De Sims 3 Ambities review: 5 – Bugs, plussen en minnen en conclusie

Bugs

Hoe graag we het allemaal ook anders zouden zien, ook met de komst van ‘De Sims 3 Ambities’ is het spel nog niet bugvrij. Het lijkt een enorm lastige opgave om het spel zo te maken, dat het op al die verschillende computers met zoveel verschillende onderdelen probleemloos draait.

Tot nu toe ben ik één van de gelukkigen, die nauwelijks last heeft van bugs. Hieronder toch een paar dingen, waar ik tegenaan gelopen ben.

Allereerst een grafische bug. Mijn Sim moest tijdens een verbouwing even opzij stappen voor een andere Sim en bleek ineens over het zwembadwater te kunnen lopen.

Nog steeds blijft het spel zomaar uitvallen. Bij mij lijkt het samen te hangen met het opleveren van een verbouwing. Zodra die klaar is, krijg ik de mogelijkheid een foto voor de portfolio te maken. Af en toe wordt dan het zoekerscherm een zwart vlak. En negen van de 10 keer valt het spel direct daarna helemaal weg. Ik heb van anderen gehoord, dat zij hetzelfde hebben. De enige oplossing is het spel opslaan net voordat je een verbouwing oplevert, zodat je in elk geval niet teveel voortgang kwijt bent.

Het is sowieso aan te raden je spel regelmatig op te slaan, bijvoorbeeld 1 keer per simdag.

Op een ander moment wilde een Sim, die te gast was bij mijn Sims, trampolinespringen. Dat deed ze echter niet op de trampoline, maar er naast. Ze bewoog daarbij ook nog eens van links naar rechts; tot buiten het kavel aan toe.

Hoe lastig het voor de makers van het spel is, om echt aan alle details te denken, zag ik in de volgende bug. In een kamer, waar brand was. Daar stond ook een ‘plant in een kooitje’. Als je door het kooitje kijkt, zie je de vlammen niet. Een klein en niet storend detail, maar wel een bug; of zoals de Engelsen zeggen, a graphical glitch.

Voor mij is eigenlijk alleen die bug van het plotseling uitvallen de hinderlijke; de andere bugs leveren ook nog wel grappige plaatjes op en komen gelukkig misschien maar één keer voor. Natuurlijk zal EA door moeten gaan met het zoeken naar oplossingen voor de problemen, die veel spelers ondervinden.

Minpunten

Op de pagina’s tot nu toe heb ik her en der al de nodige minpunten genoemd. Zo was meer variatie in de huizen in met name het moerasdeel van Twinbrook absoluut beter geweest. Ook het ontbreken van een wasserette als plaatsbaar, openbaar gebouw verdient helaas een min.

In het spel heeft EA op een aantal punten echt kansen gemist: bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de buurtbewerking kant en klare (openbare) gebouwen in één handeling te plaatsen, dat je daarmee ook struiken en planten zou moeten kunnen plaatsen en het terrein zou moeten kunnen verven. Ook had het absoluut mogelijk moeten zijn om oude meubels en apparaten via de kringloopwinkel te verkopen. Veel spelers missen bovendien de mogelijkheid een eigen winkel te beginnen.

Het aantal motieven voor het tatoeëren had uitgebreider gemogen en ook het aantal nieuwe spullen, dat al direct beschikbaar is, is onvoldoende.

Helaas heeft EA ook niet het maximale uit alle beroepen gehaald. Vooral het beroep van spokenjager vind ik te mager uitgewerkt. Het wordt al snel wat eentonig.

Ik hoop, dat EA nog gaat onderzoeken en uitvinden, hoe ze in elk geval aan een aantal van deze punten nog wat kan doen. Er is nog voldoende ruimte voor verbeteringen.

Conclusie

Gelukkig staan er tegenover deze minpunten vele pluspunten. Allereerst is de nieuwe buurt geen kloon van één van de vorige buurten, maar een stad, met een unieke en totaal eigen sfeer. De nieuwe bouwmogelijkheden en het buurtbewerkingsgereedschap voegen veel toe aan het spel.

De animaties bij de beroepen, vaardigheden en andere nieuwe dingen zijn weer erg goed. Ze passen helemaal bij het karakter van ‘De Sims 3’ en toveren regelmatig een glimlach op het gezicht.

Ook is de keuze van EA, om de oude banen niet aan te passen, maar ongewijzigd te laten een uitstekende. Niet iedereen, zal altijd zin hebben om zijn of haar Sim gedurende de hele loopbaan te volgen. Nu houden we de keuze: intensief bezig zijn met het werk van je Sim, waar je behoorlijk druk mee kunt zijn, of je juist concentreren op de dingen, die je Sim buiten het werk kan doen en je niet bemoeien met diens werk.

Voor sommigen zal de hoeveelheid nieuwe opdrachten, kansen en wensen misschien krap lijken. Dit hangt sterk af van je speelstijl. Als jij een ‘snelle’ speler bent, ben je daar inderdaad vrij vlug doorheen. Maar als je een meer ‘langzame’ manier van spelen hebt, meer de diepte in gaat met bijvoorbeeld de nieuwe gespreksonderwerpen, dan zul je merken, dat ‘De Sims 3 Ambities’ weer heel veel aan het spel toevoegt. En dan ontdek je soms op de meest onverwachte momenten dingen, die je totaal niet verwacht had.

Zelfs na een maand spelen ben ik er zelf in elk geval van overtuigd, dat ik nog lang niet alle nieuwe dingen, die deze uitbreiding toevoegt, heb ontdekt. Ik zal nog heel veel uurtjes plezier beleven aan deze prima uitbreiding.

‘Ambities’ is een uitbreiding, die absoluut een voldoende verdient. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en smaak zal die echter voor de één dichter bij een zesje liggen, waar een ander hem een negen of misschien zelfs een 10 zal geven. Het is zonder twijfel één van de beste uitbreidingen in de Sims-serie ooit, zoniet de beste. Mijn persoonlijke cijfer is een dikke 8,5.


Wat vonden onze leden van De Sims 3 Ambities?

Hier enkele quotes uit het Mijn eerste indruk van ‘Ambities’ – plaats je quote topic op ons Sims 3 Ambities forum.

De sims 3 ambities wil je maar één keer spelen, als je eenmaal begonnen bent wil je niet meer stoppen.

apenfan

Al die previews en plaatjes en video’s zijn leuk en aardig maar pas als je Ambities op je eigen computer hebt staan en met je eigen families speelt zul je van je stoel vallen: alles ziet er erg goed uit en het spel loopt ook veel sneller.

Dus: doe je veiligheidsgordel om als je gaat installeren en spelen: je valt anders om van verbazing.

hiki

Heb nu een paar uurtjes gespeeld (met het beroep Styliste) en ik moet eerlijk zeggen dat het een geweldige uitbreiding is! Er zijn een paar kleine aanpassing die het nu net is leuker, makelijker en overzichtelijk maken! Ik weet een ding heeeel zeker: iedere simmer heeft hier uren, dagen, maanden en zo, plezier van! Hopen dat het snel weekend is want dan kan ik heeeeeel lang achter elkaar simmen! Veel plezier iedereen!

Evelien

Hij is echt schitterend.
Ik ben nu brandweer en ik heb een uitvinderswerkbank gekocht.
Ik heb nog maar 1 brandje hoeven blussen ….oh ja, en een meteoor inslag bij mijn huis.
Ik keek door de telescoop en ontdekte die meteoor die met grote snelheid naar beneden viel
M’n schaaktafel aan diggelen, m’n wasrek afgebrand maar verder viel de schade mee. Ik kon die meteoor brokken mooi verzamelen en verkopen dus mag er gerust nog 1 vallen want zo hou je geld over.

Bloos 6

Toen ik het spel voor de eerste keer speelde was het echt zo van
ooooooooh of Aaaaaaaaah misschien ook een iiiiih, het is echt ge-wel-dig

caesar11111

Ik ben verliefd… wat bedoel je ik moet ook eens gaan stoppen?

JustMyLife

GE-WEL-DIG, geweldig gewoon – ik ben echt blij, ik had gewoon 2 dagen achter elkaar sims gespeeld de hele dag wel, doe ik normaal nooit en de downloads deden het gewoon nog zelfs na het installeren.

o0simsfreak0o

Twinbrook is een mooie buurt. Het moeras met mysterieuze sfeer. Na een paar avonden en ongemerkt 1 nacht tot half 5 spelen, durf ik wel te zeggen, dat het weer bol staat van de uitdagingen en humor. Mijn Simmetje uitvinder heeft de halve wasserette opgeblazen bijvoorbeeld, ik heb nu een beeldhouwer en een brandweerman en doe zo een beetje aan jobhoppen, want ik ben erg nieuwsgierig en vooral ongeduldig om alle nieuwe dingen te ontdekken. Er zijn ook wel bugjes, maar daar gaat het hier niet over. En verborgen voorwerpen, en hilarische outfits bij de stylist en.. en ik ga Simmen!!

Kurisu

Tot nu toe, echt een fantastische uitbreiding! Ik vind het veel leuker als Wereldavonturen (terwijl die ook super is). Je hebt heel veel nieuwe gameplay, en de banen zijn fantastisch! Ik hou ook van de nieuwe baan Onderwijs. Niet veel nieuwe kleding, maar de nieuwe kleding bij kinderen is ook leuk, net zoals het haar. Ik vind het een echte aanrader.

ElisaChatarina


Bedankt

Namens het hele Sims3Niews team willen wij EA Games enorm bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar van het spel. En we willen Fransor bedanken voor de vertaling van deze review voor onze Engelse bezoekers.

Onze dank is ook groot aan onze bezoekers, zonder jullie zouden wij deze kans waarschijnlijk niet gehad hebben.

Deze review is exclusief voor S3N geschreven door Wim Huiskamp


Pagina 1: Introductie en Twinbrook
Pagina 2: Sims creëren, bouwen en buurtbewerking
Pagina 3: Beroepen, vaardigheden en kringloopwinkel
Pagina 4: Nieuwe spullen, tijdreizen en SimBot
Pagina 5: Bugs, plussen en minnen en conclusie (deze pagina dus)

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *