Nieuwe mod maakt huisdieren bestuurbaar in De Sims 4 Honden en Katten

Zoals iedereen inmiddels wel weet zijn huisdieren in De Sims 4 Honden en Katten niet bestuurbaar. Je kunt ze wat commando’s geven, maar verder doen ze zelf alles wel en geven ze het ook wel aan wanneer ze iets van jou verwachten. Het maakt de gameplay realistischer, al zijn er ook genoeg situaties denkbaar waarin ze toch liever zou willen besturen.

Gelukkig heeft het daarom ook niet lang geduurd voordat er een mod is verschenen die het mogelijk moeten maken huisdieren te besturen. De mensen achter Sims 4 Studio hebben dat vannacht namelijk uitgebracht op hun forum waarop je de link vindt om het te downloaden. De besturing is nog vrij basaal op het moment en een hoop interacties zijn nog blank, maar het werkt in ieder geval prima en misschien dat het in de toekomst nog wordt uitgebreid.

Bestuurbare honden en katten
Bestuurbare honden en katten mod. © Sims 4 Studio

Het scheelt in ieder geval ook enorm bij het maken van gidsen. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld nog bezig met een gids over honden en katten zelf, maar het is soms zo lastig te zeggen wat nou welk gedrag veroorzaak. Honden en katten hebben namelijk een aantal eigen emoties (zoals bang) waar je niet zo van kunt zeggen wat het allemaal doet. Zo hoef je tenminste niet alles te gaan opzoeken in de spelbestanden van De Sims 4 en kun je het gewoon direct testen!

Met dank aan SimsVIP voor de tip!

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *