Community blog: Achter de schermen bij De Sims 4 Eiland leven

De Sims 4 Eiland Leven

Opgelet aspirerende kunstenaars, stijlpuristen en doorgewinterde fans, want deze is voor jullie. We hebben al met veel enthousiasme het De Sims 4 Eiland Leven Expansion Pack aangekondigd en we zijn net zo enthousiast over al het harde werk dat in dit pack is gestopt. Dus hebben we Maxis-producer Jill Johnson en art director Stephen Edwards gevraagd om ons wat inzicht te geven in hoe het team dit tropische eilandparadijs heeft samengesteld.

EA

Achter de schermen bij De Sims 4 Eiland leven

Hoe draagt de algemene vormgeving en stijl bij aan Eiland Leven? 

De omgeving, oceaan, locals, charmante meubels en architectonische stukken doen heel veel om spelers volledig op te laten gaan in de relaxte vibe van dit pack. Je voelt het koele water bijna op je huid, je hoort hoe de golven op de kust breken en ervaart de warmte van de altijd schijnende zon. Het vormgevingsteam heeft heel wat liefde en aandacht aan de eilanden besteed om het specialer en onderscheidender te maken van elke andere wereld die we ooit hebben gemaakt. Van adembenemende zonsondergangen en kleurig koraal tot snoezige zeeschildpadden, in Sulani ervaren Sims een compleet nieuwe levensstijl.

Hoe hebben jullie het kledingconcept bedacht?

We beginnen doorgaans heel breed en betrekken dan verschillende bronnen om te kijken wat wel of niet werkt. De stijlen op straat zijn heel waardevol om een gevoel voor een specifieke look of trend te krijgen. Straatontwerpen en catwalkcollecties kunnen je inzicht geven in hoe andere ontwerpers een bepaald thema hebben benaderd. Maar voor dit pack wilden we specifiek het idee van plaatselijke kunstenaars/designers promoten die het decor en de kleding hebben ontworpen. Met dat in gedachten was de benadering minder over de interpretatie van bestaande stijlen en meer over het opnieuw vormgeven van culturele looks en het vernieuwen van traditionele stijlen. Daarmee namen we kunst en natuur als voorbeeld voor vormen, patronen, texturen en kleuren.

De Sims 4 Eiland Leven

Waar hebben jullie inspiratie opgedaan voor de omgeving van Eiland Leven?

Het prachtige azuurblauwe en turquoise water rond het koraalrif van de Stille Zuidzee/ Polynesië was van enorme invloed op de omgeving van dit pack. Dus het was eigenlijk heel logisch om ter ondersteuning van het thema ook de kleurige flora en fauna van die regio te gebruiken. Gelukkig bood de stijl van De Sims 4 ons de mogelijkheid om ons te richten op een plek die vertrouwd is, maar niet te specifiek, dus er was wat creatieve speelruimte. Het scheepswrak was bijvoorbeeld een vissersbootje dat vast was gelopen en verlaten, in plaats van iets groots en massief zoals een tanker. De vormgever pakte onderdelen van verschillende boten en gebruikte vervolgens referenties van scheepswrakken om de schade en het verval van de materialen op de juiste manier in beeld te brengen. Op een gelijksoortige manier kwamen we referenties tegen van een waterval in Noord-Europa die we mooi vonden en hebben die vervolgens aangepast op ons thema. We wilden ook zeker weten dat we een gevoel van herkenbaarheid boden voor iedereen die op de eilanden in de Stille Zuidzee/ Polynesië heeft gewoond, dus namen we contact op met een interne groep voor suggesties. Een van onze favoriete huishoudelijke voorwerpen die uit die discussie voortkwam, was de enorme houden lepel en vork voor je keuken!

De Sims 4 Eiland Leven

En hoe zit het met de unieke patronen op de boten, gereedschappen en kleding?

Voor de meeste patronen hebben we onze inspiratie uit regiospecifieke kunst en textielprints gehaald en die vervolgens op de stijl van De Sims toegepast. Onze vormgever is heel wat uurtjes bezig geweest met het ontleden van vormen, motieven en grafische elementen, en heeft daar vervolgens een bibliotheek met patronen voor anderen mee samengesteld. We wilden de affiniteit van de community voor de eilandcultuur weerspiegelen dus het voelde goed om bij de patronen te refereren naar het traditionele oceaanleven en de lokale planten en bloemen.

De Sims 4 Eiland Leven

Wat vormde een uitdaging voor de conceptuele vormgeving?

Het balanceren van de juiste hoeveelheid content met de visie die je probeert te creëren is altijd lastig. Voor dit pack moesten we twee meubelstijlen creëren: een luxe resortthema voor de woonprojecten op het eiland en een meer ambachtelijke, plaatselijke look voor de eilandbewoners. Het was niet mogelijk om binnen ons tijdframe alles speciaal te ontwerpen, dus hebben we besloten om te steunen op het gebruik van materiaal en kleuren om beide stijlen te verenigen.

Vertel ons over een succesmoment tijdens het bedenken van de conceptuele vormgeving.

Bijna elk onderdeel had wel een klein ‘hoera-moment’ tijdens de ontwerpfase. Zelfs een kleine verandering qua detail of richting kan iets naar een hoger niveau tillen. Voorwerpen die inspireren tot het vertellen van verhalen geven echter ook veel voldoening. Zoals de tikibar waarbij de bouwstijl, decoratieve stukken en de behandeling van materialen allemaal worden gekozen om een bepaald verhaal te omschrijven. De beste zucht van verlichting treedt op wanneer je alle content samenbrengt en (hopelijk!) ziet dat de look samenhangend is en de sfeer van het pack echt neer weet te zetten.

De Sims 4 Eiland Leven

Over welk onderdeel van Eiland Leven ben je het meest enthousiast om te kijken hoe spelers daar op reageren? 

Ik ben heel benieuwd hoe spelers reageren op de fantastische vormgeving van de oceanen en hoe ze deel zullen nemen aan alle bijbehorende activiteiten. Het is niet alleen maar een enorme bak water om in rond te spetteren. We hebben nieuwe zwemstijlen toegevoegd, zeedieren om acties mee uit te voeren en kleine verrassingen voor je Sims, zoals bedekt worden met slijm of kramp krijgen tijdens het zwemmen. Misschien zien ze zelfs wel een haai!

De Sims 4 Eiland Leven

We hopen dat jullie hebben genoten van dit kijkje achter de schermen, Simmers! De Sims 4 Eiland Leven is verkrijgbaar voor PC en Mac vanaf 21 juni en voor PlayStation 4 en Xbox One vanaf 21 juli.

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *