De Sims 4 Magisch Rijk vanaf nu verkrijgbaar

De Sims 4 Magisch Rijk

De Sims 4 Magisch Rijk is zojuist uitgebracht op Origin. Net zoals bij andere game packs kost dit pakket je 20 euro. Via de onderstaande link kun je het pakket op Origin aanschaffen.

In het game pack kun je aan de slag gaan met toverSims, een nieuwe levensstaat vergelijkbaar met vampiers uit De Sims 4 Vampieren. In plaats van vampierkrachten draait het nu echter om het aanleren van de verschillende spreuken en drankjes waarmee je van alles en nog wat in je leven makkelijker of leuker kunt maken. Meer over dat en alle andere mogelijkheden lees je in onze review.

De Sims 4 Magisch Rijk is nu verkrijgbaar

Op deze dag van de release van De Sims 4 Magisch Rijk op PC en Mac komen Simmers en Wijzen bij elkaar om de smakelijkste spreuken te gebruiken, de beste drankjes te brouwen en om de tofste totemdieren te vinden.

Er is net op tijd een gids voor beginners voor het Magisch Rijk opgedoken. Een eeuwenoud, edoch digitaal, boekwerk voor aanstormende ToverSims die zich in de wereld aan de andere kant van het portaal willen wagen. Lees verder om het antwoord te krijgen op vele praktische vragen voordat je Sims zelf probeert de toverstaf ter hand te nemen.

Hoofdstuk 1: Magie laten gebeuren

Goed, mijn jonge ToverSim. Hier zijn twee manieren waarop je een ToverSim kunt worden.

  1. Vanuit ‘Creëer-een-Sim’: Selecteer de optie via de knop ‘Een Sim toevoegen’ en daar ga je!
  2. Vraag een van de drie Wijzen in het Magisch Rijk om je de intredingsrite te geven. Klinkt wel als een risico dat je bereid bent te nemen, niet? Zo doe je dat:
  • Reis naar Glimmerbrook
  • Vind het magische portaal dat je naar het Magisch Rijk brengt (eeeeeng!)
  • Praat met een van de drie Wijzen, die je herkent aan de magische runen boven hun hoofd
  • Vraag een van hen hoe je magie gebruikt en hij geeft je Sim tijdelijk het vermogen om stofdeeltjes te zien
  • Loop rond in het Magisch Rijk en verzamel zeven stofdeeltjes, die ook bekend staan als zwevende paarse bollen
  • Als je die hebt verzameld, keer je terug naar de drie Wijzen om ze in te leveren. Het is een soort van Tover-huiswerk, maar dan beter!
  • De Wijze voert de intredingsrite uit en je Sim wordt een ToverSim

Hoofdstuk 2: Stap in, ToverSim, we gaan shoppen

Elke goede magiër heeft voorwerpen en spullen nodig om zijn of haar spreuken en drankjes te verbeteren. Maar waar vind je die? De Spreukersteeg is de plek voor Sims om voorwerpen te kopen die je als ToverSim van pas komen. Hier vind je drie winkels, elk met een eigen en dagelijkse wisselende collectie unieke voorwerpen. Laten we het drankje van alertheid drinken om meer over elke winkel te weten te komen, oké?

  • Toverstaven, boekwerken en totemdieren: In deze winkel kan je Sim elke dag unieke toverstaven kopen en totemdieren die je Sim behoeden voor de dood, zolang ze opgeroepen zijn. Spelers vinden hier ook magische boekwerken, die ze kunnen gebruiken om een eigen spreukenboek samen te stellen.
  • Bezems en kristallen: In deze winkel kan je Sim elke dag unieke bezems en kristallen kopen. Bezems kun je gebruiken om snel door de wereld te reizen. Kristallen zijn belangrijk ingrediënten als je Sim drankjes wil brouwen in de ketel.
  • Drankjesingrediëntenwinkel: Lukt het niet om een bepaald ingrediënt voor een drankje te vinden? Kom dan langs in de drankjeswinkel. Ze verkopen alles, van doodsbloemen tot drakenvruchten.

Hoofdstuk 3: Een totemdier krijgen

Totemdieren zijn machtige wezens die je Sim beschermen tegen de dood en zelfvertrouwen geven. Je kunt een machtige draak, een wijze uil of een raadselachtige konijnvlinder kopen. Je bindt ze aan je sim door op de Totemdierbol in de inventaris van je Sim te klikken. Eenmaal gebonden, klik je op je Sim om ze op te roepen. Je kunt ze dan elke naam geven die je magische brein maar kan bedenken.

Hoofdstuk 4: Extra’s

Hoe meer je Sims oefenen, hoe meer extra’s ze ontgrendelen. Lees verder als je meer wilt weten over de verschillende soorten extra’s.

De beste extra’s om snel niveaus te stijgen:

  • Experimenteerder: hiermee verzamelt je ToverSim veel sneller EP.
  • Spreuksocialite: hiermee kan je Sim magie bespreken met andere ToverSims. Voor elke sociale interactie krijgt je Sim wat EP, waardoor je niveau sneller stijgt.
  • Stofdeeltjes jachthond: hiermee krijgt je Sim permanent stofdeeltjeszicht en kunnen ze magische stofdeeltjes in de wereld verzamelen. Je Sim kan de stofdeeltjes nu absorberen om EP te krijgen.

De beste extra’s om drankjes te brouwen:

  • Roerarm: een geweldige extra om vroeg te krijgen. Hier gaat het brouwen van drankjes veel sneller mee.
  • Opperverzamelaar: Als je een Alchemist bent, ben je waarschijnlijk ook veel aan het tuinieren. Dit betekent dat je meer dingen kunt oogsten van je planten.
  • Krachtdrankjes: de laatste extra op het Alchemie-traject. Hiermee kun je je drankjes beheksen zodat ze altijd de negatieve uitkomst tot gevolg hebben.

De beste extra’s om veel spreuken te kunnen gebruiken:

  • Ontlading: de extra die je ToverSim al snel moet hebben om veel spreuken te kunnen gebruiken. Deze extra maakt het voor je Sim mogelijk de ToverSim-lading aan te wenden zonder te exploderen door overbelading.
  • Ladingscontrole: hiermee kan je Sim meer spreuken gebruiken vóór overbeladen te raken.
  • Magische weerklank: hiermee heeft je Sim nooit meer last van Dood door overbelading. De Sim ontploft nog wel, maar loopt dan geen risico meer om te sterven zolang hij of zij zich in het Magisch Rijk bevindt.

Hoofdstuk 5: Effecten van drankjes

Wat doen die drankjes, eigenlijk?

  • Drankje van overvloedige behoeften: Dit drankje laat alle behoeften van de Sim die het drinkt volledig vullen. Drink niet te veel drankjes anders raak je mogelijk vervloekt!
  • Drankje van gedwongen vriendschap: Moe van het hooghouden van de relatiebalk met andere Sims? Dan is dit drankje de oplossing. De Sim die dit drankje drinkt, ontgrendelt een nieuwe interactie: ‘De kracht van gedwongen vriendschappen gebruiken’. Hierdoor bereikt een vriendschappelijke relatie met een willekeurige Sim direct de maximale waarde.
  • Drankje van onsterfelijkheid: Degene die dit drinkt sterft nooit van ouderdom

Hoofdstuk 6: Spreuken

Hier zijn een paar spreuken die het leven van je Sims net iets gemakkelijker maken:

  • Kopieplakko: maak een kopie van een willekeurig voorwerp! Perfect voor de drukke drankjesbrouwer. Waarom zou je nog ingrediënten verzamelen als je ze gewoon kunt dupliceren?
  • Ontvreemdio: veroorzaak kattenkwaad door voorwerpen te stelen. In combinatie met de extra ‘Spectraal bereik’ wordt je Sim nooit meer betrapt bij het stelen.
  • Duplicato: Sims kunnen een tijdelijke kopie van zichzelf maken die kan opruimen, koken of zelfs alleen wat socializen. Dev-team, kunnen we dit IRL krijgen?

En aldus eindigt de gids voor beginners in het Magisch Rijk! We hopen dat dit “boek” vol betoverende geheimen je Sim van pas komt om de beste ToverSim in Glimmerbrook te worden.

De Sims 4 Magisch Rijk is nu verkrijgbaar op PC en Mac en vanaf 15 oktober 2019 op PlayStation 4 en Xbox One.

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *