Community blog: Maak kennis met de familie Climate

De Sims 4 Jaargetijden

Hallo, Simmers! Toen we voor het laatst bij de familie Climate keken, was er nog niets gebeurd. We hebben ze gewoon voorgesteld en jullie daarna een beetje laten bungelen. Niet echt eerlijk, vind je wel? Dus daar gaan we dan:

De Sims 4 Jaargetijden

Deel: Liefdesbeetjes

Nog één week tot het Oogstfeest. . .

Janine heeft veel te veel op haar spreekwoordelijke bordje liggen. Nu het Oogstfeest voor de deur staat, neemt de tijd om alles te organiseren schrikbarend snel af. Het gezin is van de zomer op vakantie geweest en had de grootste lol, maar nu is haar takenlijst nog langer dan een bestseller.

Ze neemt een slok van haar warme chocomelk. De kou in de lucht betekent dat het tijd is voor haar lievelingstraktatie. De heerlijke lucht van chocolade vult de kamer. Het is haar favoriete tijd van het jaar.

Bovenaan haar lijst? Een uitnodiging sturen naar de neef van haar man, Vladislaus Straud, om langs te komen. De vorige keer dat ze elkaar spraken, voelde het niet helemaal . . . goed. Dus na weken van onbeantwoorde telefoontjes, pakt Janine eindelijk de telefoon op en vraagt hem om langs te komen tijdens het Oogstfeest. Ze kan wel een paar extra handjes gebruiken. De kalkoen bakt zich niet vanzelf.

Er verschijnen donkere wolken aan de lucht. Vreemd. Het is de hele dag zonnig geweest.

“Arthur, kun jij de bladeren buiten opharken voordat de regen losbarst?” vraagt Janine.

Haar lieve, sullige man onderbreekt zijn experimentele kookbezigheden in de keuken.

“Eh, tuurlijk, liefje!”

Arthur roept Summer die uiteraard met haar voeten stampt. Echt een tiener. De twee gaan aan de slag terwijl Janine zich op haar takenlijst stort.

Het zal behoorlijk gaan knallen op het Oogstfeest. Geen twijfel mogelijk. Zo is er het groots eetfestijn, de familietradities en Vlad. Ugh, Vlad. Als eeuwige vrijgezel heeft hij Janine en Arthur gevraagd om een afspraakje te regelen met ‘een gezonde vrouw’ met ‘goede afmetingen’, wat dat ook moge betekenen. Het lijkt nogal specifiek (en een beetje vreemd). Of zou dat normaal zijn voor Forgotten Hollow-bewoners?

Janine markeert een paar dagen op de kalender:

  • Vlads aankomst
  • Etentje in een plaatselijk restaurant
  • Oogstdag
  • De grote dag

“Zeg Arthur, ga je die bladeren nog oppakken of laat je ze gewoon liggen?”

Ze glimlacht liefjes naar haar nu doorweekte echtgenoot. Zoveel te doen.

Twee dagen tot Oogstfeest . . .

“O, het is toch zo fijn om je hier te hebben, Vlad,” zegt Janine tegen haar neef (aangetrouwd dan).

“Iets minder sarcastisch, lieverd,” fluistert Arthur in haar oor.

Maar Vlad, die blind is voor gewone menselijke interacties, mist haar ingetogen venijn volledig.

“Ja, ja,” zegt Vlad. “Nog even over mijn date. Jullie hebben een lekker hapje voor me uitgezocht?”

We noemen vrouwen geen lekkere hapjes hier in Willow Creek,” zegt Janine bestraffend. “Maar, ja. Mijn collega Beth zal zich bij ons voegen in het restaurant.”

“Prachtig,” zegt Vlad. “Ik zie dat jij ook goed hebt gegeten”.

Arthur kucht ongemakkelijk en zowel hij als Janine verlaten stilletjes de ruimte. Summer neemt haar moeder apart en vraagt haar wat er aan de hand is, maar Janine sluit het onderwerp af en vraagt haar om zich klaar te maken voor het etentje.

Janine, Arthur, Summer en Vlad ontmoeten Beth die in het restaurant op hun wacht. Vlad negeert het menu volledig en duikt gelijk in een gesprek met Beth.

“Toch raar hoe specifiek hij naar haar eetgewoontes vraagt?” zegt Janine vragend tegen Arthur. “Wat maakt het nou uit of ze alleen biologisch eet?”

“Misschien is hij wel een gezondheidsfreak?” zegt Arthur.

Janine geeft haar man een stoot tussen de ribben waardoor hij zich bijna verslikt. “Hij vroeg haar net naar haar bloedtype. Dat is gewoon raar!”

“Zei je niet dat hij geïnteresseerd was in de doktersopleiding?” vraagt Arthur, wiens overslaande stem zijn toenemende achterdocht verraadt.

Het diner verloopt verder rustig, hoewel Vlad alleen maar van zijn cocktail nipt en de vreemde opmerking plaatst dat hij ‘later wel zou eten’.

Arthur betaalt de rekening en iedereen loopt naar de deur. Beth voegt er snel aan toe dat ze graag aanschuift bij het groots eetfestijn voor het Oogstfeest. Janine, Arthur en Summer (lichtelijk geschokt door haar brutale zelfuitnodiging) knikken en halen hun schouders op.

“Natuurlijk,” zegt Janine. “Wat kan er nou helemaal gebeuren?”

Oogstdag . . .

Eindelijk is de grote dag aangebroken, en op meer manieren dan ze denken. Summer, die ziet hoe moe haar moeder is en hoe irritant ze Vlad vindt, dekt de tafel voor het groots eetfestijn. Als de geur van versgebakken, geroosterde en gesauteerde lekkerheden de lucht vult, gaat de deurbel.

Binnen twee seconden is Vlad bij de deur. “Ik doe wel open”, roept hij naar de familie, die het op hebben gegeven zijn raadselachtige gedrag te begrijpen.

“Het is Beth!” roept hij.

“Dat weten we,” zegt het gezin eensgezind.

“We gaan even wandelen, ja?” roept hij.

Voordat Janine kan zeggen dat het groots eetfestijn op grootse wijze kan worden verorberd, verdwijnt hij naar buiten met zijn O-positieve belle.

“Hij mag hier nooit meer komen,” zegt Janine zachtjes terwijl ze de twee tortelduifjes in de voortuin gadeslaat.

“Ik ben het helemaal met je eens,’ zegt Arthur.

“Ik ben blij dat je die bladeren hebt opgeruimd. De tuin ziet er heel mooi uit.”

Maar zodra de woorden over haar lippen komen, heeft ze al spijt. Vlad en Beth verdwijnen kirrend in de stapel bladeren en verpesten daarmee de eetlust van het hele gezin.

“Wat is toch er aan de hand buiten?” vraagt Summer.

Niets!” roepen haar ouders eensgezind.

“Laten we gewoon eten,” stelt Janine voor.

Aan tafel beginnen Janine, Arthur en Summer aan het heerlijke maal.

“Summer, we willen je iets vertellen,” begint Janine. “We willen je laten weten hoe blij we zijn met jou. Met ons gezin. Maar, we hebben een verrassing.”

“Vlad trekt hier toch niet in?”

“Nee, nee” zeggen haar ouders.

“Maar, iemand anders wel,” zegt Janine. “Je krijgt namelijk een broertje. Ik ben zwanger.”

Summer weet voor het eerst geen grappige of sarcastische opmerking uit te brengen. Ze denkt diep na over de woorden van haar moeder. Ze kijkt naar de lachende gezichten van haar ouders. Een prachtig moment.

“Heb ik iets gemist?” vraagt Vlad, die binnenstormt.

“NIETS”, zeggen ze allemaal. Ze glimlachen om hun geheim, hoewel het niet lang geheim zal blijven.

“Beth moest ineens ergens anders zijn,” zegt Vlad. “Wat een prachtige hals. Ik bedoel, vrouw.”

“Natuurlijk,” zegt Arthur. “Wil je wat kalkoen, Vlad?”

“Nee, dank je,” zegt Vlad. “Ik heb net gegeten.

Dit deel van de Climates is beschikbaar in het De Sims 4 Jaargetijden Expansion Pack, dat op 22 juni 2018 voor PC en Mac wordt uitgebracht. Dit verhaal bevat ook materiaal uit De Sims 4, De Sims 4 Vampieren, De Sims™ 4 Ouderschap en De Sims 4 Uit Eten, nu allemaal beschikbaar via Origin voor PC en Mac.

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *