Achthoekige daken komen naar De Sims 4

Achthoekige daken in de aankondiging van De Sims 4 Honden en Katten
Het shot in de aankondigingsvideo van De Sims 4 Honden en Katten op gamescom waarop een achthoekig dak te zien is op het rode huis iets rechteronder het midden van de afbeelding.

Als bouwer ben ik dit probleem maar vaak genoeg tegengekomen: hoe maak je nou een goed achthoekig dak in De Sims 4 voor bijvoorbeeld een erker of een patio? Nu zijn er wel manieren om dat voor elkaar te krijgen door slim gebruik te maken van de schuin gedraaide daken, maar zelfs dan blijf je vaak nog fouten zien in het dak. Bovendien is het maar veel werk waar je in De Sims 3 juist standaard al achthoekige daken had.

Gelukkig gaat De Sims 4 de achthoekige daken met de komst van De Sims 4 Honden en Katten ook krijgen! Zoals een van de bezoekers van de fansite Sims Community spotte in de aankondigingsvideo op gamescom van dat uitbreidingspakket is er namelijk een klein shot te zien van een achthoekig dak op een rood huis in Brindleton Bay, de nieuwe wereld uit het uitbreidingspakket. Zie ook dit screenshot hieronder voor het precieze shot:

Achthoekige daken in de aankondiging van De Sims 4 Honden en Katten
Het shot in de aankondigingsvideo van De Sims 4 Honden en Katten op gamescom waarop een achthoekig dak te zien is op het rode huis iets rechteronder het midden van de afbeelding.

Kort hierna heeft SimGuruHouts, een van de SimGuru’s verantwoordelijk voor de bouwmodus, op Twitter ook impliciet bevestigd dat dit inderdaad een nieuwe feature wordt. Hoewel formeel niet bekend is of dit een gratis feature voor iedereen wordt of dat deel uitmaakt van De Sims 4 Honden en Katten, ben ik er vrij zeker van dat het dat eerste wordt.

Meer nieuwe daken?

Kort daarna heeft SimGuruHouts de vraag of dat het enige nieuwe dak wordt minstens net zo mysterieus positief beantwoord. Wat er dan precies nog meer komt is nog niet gevonden door Simmers, al lijken me ronde daken een logische keuze naast de achthoekige daken. Hier zullen we later vast nog wel meer over horen. Iemand nog andere ideeën of wensen?

Overigens wordt ook nog even kort ingegaan op een andere gewilde feature: spiraalvormige trappen. Daarover zegt SimGuruHouts dat het niet moeilijk is hem te enthousiasmeren over dat concept, maar dat de moeilijkheid hem zit in het vinden van het juiste pakket om het in te implementeren zonder te hoeven korten op andere features. Komen zullen de spiraalvormige trappen dus vast nog wel, maar niet nu.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *