Samenvatting De Sims 4 Jungle Avonturen livestream

Watervallen
De watervallen zorgen voor een romantische gemoedstoestand.

Gisteravond werd De Sims 4 Jungle Avonturen voor het eerst getoond tijdens de eerste van de twee livestreams over dat pakket. In deze livestream werd voornamelijk Selvadorada, de nieuwe wereld uit het game pack, getoond en wat je daar allemaal kunt vinden. Voor wie het niet heeft kunnen kijken of graag nog wil teruglezen wat er is verteld, volgt hier een samenvatting met de belangrijkste punten die aan bod kwamen. Mocht je het zelf nog willen terugkijken, dan kan dat hier.

Mocht er iets missen, laat het dan vooral weten. Dan passen we het bericht aan.

Selvadorada
De wereldkaart van Selvadorada.

De nieuwe wereld Selvadorada

Wereldicoontje Selvadorada
Het wereldicoontje van Selvadorada

Naar Selvadorada gaan werkt hetzelfde als bij Granite Falls. Via de telefoon kun je namelijk op vakantie gaan en dan in de wereld een van de vier huizen die daar te vinden zijn. Selvadorada is de naam van de Latijns-Amerikaanse wereld zoals die nu is met haar huidige bewoners. Er schuilt een veel oudere beschaving achter waar je zelf achter kunt komen bij het verkennen van alle ruïnes.

Selvadorada bestaat uit twee verschillende buurten. Allereerst heb je een grotere buurt die voornamelijk rondom de cantina is gebouwd (Puerto Llamante Marketplace) en ten tweede heb je een buurt (Belomisia Jungle) die wat verder in de jungle ligt.

Zoals echter ook wel op de kaart te zien is, lijken er drie verschillende buurten te zijn. Dat komt namelijk omdat de buurt bovenin staat voor de plek(ken) die je kunt verkennen. Als je daar met je muis overheen beweegt, verschijnen op de kaart verschillende vraagtekens die aangeven waar iets te ontdekken valt. Je kunt daar overigens niet direct naartoe reizen via de wereldkaart en zult er zelf zien te komen.

Er zijn drie bewerkbare openbare kavels in de wereld: de nieuwe cantina, een klein museum dat je zelf kunt uitbreiden, en een park om even bij te komen voor je avontuur in de diepere jungle. De cantina bevat onder andere nog een speciaal standbeeld (Madre Cosecha; moeder van de oogst) met speciale krachten. Hoewel er nu nog niet heel over werd verteld, helpt het je Sim zich te ontdoen van kwade krachten. Hoewel het niet werd getoond, schijnt de cantina ’s nachts prachtig verlicht te zijn met alle lichtjes boven de stalletjes en rondom de grote boom.

Op avontuur gaan

De echte reden van je bezoek is echter de geschiedenis en geheimen van de oude beschaving zien te vinden. De Sims 4 Jungle Avonturen bevat daarvoor twee nieuwe vaardigheden. De eerste is Selvadoraanse cultuur waarmee je beter leert met de lokale bevolking en gewoontes om te gaan, bijvoorbeeld bij het afdingen bij de stalletjes. Ook kan de lokale bevolking je handige tips geven ter voorbereiding op je avontuur en ontgrendel je er verschillende nieuwe gerechten mee. De tweede vaardigheid is archeologie welke van pas komt bij het vinden en opgraven van schatten. Daarover verderop meer.

Markt
Op de markt kun je verschillende spullen inslaan die je nodig kunt hebben op je verkenningstochten.

Voordat je op avontuur gaat is het aan te raden om in de markt voor de cantina wat voedsel in te slaan. Zo heb je een speciaal voedselkraampje met een hoop Latijns-Amerikaanse gerechten om meteen op te eten, dezelfde gerechten die je ook met de Selvadoraanse cultuurvaardigheid kunt vrijspelen. Daarnaast vind je twee tafels waarop verschillende spulletjes worden verkocht voor tijdens je reis. Zo ligt er bijvoorbeeld ingepakte kaas, blikjes drank en ‘douche in een flesje’-waterflesjes voor onderweg, en is er insectenspray om insecten af te weren. Niet alle producten zullen overigens altijd te koop zijn, dus je zult vaker terug moeten komen om de zeldzamere zaken tegen te komen. (Afweermiddel tegen vleermuizen bijvoorbeeld.) Hier helpt de Selvadoraanse cultuurvaardigheid je om te vragen of de verkoper toevallig nog iets speciaals heeft liggen. Hoe beter je vaardigheidsniveau, hoe hoger die kans.

Poort openhakken
De poort naar het avontuur!

Zoals gezegd ga je voor een avontuur op zoek naar een van de vraagtekens op de wereldkaart. Daar kom je via speciale poorten die je op verschillende plekken kunt vinden. Je kunt er echter niet zomaar door, en zult het pad eerst vrij moeten maken. Dat kan met de hand of met een machete. Dat eerste gaat pas sneller en beter zodra je Sim wat tuiniersvaardigheid heeft, maar heeft een kans om je te bezeren. Voor dat tweede heb je uiteraard eerst een machete nodig die je zult moeten kopen voor vertrek.

Vraag
Tijdens je avontuur kom je zo’n soort vragen tegen waarmee je bepaalde verzamelitems kunt verzamelen, al gaat het niet altijd goed.

Eenmaal door de poort gaat je Sim naar een andere plek binnen diezelfde buurt, maar krijgt hij ook een bepaalde situatie geschetst waar je dan als speler antwoord op moet geven. Het eerste antwoord is in de zin van simpelweg niets doen. Je vindt niets bijzonders, maar verliest ook niets. Bij het tweede antwoord probeer je het waarbij steeds een bepaalde vaardigheid je een betere kans geeft, maar het ook mis kan gaan met bijvoorbeeld een negatieve gemoedstoestand. Het derde antwoord komt zeker uit, maar daarbij verbruikt je ook een bepaald item zoals een machete of een speciale bloem.

Struik
De ‘O jaa’-struik is ook in de jungle te vinden!

In de jungle zelf heb kans om insecten tegen te komen. Met de insectenspray op zak kun je ze afweren, maar anders krijgt je Sim in sommige gevallen een ongemakkelijke gemoedstoestand. Niet alles in de jungle werkt je echter tegen; verschillende plekken in de jungle hebben ook een ambiance met bijpassende gemoedstoestanden zoals de romantische watervallen en een vliegtuig met een zelfverzekerde sfeer. Er is ook weer de inmiddels bekende struik om tijdens de reis je behoeftes in te kunnen doen of zelfs o jaa in te kunnen bedrijven.

Ook kun je bepaalde archeologiesites tegenkomen. Dat zijn specifieke hoopjes zand waar je bepaalde artefacten uit kunt opvragen. Door het eerst opzetten van een site – wat je kunt doen op een hoger archeologievaardigheidsniveau – kun je er met meerdere Sims aan werken en verklein je de kans op kapotte artefacten.

Een eenmaal opgegraven artefact moet je vervolgens eerst analyseren op de speciale draagbare archeologie toonbank. Gevonden schatten kunnen namelijk ook nep zijn! In totaal zijn er zestien echte artefacten die een van de twee nieuwe collecties vormen. Artefacten hebben in tegenstelling tot normale verzamelobjecten ook een bepaalde kwaliteit. Je kunt dus terug in de jungle gaan op zoek naar een beter artefact.

Schat
Het vinden van een schat

Verder kun je schatkisten tegenkomen. Deze leveren je wat Simdollars, overlevingsuitrusting en een speciaal relikwie op. Door meerdere van die relikwieën te combineren ontstaan de Omiscaanse schatten, de tweede collectie. Deze schatten bevat speciale krachten die je Sim kan oproepen, al weet je pas wat die kracht is als je het hebt gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld een skelethelper laten verschijnen die je kan helpen met huishoudelijke klusjes of zelfs zelf tijdelijk in een skelet veranderen. Skeletisme – zoals dat heet – is een speciale tijdelijke aandoening die twee dagen duurt en je Sim in die periode een speciaal uiterlijk geeft met verschillende unieke eigenschappen. Zo nemen nu bijvoorbeeld alleen nog de plezier en sociale behoeftes af en blijft de rest vol, en heb je toegang tot een aantal unieke interacties. Pas echter op met eten aangezien dat er recht doorheen valt!

Aan het materiaal (goud bijvoorbeeld) valt af te lezen hoe zeldzaam een zekere schat is. Na het gebruiken van een schat is er een kans dat het kapot gaat en je een nieuwe zult moeten vinden. Tijdens je reis zullen overigens niet alle paden bereikbaar zijn waardoor je nooit alles kunt doen in één reis. Welk pad open is, wisselt per keer dat je op vakantie gaat.

Creëer-een-Sim

Er zijn twee nieuwe doelen in De Sims 4 Jungle Avonturen. Eentje focust zich op archeologie, de andere op het verkennen van de wereld en het kennis maken met de lokale bevolking. Je kunt het vergelijken met hoe de twee vaardigheden zijn gesplitst.

De items in Creëer-een-Sim bevatten verder een redelijk duidelijke tweedeling. Enerzijds heb je de kleurrijke Latijns-Amerikaanse kledij en anders ook de klassieke Indiana Jones-achtige archeologiekleding. Zie ook de screenshots hierboven voor een sfeerimpressie en wat er in ieder geval in het game pack zit. Van kinderen en peuters werd overigens niets getoond.

Overig

Hieronder nog een paar zaken die opvielen tijdens de livestream:

Nieuwe dansbewegingen

Het game pack heeft twee nieuwe radiozenders: Latijns-pop en traditioneel Latijns. Daarbij horen ook nieuwe excentrieke dansbewegingen zoals je hierboven kunt zien.

Er zijn een in ieder geval twee nieuwe kaveleigenschappen: “Griezelige kruipers” en “Vrede en Stilte”. Wat ze precies doen, werd echter niet verteld, al kun je zeker bij de eerste wel raden wat er dan gebeurd. Bouwen werd ook niet specifiek getoond, al zie je verschillende van de nieuwe meubels wel terug op de verschillende screenshots. Leuk om te vermelding is ook de nieuwe open haard. Dat wordt de eerste open haard in De Sims 4 die je niet per se tegen de muur aan hoeft te plaatsen.

Avocado

Er zijn in totaal negen nieuwe planten te verzamelen, waaronder avocado. Ook zijn er nieuwe vissen te vinden en lijken er ook nieuwe aliens te zijn, al werd over dat laatste niets specifiek verteld. Selvadorada bevat ook een hoop nieuwe vogels en andere exotische beesten, maar die kunnen niet worden verzameld.

Peuterbedje

Er is een nieuw draagbaar bedje voor peuters. Deze zal echter aan het basisspel worden toegevoegd zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *