De Sims 4 komt met terrein gereedschap en meer!

Tijdens de eerste Maxis Monthly eerder vandaag werd ons een teaser beloofd van nieuwe content voor de opkomende periode en die hebben we zeker gekregen! Zoals aan de titel van dit bericht namelijk te lezen valt komt het terrein gereedschap eindelijk naar De Sims 4. Het was lange tijd een van de meest gewilde features, zeker onder de bouwers onder ons.

Terrein gereedschap

Met de introductie van het terrein gereedschap komt automatisch gelukkig ook de mogelijkheid om iedere kamer een aparte hoogte fundering te geven. Iedereen die een keer een huis heeft gebouwd kent dit probleem waarschijnlijk, dus met het introduceren van het terrein gereedschap worden meteen twee vliegen in een klap geslagen.

Hoewel de teaser al aardig wat liet zien zal er tijdens een aparte livestream op 11 oktober 2018 meer aandacht aan worden besteed.

Style influencer carrière

Style influencer carrière

Met het terreingereedschap zou je bijna vergeten dat er nog meer werd geteased: de style influencer carrière. Vandaag de dag is het inmiddels alweer een tijdje geleden dat we de voor het laatst nieuwe carrières aan het basisspel zagen worden toegevoegd – dat was een van de eerste ‘grotere’ updates na de release een paar jaar terug – al is het goed om te zien dat ook hier nog aandacht aan wordt besteed. Zoals de SimGuru’s ook begonnen is de carrière ontstaan uit het idee om Creëer-een-Sim meer bij de carrières te betrekken. Zo is een van de interacties die je later in de carrière zult ontgrendelen de mogelijkheid andere Sims een make-over aan te bieden. Wanneer de interactie succesvol is, kun je de andere Sim zo naar eigen smaak aanpassen. Met een beetje toewijding kun je zo de hele stad jouw style laten dragen!

Het leuke van de carrière is dat het de eerste thuiscarrière uit het basisspel wordt! De Sims 4 Stedelijk Leven en Jaargetijden gaven ons zo al respectievelijk drie (recensent, politicus en sociale media) en een (tuinier) carrières. Waar het schrijven over je gedachtes in het begin nog het belangrijkste is, verschuift dat later meer naar schilderen en fotografie. Een van de belangrijkste items van de carrière is zo het nieuwe tekentablet waarop je al je tekeningen kunt maken. In feite is het gewoon een draagbare ezel, dus ook schilderijen kun je ermee maken. Overigens blijft het tekentablet mechanisch, waardoor het met upgrades zoals sneller schilderen een voordeel kan opleveren. Verder is er een nieuw schildergenre: illustratief.

Oktober update uitgesteld

Er was echter niet alleen maar positief nieuws te melden, want ook de oktober update waar in ieder geval de style influencer carrière van uit zou maken, is uitgesteld. Dat betekent dat we na september zeer waarschijnlijk ook helemaal geen update meer gaan zien in oktober, dus kun je er automatisch ook vanuit gaan dat we de komende vier weken geen nieuwe uitbreiden uitgebracht zullen zien worden. Een officiële aankondiging ervan zou nog altijd goed kunnen, simpelweg niet de release zelf. Beter gezegd, het ziet er zelfs sterk naar uit dat er begin volgende week iets zal worden aangekondigd!

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *