Community blog: Maak je eigen clubs met De Sims 4 Beleef het Samen op console

De Sims 4 Beleef het Samen

Nog een week en De Sims 4 Beleef het Samen komt naar de PlayStation 4 en Xbox One. In deze community blog van vandaag wordt daarom verder ingegaan op clubs, de belangrijkste feature uit het pakket.

Jouw clubs, jouw regels

Wanneer De Sims 4 Beleef het Samen naar Xbox One en PlayStation 4 komt op 11 september 2018, zitten er ineens clubs in je game en zal alles ineens veranderen. Met clubs kun je groepen Sims aansturen tijdens bijeenkomsten. Daar zullen ze de clubregels opvolgen, clubactiviteiten ondernemen en reageren op situaties zoals voorgeschreven door de club. Tijdens bijeenkomsten zullen Sims zelfs hun eigen voorkeursregels breken, om maar aan die van de club te voldoen. Je kunt lid worden van bestaande clubs, zoals de Fijnproevers die van lekker eten houden of de stijlvolle Idolen, maar je kunt ook je eigen club oprichten! En ra ra, wie bepalen de regels voor die clubs? Jullie. Jullie, Simmers.

Hier zijn alle manieren waarop je jouw eigen clubs aan kunt passen.

De Sims 4 Beleef het Samen

Kies een naam voor je club

Allereerst moet je natuurlijk bepalen hoe jouw club gaat heten. Je kunt gaan voor een gewone naam, maar je kunt ook iets heel geks bedenken. Je kunt zelfs iets kiezen wat alleen jij en je vrienden snappen!

Kies een logo voor je club

Terwijl Sims een bijeenkomst bijwonen, zweven er icoontjes boven hun hoofden. Hiermee wordt aangeduid dat ze met hun club aan het chillen zijn. Er zijn tientallen logo’s waar je uit kunt kiezen, dus als het goed is, kun je dat ene perfecte logo voor jouw club wel vinden. Het kan een vlinder zijn, of een regenboog, maar ook een vork en mes of iets anders dat kenmerkend is voor jouw club.

Stel de clubvereisten in

Staat jouw clubs open voor iedereen of houd je het exclusief? Jij bepaalt welke Sims lid mogen worden door in te stellen welke leeftijdsgroepen, vaardigheidsniveaus en zelfs karaktereigenschappen clubleden moeten hebben. Misschien worden verlegen Sims geweigerd of zijn alleen maffe Sims welkom.

Kies activiteiten voor de club

Nu begint jouw club echt vorm te krijgen. Je kunt meer dan honderd activiteiten kiezen waaraan je clubleden deelnemen op bijeenkomsten. Ze kunnen een instrument bespelen, koken, zwemmen, moppen vertellen, kunstwerken bewonderen en nog veel meer. Daarnaast kun je tot wel vijf aanbevolen activiteiten kiezen voor je club, wat talloze mogelijkheden biedt!

Kies specifiekere activiteiten

Je kunt nog verder ingaan op activiteiten door ook te bepalen met wie jouw leden activiteiten moeten doen. Misschien zwemmen jouw clubleden graag, tenzij er tegelijkertijd leden van een andere specifieke club in het zwembad zijn. Of misschien hebben ze helemaal niets te melden tegen leden van een andere specifieke club. Wie de regels overtreedt, kan uit de club worden gezet. Wat een drama!

Stel verboden activiteiten in

Maar je kunt het nog smeuïger maken. Je kunt maximaal vijf dingen kiezen die je clubleden niet mogen doen. Wanneer je die met de activiteiten van de club combineert, krijg je allerlei knotsgekke scenario’s. Wil je dat jouw clubleden elkaar wel kunnen omhelzen, zoenen, romantisch kunnen doen, maar dat ‘O jaa!’ tijdens clubbijeenkomsten verboden is? Dat is wel een heel specifiek voorbeeld, maar het kan!

De Sims 4 Beleef het Samen

Creëer een cluboutfit

Je kunt het verplicht stellen dat alle clubleden op bijeenkomsten hetzelfde jasje en dezelfde hoed moeten dragen (met het logo van je club erop). Wat zeg je? Moet iedereen hetzelfde hotdogkostuum aantrekken? Natuurlijk kan dat. Je kunt naar hartenlust hun outfits kiezen en de stijl van jouw club naar smaak aanpassen. Maf, serieus of stijlvol, het is helemaal aan jou.

Kies een hangplek

Als we elke tienerserie ooit mogen geloven, heeft elke club een plek nodig om te chillen. Bij het maken van je club kun je kiezen voor een algemene plek om bijeen te komen, zoals een bar of sportschool, maar je kunt ook een specifieke locatie aanwijzen. Elk type club heeft een bepaald type plek om nodig samen te komen. Een culinaire club kan bijvoorbeeld elk restaurant in de buurt afgaan, terwijl een fitnessclub liever steeds afspreekt in dezelfde sportschool.

Pas een hangplek aan

Je hangplek kiezen is een eitje, maar er daadwerkelijk binnenkomen kan moeilijker zijn. Je kunt een bepaalde kavel kiezen om samen te komen met je club en vervolgens de deuren op slot doen zodat alleen jouw clubleden toegang hebben. Heel exclusief. Dat betekent dat een kunstclub een geheim achterkamertje kan hebben, waar de mooiste kunstwerken gemaakt worden, of dat de gameclub een speciale ruimte heeft met extra computers waar leden op kunnen gamen. Er zijn ook speciale clubdecoraties die je kunt ontgrendelen om jouw hangplek nog verder aan te passen.

Ontgrendel clubstemmingen

Door je Sims zoveel mogelijk clubactiviteiten te laten ondernemen, kunnen ze meer clubpunten verdienen. Die punten kunnen gebruikt worden om allerlei voordelen te ontgrendelen, zoals geheime handdrukken en clubstemmingen. Clubstemmingen zijn emoties die jouw clubleden zullen ondervinden tijdens een bijeenkomst. Dat betekent dat je er bijvoorbeeld een energieke bijeenkomst van kunt maken voor je fitnessclub, of dat je bijeenkomsten van een romantische club flirterig kunt laten verlopen.

Verdien vaardigheidsboosts voor je club

Er zijn naast clubstemmingen nog meer voordelen te verdienen. Je kunt vaardigheidsbonussen verdienen terwijl je club samen is, waardoor je Sims tijdens bijeenkomsten extra snel bepaalde vaardigheden kunnen leren. Combineer dat met een stemming en je zult een aantal superinteressante resultaten zien. Een kunstclub die de artistieke vaardigheid sneller ontwikkelt en altijd geïnspireerd is, kan ongelofelijke schilderijen produceren.

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *