De Sims 4 update 27 mei 2021 beschikbaar

Nieuwe uiterlijk De Sims 4

Volgende week dinsdag komt De Sims 4 Interieurdesigner uit en ter voorbereiding daarop is er vandaag een update uitgebracht voor het basisspel. De update voegt in het bijzonder voorkeuren en afkeren voor Sims toe. Daarmee kun je, zoals we eerder deze week tijdens de Inside Maxis livestream al zagen, aangeven van welke kleur, welke radio zenders en welke vaardigheden je Sim wel of niet houdt. Verder zijn er een zestal nieuwe haarkleuren bijgekomen en wordt het gemakkelijker om stapelbedden samen met de meubels eronder te verplaatsen.

In de patch opmerkingen hieronder mist overigens een stuk van de Nederlandse vertaling, dus vandaar dat er halverwege een stuk nog in het Engels staat. Al wordt het geüpdatet, dan passen we het hier aan.

Update 27/05/2021

 • PC: 1.75.125.1030 / Mac: 1.75.125.1230
 • Console: versie 1.42

Hallo, Simmers!

We hopen dat het allemaal goed met jullie gaat! We hebben een hele enerverende week gehad door het begin van De zomer van Sims en we hebben vandaag een leuke game-update voor jullie, met wat nieuwe dingen, bekende dingen en… interessante dingen.

We hopen dat jullie er blij mee zijn en we willen jullie bedanken voor jullie doorlopende steun en feedback.

Veel plezier met De Sims!

-SimGuruRusskii, SimGuruJill, en SimGuruPJ

Wat is er nieuw?

Nieuwe plaatsingsopties voor stapelbedden

Je hebt al van de stapelbedden kunnen genieten, maar nu kan er nóg meer! Je kunt nu meer voorwerpen kwijt onder het bovenste bed: tweepersoonsbedden, kledingkasten, bureaus, fauteuils of tweezitters – ze passen allemaal perfect en werken helemaal naar behoren. Je kunt ook eens gek doen en de volgende voorwerpen verticaal onder het bovenste bed plaatsen: kledingkasten, bureaus en een eenpersoonsbed. Of je nu gewoon ruimte bespaart of een slaapplek creëert voor wel drie Sims, het stapelbed is veelzijdiger dan ooit.

Voorkeur en afkeer

Sims weten nu wat ze wel en niet leuk vinden! We hebben de volgende categorieën toegevoegd aan de basisgame en je kunt nu in ‘Creëer-een-Sim’ onder eigenschappen bepalen of je Sim een voorkeur heeft voor (of afkeer van) verschillende kleuren, muziek, genres, of activiteiten.

Any Sim, child and older can now have up to 20 Likes and/or Dislikes that can be dispersed individually across the different categories. Does your Sim like Blues Music but Dislikes Playing Guitar? Does your Sim like literally every color except for orange? Their unique tastes and where you want to focus those preferences are up to you! And it’s ok parents, you can admit it if you don’t like Kids Radio. 

See your Sims’s individual Likes and Dislikes in the Sim Info Panel in Live Mode. These Likes and Dislikes will manifest themselves in various subtle ways during Gameplay.

Unless directed to do so, Sims will tend to avoid – or do the bare minimum of – Activities they Dislike. For instance, Sims who dislike Cooking will only grab Quick Meals and Sims who dislike Video Gaming won’t generally play games on their phone. Being directed to do Activities they dislike will give Sims negative tense debuffs and may unlock contextual interactions to complain about the Activity to other Sims. On the other hand, Sims will generally want to autonomously do Activities they Like and will similarly get an added mood boost from doing these things. Listening to Music a Sim Likes or Dislikes will give them positive or negative buffs and may eventually lead to them performing what I like to call “The Frowny Dance”.

Since Likes and Dislikes were designed with the intention of being a fluid part of your Sims’ personalities, Sims can also encounter Like and Dislike discovery moments through gameplay. If they’re doing an activity and happen to be in a particular mood, you’ll receive a prompt asking if you’d like to add this activity to their list of Liked or Disliked things.

Don’t be shy though! These preferences aren’t set in stone. You can change out your Sims’ Likes and Dislikes at any time when you return to Create a Sim.

Find out other NPC’s Likes or Dislikes by using new social interactions to Ask About Favorite Color, Ask about taste in Music, or Ask about Hobbies.

New Hair Colors!

As you probably noticed in a previous Sims 411 <giggles nervously>, we have added in Create a Sim six new hair colors to further customize your Sims. I can probably talk about it and give you the names, but I’d rather show you!

Ik moet mezelf tegenhouden om mijn haar niet weer donker te verven… Niks tegen mijn kapper zeggen, hoor!

En dan nu de fixes…

Opgeloste problemen

Consoles

 • We hebben een probleem opgelost waarbij het uitschakelen van het stofsysteem in Alles Aan Kant voor Xbox en Playstation je wel heel moeilijk werd gemaakt. Je spel kon er zelfs door blijven hangen.

Sims 4

 • Je hardwerkende (of studerende) Sims kunnen nu weer tijdens hun verlof of feestdagen gewoon naar hun werk of naar school gaan. Maar goed, vakantie blijft toch vakantie. Ik werk altijd tijdens mijn vakantie. Dat kan ik niet aanraden.
 • Ik heb weleens gehoord van impulsaankopen, maar nog nooit van impulskoken. Sims beginnen nu niet meer continu een gerecht te bereiden om het vervolgens te vergeten. Voedselverspilling is zonde.
 • Mocht je je zorgen maken over al dat overgebleven eten omdat je Sims maar aan het koken blijven en niets opeten, zelfs als ze echt heel veel honger hebben… Dat is nu niet meer nodig. Sims zullen automatisch kliekjes eten als ze honger hebben. Wij doen niet aan voedselverspilling!
 • We hebben een probleem opgelost wat ervoor zorgde dat de huidskleuren van baby’s niet altijd hetzelfde waren, bijvoorbeeld in de actiewachtrij.
 • Wilde je Sim het werk vroegtijdig verlaten maar kon dat niet? Dat probleem kennen we allemaal wel, maar je Sims nu gelukkig niet meer!
 • De troep van een peuter opruimen kan een flinke taak zijn, maar normaal gesproken weet je in ieder geval waar die troep vandaan komt, toch? Er lag een hoop groente en fruit op de vloer, maar dat was omdat Sims steeds gereset werden als peuters bij ze in de buurt aten. Dat is gewoon oneerlijk. Dat is verleden tijd… hopen we.
 • Ben je verdrietig, Sim? Ben je heel verdrietig? Als je over de hele wereld reist, mag je niet verdrietig zijn. Verdrietige gezichten willen wij niet zien op wereldreis.
  • Sims die continu verdrietig waren, maar zonder gemoedstoestand om je duidelijk te maken waar dat verdriet vandaan kwam? Dat zou niet langer moeten gebeuren.
 • Zoals bij elke update heeft deze editor en het vertaalteam de tekst voor alle packs/pakketten aangepast en verbeterd.
 • De volgende foutcodes hebben we verbannen: 102:eb3376f3:a777e5d8 en 109:812fe7cb:f1565180. We hopen dat dit het einde was van de problemen met foutcodes… Nou ja, dat hoop ik in ieder geval.

Aan het Werk

 • We hebben een visueel probleem opgelost met CES-items ymHair_EP01LongWavySwept en yfHair_EP01LongWavySwept.

Magisch Rijk

 • ToverSims worden nu niet meer gereset als je de actie ‘Mengsels brouwen’ annuleert en weer hervat.

Journey to Batuu

 • De Grootste Entree Cantina Deur is weer beschikbaar in Bouwen in de categorie ‘Hoge deuren’.

Achtertuin

 • We hebben een visueel probleem met CES-top yfTop_SP08TeeBoatNeck Er leek een rare schaduw (geen duistere schaduw, hopen we) of verkleuring op de zoom te zitten.

Klein Wonen

 • Je kunt nu relaxen op tweezitters die onderdeel zijn van opklapbedden. Dus rust lekker uit, als dat lukt… op een opklapbed. <knipoog;)>

Uitgebreid Breien

 • Er is geen sneeuw, regen, zon of Vladimir in de duisternis die jou tegenhoudt om je items via Fopsy te verzenden. Sims kunnen nu al hun meesterwerken op Fopsy verzenden.
  • Terwijl we de service van Fopsy verbeterden, hebben we ook meteen het probleem aangepakt waarbij ‘Op Fopsy verzenden’ twee keer in beeld te zien was. Als eentje het niet deed, dan wellicht de andere wel? Je weet het maar nooit!

Paranormaal

 • We hebben een visueel probleem opgelost met het CES-item yfTop_SP18BlouseCrop_SolidOrange dat item yfShoes_SP18MaryJanes_Black er een beetje vreemd uit liet zien. Niet chique. We hadden hetzelfde probleem met yfBottom_GP08SkirtLayered in Het Magisch Rijk… toeval? Dat laten we aan het paranormale over.

Alles Aan Kant

 • De brandschone omgeving-gemoedstoestand was iets te krachtig. Sims hadden eigenlijk geen ruimte meer voor andere gemoedstoestanden. Schoonmaken kan heerlijk zijn, maar er is nog meer in de wereld.

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *