De Sims 4 krijgt in maart nieuwe tatoeages

Nieuwe uiterlijk De Sims 4

De Sims 4 kondigt vandaag, op Internationale Vrouwendag, een nieuwe samenwerking aan, ditmaal met vier toonaangevende vrouwen in de tatoeageindustrie. Ieder hebben ze een tatoeage mogen ontworpen om aan het basisspel van De Sims 4 toe te voegen en dat maakt dat het al met al mooi gedetailleerde tatoeages zijn geworden. Ergens later in maart zullen de vier tatoeages via een De Sims Bezorgexpres te downloaden zijn.

Allesbehalve oppervlakkig

De Sims 4™  brengt een nieuwe selectie van mogelijk de oudste, meest pure en absoluut de meest permanente vorm van zelfexpressie naar de basisgame. 

Om toonaangevende vrouwen in de industrie met trots te erkennen, werkten we samen met vier fantastische tattookunstenaars die de toekomst van tatoeages voor You Make The Sims vormgeven. Een serie die inspirerende makers van over de hele wereld in de schijnwerpers zet. Deze vrouwen hebben een collectie speciale tatoeages ontwikkeld voor Creëer-een-Sim en is verkrijgbaar via De Sims Bezorgexpres. 

Zo hebben we Young 02, een Koreaanse kunstenaar uit Seoul die bekend staat om haar abstracte uitdrukkingen, figuren en levendige kleuren; Crys, een Taiwanees tatoeëerder uit Brooklyn die gespecialiseerd is in zwartwerk en bloemenontwerpen (en ze is een professionele e-sporter!); Mani, een Braziliaanse immigrant in het Verenigd Koninkrijk die met zijn kunst de zwarte inheemse culturen en matriarchie viert; en Genesis, een schaatser-slash-tatoeëerder uit NYC die geniet van sierpatronen en het illustreren van insecten en planten.

We schoven aan bij deze inspirerende vrouwen om te praten over wat zij voor De Sims 4hebben ontworpen, hun individuele stijlen, hoe het is om een vrouwelijke tatoeëerder te zijn en waarom het versieren van je lichaam met kunst de ultieme vorm van zelfexpressie is.

Laten we het over tatoeages hebben! Wat vinden jullie het leukst aan tatoeëren? 

Crys: De mensen! Deze industrie geeft je de mogelijkheid om ontzettend veel verschillende soorten mensen te ontmoeten, en ik heb al zo veel vrienden gemaakt door te tatoeëren. Ik ben ook super dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om te leren en te groeien. Ik word continu geïnspireerd door nieuwe kunstenaars, en ik hoop mijn werk altijd te blijven verbeteren.  

Young 02: Dat ik iets eeuwigs kan achterlaten in de eeuwigheid van een persoon.

Genesis: Leren en groeien als kunstenaar. Ik word enthousiast als ik de reactie van een klant zie als hij voor het eerst zijn voltooide tatoeage ziet en de bevrediging om te weten dat mijn kennis/wijsheid in dit vak zijn vruchten afwerpt. 

Hoe zouden jullie je werk als tatoeëerder omschrijven? 

Crys: Mijn stijl is ontzettend veelzijdig, maar naarmate ik me ontwikkel als kunstenaar, identificeer ik me voornamelijk met de gamecultuur, anime en flora en fauna-tatoeages.  

Young 02: Door gebruik te maken van abstracte vormen en levendige kleuren geef ik mensen de tijd om na te denken en te praten over hun verhalen en gevoelens. 

Genesis:Mijn werk is enorm veelzijdig. Ik pendel tussen eenvoud en complexiteit. Sommige dagen doe ik zeer illustratief/gedetailleerd werk, andere dagen is mijn werk heel simplistisch van aard. Thema’s met betrekking tot mijn werk omvatten natuurlijke archetypen, zoals planeten, occulte, spiritualiteit en sierlijke patronen gecombineerd met magie. Ik vind het geweldig om intuïtieve ontwerpen te creëren voor mijn klanten, die hen helpen hun verlangens en manifestaties te vervullen met betrekking tot hun eigen spirituele reis.

We kunnen deze stijlen absoluut tot leven zien komen in de tatoeages die jullie voor De Sims hebben gemaakt. Kunnen jullie ons meer vertellen over deze ontwerpen en waarom jullie ze hebben gemaakt?

Crys: De ontwerpen die ik heb gemaakt, zijn hoofdzakelijk gebaseerd op het thema van anime en bloemcomponenten. Recentelijk hebben veel anime’s vrouwelijke leads, maar het is echt cool om een golfbeweging te zien waardoor deze vrouwen krachtig kunnen zijn zonder die afgezaagde vrouw in nood-stijlfiguur. De tatoeage zelf kan de balans tussen schoonheid en kracht vertegenwoordigen, en hoe speciaal die verbinding is.  

Young 02: Ik tekende het door de schoonheid van vrouwen met de natuur te vergelijken. Net zoals de natuur zo mooi is als ze bestaat, wilde ik zeggen dat vrouwen op ieder hun eigen manier mooi zijn. We zijn allemaal perfect! 

Genesis: De ontwerpen die ik voor De Sims heb gemaakt, lijken op de ontwerpen dat ik normaal voor mijn klanten maak. Inheemse repetitieve patronen en wat astronomische slang-energie voor De Sims! Ik heb mijn best gedaan om ontwerpen te maken waarvan ik dacht dat ze spelers de mogelijkheid zouden geven om een avatar met een spirituele context te creëren. Sommige mensen willen volledig bedekt worden met tatoeages; maar ik wilde spelers de optie geven om ook voor eenvoud te kunnen kiezen.  

We kunnen niet wachten om te zien hoe spelers gaan experimenteren met deze tattoos! Vertel eens wat over jullie zelf. Hoe zijn jullie tatoeëerder geworden?

Crys: Mijn liefde voor tatoeëren gaat terug naar toen ik kind was in Taiwan. Ik ging vaak naar de haven waar oude bikers stonden, bedekt met traditionele tatoeages. Mijn ouders dachten daar anders over, maar kunst op de huid heeft me altijd geïntrigeerd, en ik begon als kind al op mensen te tekenen. Hoewel ik in mijn jeugd klassieke muziek maakte, kwam ik naar New York voor de kunstopleiding en via mond-tot-mondreclame kreeg ik een baan bij mijn eerste winkel als winkelmeisje. 

Young 02: Ik heb altijd al het gevoel gehad dat tatoeëren heel aantrekkelijk is in die zin dat ik op het lichaam teken, niet op canvas. 

Genesis:  Mijn liefde voor tatoeages begon toen ik 14 jaar oud was. Ik was altijd al geïnteresseerd in kunst, maar pas toen ik muziekvideo’s begon te bekijken, zag ik een aantal van mijn favoriete muzikanten met tekeningen op hun huid. Het idee om mijn werk te vertalen naar een medium dat op individuen gedragen kan worden, leek me erg aantrekkelijk; maar ook het idee om mijn verhaal op mijn huid te dragen. Ik ontmoette mijn eerste mentor op de universiteit die dezelfde studie als ik volgde: grafisch ontwerp; hij was al tatoeëerder. Er ontstond een gesprek tussen ons tweeën en de rest is geschiedenis. 

Omdat deze tatoeages bedoeld zijn om te vieren wat het betekent om je als vrouw te identificeren, wat maakt jullie dan trots om een vrouw in de tatoeage-industrie te zijn? 

Crys: Als vrouwelijke kunstenaar kan ik op persoonlijk niveau meeleven en met mijn klanten communiceren. Naarmate we als vrouw groeien, realiseren we ons vaak dat er veel obstakels zijn. Deze obstakels vormen echter mogelijkheden voor groei en zelfreflectie. Hoewel er veel negatieve stereotypen over geslacht en industrie bestaan, maakt het me trots dat ik uitdagingen kan overwinnen en een stimulerende en positieve omgeving weet te creëren. Voor mij is het de kunst om als vrouwelijke kunstenaar zowel kracht als kwetsbaarheid te laten zien. 

Young 02: Tatoeages laten mensen meer zichzelf zijn. Tatoeages zijn een heel krachtige en permanente manier om mensen te laten zien wie je bent. Als vrouwelijke tatoeëerder ben ik erg trots om andere vrouwen te helpen zichzelf te zijn.

Genesis: Als vrouw in een door mannen gedomineerde industrie en voortgang te boeken in mijn carrière ondanks de opgeworpen obstakels, ben ik niet alleen trots op mezelf, maar ben ik  ook erg dankbaar dat ik zo ver heb kunnen komen.  Alleen al door mijn ervaring kan ik andere vrouwen inspireren om tegen de stroom in te gaan van wat er van vrouwen in deze industrie wordt verwacht. Ik wil vrouwen inspireren om met niets dan minder genoegen te nemen, standvastig te zijn in hun overtuigingen en niet het gevoel te geven dat ze concessies moeten doen aan hun lichaam of vrijheid van meningsuiting of autonomie om dit vak te leren. Ik wil ze laten weten dat als we niet welkom zijn in deze mannenwereld, we gewoon onze eigen wereld creëren. 

Tot slot, wat hopen jullie dat spelers opsteken van jullie, jullie werk en de tatoeages die jullie naar De Sims brengen?

Crys: Ik hoop dat mensen blij zullen zijn met de keuzes die ze maken in hun leven. Ik hoop dat mijn tatoeages herinneren aan de ervaring die ze hebben gehad, of die nu zinvol is, niets of alles. Daar gaat het uiteindelijk om. Ik hoop dat mijn tatoeages en mijn werk een herinnering zijn om blij te zijn met wie je bent en altijd naar verbetering te streven. Er is zoveel ruimte om te groeien.  

Young 02: Ik teken/tatoeëer over gevoelens en verhalen van mensen. Ik gebruik abstracte uitdrukkingen, figuren en levendige kleuren, zodat ik verhalen of gevoelens van verschillende spectrums kan uitdrukken en ze kan verbergen als ik dat wil. Ik wil dat mensen die naar mijn schilderijen kijken (of door mij getatoeëerd worden) zich hun wensen en verlangens in kunnen beelden. Ik wil dat ze hun eigen verhalen of gevoelens creëren als ze naar mijn illustraties kijken, zodat ze tijd hebben om in hun hart te kijken en voor zichzelf te zorgen. 

Genesis: Ik hoop dat spelers geïnspireerd zijn om in het echt meer lichaamsversieringen te krijgen. Ik hoop ook dat zij worden geïnspireerd om hun interesses te integreren in verschillende modaliteiten.   

De vier tatoeages voor Creëer-een-Sim zijn later in maart in De Sims™ 4 beschikbaar op pc en Mac via Origin™ en Steam®, PlayStation5®, PlayStation4®, Xbox Series X|S en Xbox One.

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *