Community blog: Neem een virtuele tour van De Sims met Google Expedities

Hoi Simmers!

We kondigen met trots aan dat De Sims 4 gaat samenwerken met Google Expedities! In ‘Verken de Maxis Studio: de totstandkoming van De Sims‘ ontdek je de ingrediënten van de geheime saus achter De Sims.

Google Expedities is een educatieve virtualrealitytool waarmee docenten hun leerlingen kunnen meenemen op virtuele schoolreizen over de hele wereld. In deze reis door Maxis Studio zie en begrijp je hoe het team van Maxis De Sims 4 tot leven brengt.

Om alvast een tipje van de sluier van deze spannende VR-beleving te lichten hebben we Stephanie Callegari, producent bij Maxis, gevraagd om ons te laten zien hoe Google het leven met De Sims vast heeft weten te leggen.

Hoi, Stephanie! Vertel ons eens wat je allemaal voor De Sims doet.
Ik ben producent bij het De Sims 4 Expansion Pack-team. Ik ben dol op games en vind het echt leuk om een game te maken die zo veelzijdig is voor storytellers, bouwers en personagemakers. Bij De Sims werk ik samen met de designers om onze algemene visie voor het volgende project vorm te geven. Zodra we de designs hebben, werken we samen met vormgevers, technici en alle andere disciplines om de visie van het ontwerp tot leven te brengen. Tijdens de uitvoering zorgen de producers bij De Sims ervoor dat de game leuk is en dat de gameplay en onderdelen die onze spelers wensen behouden blijven.
Hoe is je carrière in de game-industrie begonnen? Welk advies zou je geven aan iemand die in deze industrie wil werken?
Ik realiseerde me op de universiteit dat wat ik dacht te willen doen, eigenlijk heel saai was. Dus liep ik elke zomer ergens stage om te kijken wat ik wel leuk vond. Het was het beste advies dat mijn grote zus me ooit heeft gegeven! Ik liep stage bij Sony Pictures Entertainment op de afdeling ‘creative marketing’. Ik vond het leuk, maar ik vond de post-productieve kant nog leuker. Daarna werkte ik bij DreamWorks als productiestagiaire en toen werd ik pas echt verliefd op produceren. Nadat ik klaar was met mijn studie en hier en daar had gewerkt, besloot ik de stap te wagen en voor de positie van assistent-producer hier bij EA te gaan. Studeer je nog? Loop dan ergens stage om ervaring op te doen. En als je net klaar bent met je studie, werk dan hard, solliciteer en durf risico’s te nemen als je iets wilt doen dat je echt leuk vindt.
Wat is Google Expedities en hoe werkt het voor De Sims?
Google Expedities is een virtuele app die docenten helpt hun lessen tot leven te brengen. De Sims 4 expeditie bestaat uit een serie van panoramabeelden en lessen die we voor studenten en kijkers hebben gemaakt. Met behulp van Google Cardboard kunnen kijkers door de verschillende facetten van game-ontwikkeling lopen om te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat bij De Sims 4. Ik vind dit project te gek omdat we de kans krijgen om een heel ander publiek te bereiken. Ik denk dat er misverstanden kunnen bestaan over hoe game-ontwikkeling er werkelijk aan toegaat en in plaats van het uit te leggen aan studenten en kijkers, kunnen we het nu ook laten zien.
Wie kom ik allemaal tegen op mijn expeditie?
In De Sims 4 Expeditie begint de tour met Laura Miele, onze Chief Studio Officer, en Lyndsay Pearson, uitvoerend producent bij De Sims 4 , om een korte uitleg te geven over Electronic Arts en De Sims. Tijdens de tour maak je ook kennis met onze designers, vormgevers, animators, geluidstechnici, gameplaytechnici, marketeers en de rest van het team.
Hoe kan ik Google Expedities via mijn school uitproberen of hoe kan ik De Sims op Google Expedities ervaren?
Iedereen kan Google Expedities downloaden en installeren. Expedities kunnen groepsbelevingen zijn met een gids die leidt en verkenners die volgen. Dit kan met name handig zijn voor docenten die studenten op een virtuele educatieve reis willen nemen. Maar je kunt uiteraard ook zelf op een expeditie gaan.

Het is heel eenvoudig om aan de slag te gaan! Om Google Expedities te gebruiken, moeten docenten of andere gebruikers een expeditiekit kopen of er zelf een maken. We raden je aan om een tablet voor groepen te gebruiken en elke deelnemer heeft een mobiel apparaat nodig. Ga voor meer informatie naar https://edu.google.com/expeditions.

We hopen dat deze expeditie je helpt om meer te weten te komen over de carrièrekansen in de game-industrie. Ga naar Google Expedities om aan de slag te gaan. Tot snel, Simmers!

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

1 reactie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *