EA over afgelopen kwartaal: De Sims 4 blijft groeien, De Sims Mobile uitgesteld tot lente 2018

De Sims Mobile

Deze week heeft Electronic Arts zoals gebruikelijk weer haar kwartaalcijfers gepubliceerd en bekendgemaakt hoe het met haar franchises gaat. Zoals we in de eerdere verslagen ook al zagen blijft De Sims 4 het hierin goed doen en blijft het een van de peilers van live services, uitbreidingspakketten en andere in-game aankopen. Ook qua spelersaantallen laat De Sims 4 zien nog steeds te groeien en de verwachting is dat dat het komende kwartaal nog flink veel meer zal worden; De Sims 4 Console komt later deze maand namelijk uit. De benoemde hoogtepunten uit het verslag over De Sims:

 • Het aantal maandelijks actieve spelers is in De Sims 4 jaar-over-jaar met meer dan 40 procent gestegen en de verwachting is hoog voor het console spel in Q3.
 • De groei werd voornamelijk gedreven door onze live services, De Sims 4 en Ultimate Team.
 • De winst in Live services is 22 procent gestegen jaar-over-jaar tot 310 miljoen. Deze groei werd gedreven door een sterke groei in FIFA, Madden Ultimate Team en in Battlefield 1, FIFA Online 3 in Azië, en De Sims 4.
 • Onze wereldwijde communitys voor De Sims en andere franchises broeden op de connecties, interacties en creaties gedeeld tussen spelers. Voor de spelers zoekende naar nieuwe connecties en de volgende geweldige ervaring worden onze diensten verwacht nog verder te groeien en de wrijvingen in een drukke digitale wereld weg te nemen.

Vervolgens werd er ook een vraag-en-antwoord sessie gepubliceerd waarin het ook over De Sims ging:

Stephen D. Ju: […] And also, Andrew, can you update us on what the plans are for the launch of the new mobile version of The Sims?

Blake J. Jorgensen: […] Yes, clearly, The Sims is the exciting addition to the mobile business and — for us, and we’ll see that sometime in the coming spring. […] We’re very excited about The Sims. I’ll let Andrew talk about that.

Andrew Wilson: So The Sims is going really well. It is still in soft launch, and we’re receiving valuable feedback on the game and incorporating adjustments both in terms of kind of a core engagement profile in the game as well as how the game monetizes over time. The Sims is a very valuable brand for us, a very valuable IP. And it’s a genre in which we are essentially unchallenged on any platform for that matter. And so we want to make sure that we get it right with our community, and we’re seeing very strong uptick in the kind of metrics that we need. And we expect to launch it in the spring. And the good news for us, given the strength of The Sims brand, we still have The Sims free play, which is doing really well for us on mobile

Blake J. Jorgensen: And I just — since we’re on The Sims, I’ll just throw in one more, that, as you can see or hear from the prepared text, we’ve mentioned The Sims a couple of times, The Sims 4 as a major driver in the growth in the quarter. We’re — continue to be very pleased with how The Sims 4 and all the extra content has performed. And we’re very excited about The Sims 4 console version that will be out later this quarter. And I think that bodes well for the overall Sims franchise, both in console, PC — for all console, PC and mobile.

EA

Opvallend detail is dat hierin wordt benoemd dat De Sims Mobile wordt verwacht ergens in de lente van 2018 uit te komen. Dit terwijl SimGuruLyndsay, uitvoerend producent van De Sims, eerder dit jaar op gamescom nog vertelde dat de mobiele game nog in 2017 zou moeten uitkomen. Dat bekent dat we vanaf nu nog zeker een half jaar moeten wachten op de komst van het spel.

De Sims Mobile is op dit moment als soft launch uitgebracht in Brazilië en Spanje. Sinds mei dit jaar is er al veel verandert en wordt er langzamerhand ook meer content toegevoegd, al moet er blijkbaar nog meer bij gaan komen.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

2 reacties

 1. Jammer dat de sims voor telefoons later komt! Maar dan heb in er ten minste nog even geen verslaving bij, haha.

  “And it’s a genre in which we are essentially unchallenged on any platform”

  Dit vind ik wel eens jammer, ik denk dat een beetje concurrentie misschien best goed zou zijn! Eigenlijk ook opvallend dat er nooit echt geprobeerd is mee te liften op het succes van De Sims en het na te maken, of niet?

  1. Je kunt het in ieder geval op Android gewoon al spelen door het handmatig te downloaden. 🙂

   Het probleem met iets in het genre van De Sims maken lijkt me dat hij bijna altijd een kopie gaat worden. Natuurlijk lijken spellen als SimCity en Cities Skylines ook veel op elkaar, maar dat zit uiteindelijk wel nog aardig anders in elkaar en bij zo’n soort simulatiespellen heb je nou eenmaal ook meer vrijheid. Bij De Sims is het lastiger om iets origineels te vinden met enkel het simuleren van mensen en het bouwen van huizen. Toch hoop ik dat we ooit nog een waardige concurrent gaan vinden. Dat heeft de franchise wel echt nodig.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *