De Sims community telde afgelopen jaar meer dan 80 miljoen Simmers

De Sims 4 Console

In maart eindigde voor Electronic Arts het fiscale jaar 2018 en gisteravond zijn daar de cijfers van bekendgemaakt. Volgens EA’s COO en CFO Blake Jorgensen had EA weer een recordjaar en was fiscaal jaar 2018 een jaar van sterke groei en continue transformaties voor EA omdat het bereik van een aantal van de toonaangevende franchise waaronder FIFA, Battlefield en De Sims naar meer spelers over meerdere platformen en landen is gebracht.

Leuk feitje over De Sims als franchise in z’n geheel is dat er het afgelopen jaar meer dan 80 miljoen Simmers in actief waren. Dat nummer is gebaseerd op de spelersaantallen op de pc en mobiele apparaten, dus consolespelers worden daarin nog niet meegenomen. De Sims 4 blijft op de pc groeien, terwijl ook De Sims Mobile een sterke launch heeft gehad. Van beiden wordt ook het komende jaar weer een groei verwacht.

Verder is in deze tijd ook niet onbelangrijk om te vermelden dat EA aangeeft dat er een grote hoeveelheid nieuwe content naar De Sims 4 voor pc spelers komt dit jaar. Opvallend genoeg wordt daarbij expliciet pc vermeld en niet console, dus daardoor kun je eigenlijk wel aannemen dat we ook dit jaar alle content eerst op pc zullen blijven zien.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *