Community blog: Help ons een naam kiezen voor het nieuw Accessoirespakket dat we samen met jullie maken!

Nu de vakantie voorbij is beginnen we meteen weer met een nieuwe stemronde voor het nieuwe community-accessoirespakket. Ditmaal wordt er gestemd om de naam van het pakket. Hierbij hebben we de keuze uit vier verschillende opties: Landelijk Leven Accessoires (Rustic Living Stuff), Landelijk Wonen Accessoires (Rustic Home Stuff), Wasdag Accessoires (Laundry Day Stuff) en Wasgoed Accessoires (Laundry Stuff). Helaas hebben we hier geen officiële Nederlandse namen van, dus zullen we het voorlopig met de Engelstalige moeten doen. Update 7 september 2017, 12:30: nu staan de Nederlandse namen er wel bij. Stemmen kan via deze link tot en met vrijdagavond 8 september 19:00 uur Nederlandse tijd.

Welkom Simmers! De ontwikkeling van het Accessoirespakket dat we samen met jullie maken is flink gevorderd en het wordt tijd dat het een officiële naam krijgt. Als dit de eerste keer is dat je iets over dit project leest: dit is de vijfde stemming die wordt gehouden om de ontwikkeling van dit pakket te sturen en ik wil je uitnodigen om meer te weten te komen over de uitslag van eerdere stemmingen. We zijn kort geleden op volle kracht met de productie begonnen, wat betekent dat we hard werken aan een aantal onderdelen om wasgoed aan de game toe te voegen… waarover straks meer.

Vandaag stemmen jullie op één van uitvoerig gescreende namen. Elk van deze namen heeft hetzelfde nauwgezette selectieproces doorlopen dat we voor elk pakket hanteren. Het begint met producenten en medewerkers van ons marketingteam die met ideeën komen voor een eerste lijst. Deze lijst dient als basis om tot een paar favorieten te komen. Nadat we deze lijst aan diverse interne bedrijfsgroepen hebben voorgelegd, sturen we de namen naar de EA-teams in de verschillende regio’s van de wereld waar De Sims op de markt is. Zij voeren een allerlaatste controle uit om ervoor te zorgen dat de vertalingen de lading van de titel dekken en dat ze niet leiden tot onverwachte cultuur- of taalproblemen.

We hebben de hierboven beschreven stappen doorlopen en hebben vier potentiële namen geselecteerd voor dit Accessoirespakket. Al onze regio’s zijn akkoord. Nu willen we alleen nog iets van jullie horen:

De stemronde eindigt op 8 september 2017 om 19.00 uur.

https://www.surveymonkey.com/r/PackTitleVote

Het primaire selectiecriterium voor een naam is dat de naam iets beschrijvends zegt over de inhoud van het pakket, om de aandacht van mensen te grijpen. Accessoirespakketten zijn smaller in hun definitie dan de andere pakketten voor De Sims, dus deze namen zijn meestal vrij rechttoe rechtaan. De recente release van ‘Peuter Accessoires’ is een goed voorbeeld van een naam waardoor je meteen weet of je meer wilt weten over de inhoud van het pakket. Verder terugkijkend in de catalogus is ‘Coole Keukenaccessoires’ een voorbeeld waar we slim wilden zijn en zowel de gameplay als de stijl in de titel wilden laten weerspiegelen. ‘Cool’ als verwijzing naar de ijsmachine en ‘Keuken’ uiteraard naar de algemene setting. Ik vraag me wel eens of deze dubbelzinnigheid zich goed naar andere talen liet vertalen?

Voor deze enquête wil ik twee leuke voorbeelden met jullie delen die we wel hebben overwogen, maar die het uiteindelijk niet tot het lijstje met namen hebben geschopt waar jullie op mogen stemmen. De eerste was een serieuze poging om ‘Stuffy McStuff Pack’ als keuze toe te voegen. Als je niet meteen ziet waar deze naam naar verwijst, moet je als je wilt lachen even zoeken naar ‘Boaty McBoatface’. Deze naam heeft de satirische humor waar De Sims om bekend staat, maar om snel informatie over te brengen over de inhoud van het pakket vonden we hem minder geschikt. We hebben ook nagedacht over een naam die vertegenwoordigt wat dit op de community gerichte project behelst en kwamen op ‘Player Choice Stuff’. Uiteindelijk vonden we dat deze naam de mensen die niet aan het project mee hebben gewerkt een beetje buitensloot. Ook is er geen speciaal webportaal waar spelers de komende jaren de geschiedenis van dit pakket kunnen bekijken.

Anders nieuws: de ontwikkeling van het pakket is in volle gang. Vorige week is de ‘productie’ officieel begonnen. Alle afdelingen werken actief aan de nieuwe onderdelen van dit nieuwe pakket. Voorheen bevonden we ons in de zogenaamde ‘pre-productiefase’, die in april begon, vlak nadat het project was aangekondigd. Pre-productie is de fase waarin we alles doen om nauwgezet te plannen wat we allemaal moeten maken om de productie soepel te laten verlopen. Tijdens de pre-productie schrijven we designs, maken we conceptschetsen en vergaderen we over hoe we nieuwe onderdelen willen implementeren. Nu de productie in volle gang is, delen we binnenkort echte in-game-ontwikkelingen met jullie!

Na de enquête van vandaag, krijgen jullie nog één kans om de ontwikkeling van dit pakket rechtstreeks met je stem te beïnvloeden. Kom volgende week terug om mede te bepalen welk icoontje er voor dit pakket wordt gebruikt.

TheSims.com

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *