Community blog: Onbekende tips voor De Sims 4 op console

De Sims 4 console

Hallo, Simmers! Er zijn allerlei leuke trucs om makkelijker door je game te navigeren, maar die passen niet allemaal in één blogpost. Dus laten we beginnen met zeven vrij onbekende tips voor De Sims 4 op console.

De Sims 4 console

1. Het schermformaat wijzigen

Het maakt niet uit of je scherm in de woonkamer, kelder of met een kandelaar ernaast in de bibliotheek staat. Als je de boel goed instelt, verschijnen de UI-elementen van De Sims 4 keurig om de rand van je scherm. Als de UI-elementen een beetje los in de hoeken van het scherm lijken te drijven, kun je proberen via de volgende methoden je schermformaat te wijzigen.

Xbox One

Je kunt het zichtbare gebied van je tv instellen via een handige procedure wanneer je De Sims 4 voor het eerst opstart. Gebruik de linker-stick om de blauwe rand naar de randen van je tv/monitor te bewegen. Bevestig met de A-knop. Deze instelling wordt toegevoegd aan je opgeslagen spel, zodat je het scherm niet elke keer hoeft in te stellen. Als je de scherminstelling later wil wijzigen, kun je deze procedure oproepen door op de Menuknop op de controller te drukken en SpeloptiesOverigeMarges aanpassen te kiezen.

PlayStation 4

De Sims 4 gebruikt de systeeminstellingen van het systeem om de game weer te geven op je scherm. Om de instellingen aan te passen ga je naar InstellingenGeluid en schermInstellingen voor weergavegebied vanuit het PS4 beginscherm.

Druk nu op de richtingstoetsen omhoog en omlaag om het weergavegebied te vergroten of verkleinen. Bij de optimale instelling bevinden de witte markeringen zich in de uiterste hoeken van je scherm.

2. De besturing bekijken

Wat betreft de besturing moet je veel onthouden in De Sims 4, en dat kan best overweldigend zijn. Als je het even niet meer weet, kun je altijd de linker stick [(L (Xbox One) / L3 PS4)] indrukken om relevante besturingsinformatie te bekijken voor wat je op dat moment aan het doen bent. Zit je bijvoorbeeld in Bouwen, dan zie je de besturing om je te helpen je ultieme creatie te bouwen. En in Leven zie je wat je moet doen om je Sims door het leven te leiden. En als je even niet meer weet hoe je de besturing kunt bekijken, kun je het altijd rechtsboven in elk scherm zien.

3. Besturing aanpassen

Steeds hetzelfde doen kan gaan vervelen. Als je de manier waarop je de game bestuurt wil veranderen, kun je schakelen tussen de snelle HUD-besturing en de virtuele cursor. Je kunt wanneer je wil heen en weer schakelen tussen deze twee manieren van besturing. Druk simpelweg op de [View-knop (Xbox One)/touchpad (PS4)]. Sommige delen van de game zijn altijd bereikbaar via HUD-besturing, zodat ze eenvoudiger te gebruiken zijn.

4. Vrij draaien in Bouwen

Je wist al dat je voorwerpen die je vast hebt in Bouwen kunt draaien in stappen van 45 graden, toch? Maar het komt vast wel eens voor dat je iets een wat fijner zetje wil geven, en daar heb je Vrij draaien voor! Houd [LB/RB (Xbox One)/L1/R1 (PS4)] ingedrukt terwijl je het voorwerp draait met de rechter stick. Zo kun je je voorwerpen precies laten passen met je ontwerp en je voorkeur. Top!

5. Grootte van voorwerpen wijzigen

Als je de grootte van een voorwerp wil wijzigen, druk je tegelijkertijd op [LT+RT (Xbox One)/L2+R2 (PS4)] en de richtingstoetsen.

Druk een keer op rechts om iets groot te maken en op links om het klein te maken. Omhoog en omlaag doen niets. Wil jij de grootste tuinkabouter ter wereld voor je huis zetten? Doe je ding!

6. Cheats gebruiken

Cheats zijn heel handig voor Simmers! Soms wil je niet aan regels vastzitten, dan wil je gewoon lekker spelen. Daarvoor kun je testingcheats on gebruiken. Druk tijdens het spel op alle vier de bumpers/triggers tegelijkertijd in en typ testingcheats on in. Hiermee schakel je cheats in voor De Sims 4. Zo kun je bijvoorbeeld meer Simdollars krijgen door motherlode in te typen. Veel plezier met het uitproberen van de verschillende cheats! Let wel op, want als je cheats inschakelt, kun je in dat spel geen [achievements (Xbox One) /trofeeën (PS4)] verdienen. Als je een nieuw opgeslagen spel begint, zijn cheats uitgeschakeld en kun je dus wel achievements/trofeeën verdienen. Je kunt dus in het ene opgeslagen spel naar hartenlust cheats gebruiken, terwijl je in een ander op jacht kunt gaan naar achievement/trofeeën.

7. Nieuwe content bekijken

Wanneer je nieuwe content hebt, door een pakket te kopen of gekregen via een van onze game-updates, zie je wat er nieuw is zodra je je game opstart. Tot je het bekijkt, wordt het met goud gemarkeerd. Dat betekent dat je al je nieuwe spullen kunt vinden in CES of Bouwen door het gouden pad te volgen.

Bedankt voor het leven en veel Simplezier!

SumGuruCleaningLady

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

2 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *