SN review: Monte Vista

Would you rather read the English version? Click here

MV1

Inleiding

In Monte Vista ontdek je een charmant landschap waar het geld vanaf druipt, waarin villa’s met prachtig uitzicht over de zacht glooiende heuvels liggen verspreid. Verken de levendige gemeenschap door beroemde musea te bezoeken, een wandeling over de piazza te maken of de culinaire kunsten te leren met een authentieke houtgestookte oven. Vul de huizen van je Sims met de geur van versgebakken pizza’s, calzones, lasagnes en broden. Vinden je Sims de inspiratie om hun culinaire vuurtjes brandende te houden?

Aldus De Sims 3 Store, maar wat vinden wij nu van Monte Vista? Een geschikte wereld om de liefde van je leven te vinden en daar romantisch een pizza mee te bakken of een saaie wereld met alleen maar het standaard huisje, boompje, beestje?

Eerste indruk

MV2 MV3 MV4 MV5 MV6 MV7

Na het introductie filmpje waarin al veel natuur te zien was keek ik mijn ogen uit toen ze langzaam heen en weer liet gaan over het beeldscherm. Ieder klein detail viel mijn ogen op waardoor ik nieuwsgieriger werd om de stad te onderzoeken. Alles ziet er indrukwekkend uit, vooral de bergen die gemaakt zijn richting de binnenstad zijn absoluut mijn favoriet.

Creeër een Sim

MV8 MV9 MV10 MV11 MV12

Al draait het bij de werelden niet om de CAS items, toch is het fijn dat je er iedere keer wat extra dingetjes erbij krijgt. Voor de mannen en vrouwen is er één nieuw kapsel bijgekomen. Daarnaast heb je voor de vrouwen twee nieuwe outfits; één alledaagse en één avondjurk. Ook is er voor de mannen een nieuwe outfit, een echte boerenjongensoutfit! Alle spullen zijn zoals met de meeste kleding en haar aan te passen met de kleurtool, zo kan je zelf bepalen in welke kleur jouw boerenjongen er bijloopt.

Huizen van de bewoners

MV13 MV14 MV15

De huizen, en eigenlijk de gehele stijl van Monte Vista, smaakt een beetje naar de sfeer van Italië en Spanje. Het ziet er zomers en aantrekkelijk uit, niet alleen de huizen zijn in de perfecte stijl daarvoor maar ook de landschappen hebben veel weg van deze twee landen. De huizen waar Sims in kunnen trekken of al wonen verschillen van grootte. De huizen op wat kleine kavels zijn soms zelfs zo compact gebouwd dat je via een dakterras door kan lopen naar een kamer boven je garage, iets wat erg leuk bedacht is. Naast de kleine compacte huizen heb je natuurlijk ook nog de huizen voor de wat ‘rijkere’ Sims. Zij wonen op een groot landschap buiten de stad en hebben een zee aan ruimte voor hun huis en tuin. Naast dat er allemaal kant en klare huizen klaarstaan om in gespeeld te worden zijn er ook nog lege kavels te vinden waar je je fantasie op los kunt of om eventueel een openbare kavel te plaatsen die je nog mist.

Openbare Kavels & rabbit holes

MV16

De openbare kavels en rabbit Holes zijn net zoals bij andere werelden wederom in een heel nieuw jasje gestoken. De openbare kavels, rabbit holes en de huizen moeten natuurlijk wel op elkaar lijken anders kan de wereld niet één geheel worden. Naast dat de huizen absoluut geweldig zijn en een fantastische sfeer hebben vind ik dat de openbare kavels en rabbitholes er net zo mooi uitzien. Iets wat ik specifiek wil uitlichten bij deze wereld is het dorpje wat binnen kasteel muren is gebouwd, het kleine dorpje bovenop de berg maakt de wereld echt af.

MV17 MV18 MV19 MV20 MV21

Binnen de muren van een oud vervallen kasteel zijn een politiebureau te vinden, een museum, een bioscoop, wat werkgelegenheden zoals ‘Zware Sims B.V.’ en de rest voor de basisbehoefte van je Sim. Het ziekenhuis en een luxe spa liggen ietsjes verderop in de wat nettere buurt en de supermarkt staat een beetje verlaten op de berg. De supermarkt had wat mij betreft wel in de binnenstad zelf mogen staan. Al is dat ook echt maar het enige minpuntje wat je kunt vinden bij deze wereld.

MV22 MV23 MV24 MV25 MV26

Naast de rabbit holes zijn er natuurlijk ook nog openbare plekken waar je Sims rond kan hangen! De onderling parken verschillen ook veel, het ligt er net aan waar die zit: in de rijke kant van de stad of naar de wat armere. Iets wat erg goed is uitgewerkt, want zo is het in het echte leven ook. Naast de parken en andere plekken waar je Sim kan zijn, zijn er ook nog twee stukken strand waar je Sim even kan ontspannen en heerlijk kan zwemmen in het water.

Koop- en Bouwmodus

MV27 MV28 MV29 MV30 MV31

Bij bouwmodus heb je een aantal nieuwe planten, bomen, deuren, ramen en pilaren. In de koopmodus vind je een leuk bistrotafeltje met een stoel, een parasol, een aantal plantjes in een potje en een bloembak, maar het allerleukste van de nieuwe spullen is toch wel de nieuwe bruidstaart. In buydebug modus vind je ook nog een aantal nieuwe voorwerpen waaronder de nieuwe brievenbus, stenen van de wereld, verkeersborden met overstekende freezer bunny’s en los lopende lama’s.

Premium Materiaal – Houtgestookte oven

MV32

Als je de wereld hebt aangeschaft is het altijd leuk om echt iets extra’s te krijgen. Bij deze wereld krijg je weer een premium voorwerp en dat is dit keer de houtgestookte oven. Met de houtgestookte oven kun je een Sim die ontzettend veel van koken houdt veel plezier mee doen, met deze oven kun je namelijk allerlei aparte recepten maken waaronder:

MV33

* Drie soorten pizza’s
* Recepten voor calzone’s, waaronder de Ontbijt-Calzone
* Nieuwe lasagne soorten waar ook speciale vegetarische recepten bij zitten
* En verschillende broden zoals knoflookbrood, landbrood en kazig brood.

MV34 MV35 MV36 MV37 MV38

De houtgestookte oven maakt de Italiaanse sfeer helemaal af vooral wanneer je de steenoven in je achtertuin hebt staan en op de bergen kijkt. Wanneer je Sim nog niet ver genoeg is met koken moet je Sim wel blijven opletten en niet teveel van het uitzicht genieten anders kan het nog wel eens zijn dat de pizza verbrandt. De gerechten zijn ook goed voor de gemoedstoestand van je Sim zo kan een pizza +20 op je humeur uitslaan dankzij ‘Mama Mia’, Pizza zoals mama die altijd maakte, en ‘Versgebakken’, Ruik je wat de Sim aan het koken is? De geur van versgebakken lekkernijen is moeilijk te weerstaan, heeft ook +20 op het humeur en duurt ongeveer 4 uur.

MV39

Conclusie

De Sims 3 Monte Vista is een leuke wereld waar je echt even dat kleine beetje cultuur van een klein dorpje kan opsnuiven. Als je dol bent op natuur en een dorpachtige wereld dan is deze wereld zeker een aanrader voor jou. De wereld krijgt van mij een dikke 8 omdat hij er zo mooi uitziet en er altijd wel weer wat nieuws te ontdekken is.
De Sims 3 Monte Vista is te koop in een bundel set met Simpoints. Voor het bedrag van €16,00 is de wereld aan te schaffen en krijg je de wereld, het premium materiaal en 100 Simpoints. Nog een optie om de wereld aan te schaffen is via Nedgame, zij bieden de wereld in een doosje aan en nog mooier is de wereldbundel via Origin. Hierin heb je twee werelden voor de prijs van één.

Geschreven door AnsjJ2

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *