Nieuwe feature komt volgende week naar De Sims 4 plus livestream

Hoewel de zomervakantie normaliter een rustige periode is als het gaat om de introductie van gratis of betaalde content voor De Sims 4, krijgen we ietwat onverwachts volgende week, dinsdag 31 juli 2018 rond 19:00 uur Nederlandse tijd, toch nog een ‘grotere’ update met een speciale, nieuwe feature, zo laat SimGuruKate weten.

Die feature is zelfs speciaal genoeg om er die dag om 20:00 uur Nederlandse tijd een speciale livestream aan te weiden! SimGuruGrant zal aanwezig zijn bij de livestream en daarbij waarschijnlijk gezelschap krijgen van SimGuruRomeo. Beide SimGuru’s werken voornamelijk aan uitbreidingspakketten, maar dat zal niets te maken hebben met hetgeen gepresenteerd zal worden. Uiteraard zal de livestream volgende week hier live te volgen zijn

In het verleden zagen we in dergelijke updates al geesten, zwembaden en peuters voorbijkomen, dus deze update zou zo maar eens in dat rijtje terecht kunnen komen. Uiteraard blijft het nog wel even een verrassing wat we precies krijgen, al is al bevestigd dat het sowieso geen auto’s, een open wereld, NPC’s (politie en inbrekers bijvoorbeeld), levensfases, levenstaten (heksen bijvoorneeld), de Creëer-een-Stijl tool of de Creëer-een-Wereld tool zullen worden – toch wel de meest gewilde maar ietwat ‘dure’ wensen van de community. Bovendien zal er in tegenstelling tot de eerdergenoemde updates geen trailer komen en tempert SimGuruGrant tegelijkertijd eveneens de verwachtingen. Het team is er desondanks enthousiast over en heeft er hard en lang aan gewerkt.

Met het lijstje van uitsluitingen blijven er eigenlijk maar weinig logische opties over. Een nieuwe wereld zoals Newcrest zou natuurlijk nog altijd kunnen, al zou het ook zomaar iets totaal onverwachts kunnen zijn. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Hoewel diezelfde dag ook het uitbreidingspakket De Sims 4 Honden en Katten zal uitkomen op de PlayStation 4 en Xbox One, komt de update volgende week nog enkel op de computer uit.

Nieuwe communicatiestrategie

De livestream van grofweg een uur zal worden afgesloten met een kort introductie tot de nieuwe communicatiestrategie van het team. Zoals inmiddels bekend zijn kwartaal teasers verleden tijd en is er in SimGuruKate een nieuwe community manager gevonden. In haar nieuwe rol heeft Kate afgelopen week intern een pitch gehouden met haar ideeën om de communicatie zo open en transpirant mogelijk te houden, en die werd daadbij positief ontvangen. Daadoor gaan ook wij er nu dus meer over horen!

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

2 reacties

 1. humm…het schijnt niet iets heel groots te zijn, maar ze zijn er wel erg enthousiast over, maar goed dat worden ze ook over een nieuwe hamster (heb zelf niets met die beesten) of een foeilelijk tapijt.

  wellicht iets met een nieuwe kledingkolom voor herfstkleren, meer of nieuwe eigenschappen, zodiak, nieuwe beroepen zoals leraar of rechter? dat laatste zal wel niet, als die ooit komen dan komen ze mee met “Universiteit” denk ik 😉

  persoonlijk heb ik ook nog tig wensen, zoals: magie/heksen, universiteit, spiraaltrappen, auto’s en motoren, nieuwe beroepen, meer bouwkavels en een open-wereld, maarrrr dat zullen allemaal wel packs worden ^^

  We zullen het zien volgende week!

  groetjes,
  Spiderrrrrr

  1. Het punt is dat ze er wel een livestream van een (klein) uur aan weiden. Dat vallen natuurlijk een hoop kleinere dingen af zoals simpelweg wat nieuwe karaktereigenschappen. Van auto’s, trappen en een open wereld is overigens al bekend dat die (nu)niet gaan komen: https://twitter.com/SimGuruKate/status/1021821135724236800

   Ik durf eigenlijk ook niet meer te gokken over wat we wel gaan krijgen, al denk ik dat ze eerder iets ‘ouds’ gaan updaten vergelijkbaar met hoe dat bij tuinieren is gegaan. We zijn inmiddels een aantal jaren verder en de uitbreidingspakketten hebben de focus van het oorspronkelijke basisspel al enigszins verlegd. Of het moet net zoals Newcrest weer een nieuwe wereld gaan worden, al hoop ik dan wel op wat creatievers dan enkel een gekopieerde, lege wereld. 🙂

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *