mogelijkheden natuurlijk steeds ietsje zwaarder, maar dat heeft tot nu toe nog niet voor echte prestatieproblemen weten te zorgen. Zelf verwacht ik dus dat ze dit nu hebben moeten verhogen om toe te staan dat we het kleurenwiel kunnen gebruiken bij het maken van huisdieren. Dat is nou eenmaal een vrij complex systeem zoals we al heel eventjes zagen in de trailer, en zoiets vereist ook meer werkgeheugen om alle kleurwaarden en patronen van de vacht in op te slaan. Het is een wilde gok en dus ook absoluut niet bevestigd, maar het lijkt me momenteel de meest logische reden.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

1 reactie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *