De Sims 3 Ambities Sneak Preview door TenerifeTerreur

Wat was het toch spannend …

TenerifeTerreur gaat de meeste teamleden ontmoeten ÉN naar EA.

We werden vriendelijk onthaald door Anita , de Community Manager van EA Nederland, waarna we gelijk mochten spelen.

Mijn eerste indruk was toch, dat bij het laden van de stad het plaatje heel erg mooi en rustgevend is. Erg leuk om te zien, dat er veel nieuwe gebouwen zijn en er verschillende nieuwe families in Twinbrook wonen. En net als bij Sunset valley en Riverview is er een intro verhaaltje.

Na even kritisch te hebben gekeken naar Twinbrook, zijn wij het er over eens, dat Twinbrook het beste van Sunset Valley en Riverview heeft.

Nu maar eens een familie selecteren om mee te spelen.
Ik vond het leuk om te kijken hoe ‘t verhuizen nu gaat. Je kunt via je mobiel ‘onroerend goed bekijken’; dat houdt in alle huizen die te koop staan bekijken. Ik heb er voor gekozen om via mijn mobiel gewoon lekker te verhuizen aangezien de Sims in deze stad nog niet de kans hadden gehad hun huis te koop te zetten. Dus ik weet nog niet precies wat het ‘onroerend goed bekijken’ precies betekent en wat je ermee kan. Wel jammer dat het nog niet mogelijk is om naar een andere stad te verhuizen, maar in Twinbrook zijn voldoende mogelijkheden om een mooi plekje te vinden.

Ik heb er voor gekozen mijn uitgekozen familie te splitsen en Twinbrook te ontdekken met de vrouw van de familie.

Eenmaal gekozen voor een mooie, lege kavel wordt het tijd om te kijken wat de bouwopties zijn.
Het eerste WAUW moment is er bij de mogelijkheid om bijvoorbeeld van een balkonnetje de rand van de tegel ook een kleur te geven: eindelijk geen lelijk grijs randje meer!!!

Het tweede WAUW moment was er bij de mogelijkheid om het plafond te kunnen verven. Hiervoor zijn ook hele mooie, nieuwe patronen met sierbepleistering en meer gemaakt.

We hebben gekeken hoe het nou zit met de daken en de mogelijkheid om ze verschillende hoogtes te geven. Deze is gewoon geweldig, wanneer je 2 daken hebt kun je ze met 1 druk op de knop een andere hoogte geven via een schuifregelaar. Helaas is het (nog) niet mogelijk om verschillende daken verschillende kleuren te geven. We hebben uiteraard wel aangegeven dat hier vraag naar is.

De zuilen zijn ook prachtig; met een schuifregelaar kun je de zuilen tot 3 verdiepingen hoog maken. Dit kan overigens niet met alle zuilen. De zuilen waarbij dit niet mogelijk is kleuren grijs. Op deze manier worden die mooi en overzichtelijk weergegeven.

Bij ‘Ambities’ zitten tal van mooie nieuwe items. De nieuwe deuren en ramen zijn ook perfect te combineren met de ramen en deuren die al in het basisspel zitten. We willen niet te veel weg geven over welke nieuwe items er zijn, maar ik wil wel laten weten dat we blij verrast waren met 1 van de nieuwe terreinverven: een tweede asfaltpatroon.

Nu maar eens kijken hoe je de stad kan bewerken.
Het is erg leuk om nieuwe kavels te kunnen plaatsen. Dit kan alleen op lege plekken, dus daar waar bomen e.d. staan kan je geen kavels plaatsen. Wel kun je bomen e.d. weghalen om plaats te maken voor een kavel. De kavels kan je naast recht ook schuin neerzetten; en met ALT ingedrukt kan je de kavel 360 graden, vrij draaien en bijvoorbeeld heel mooi aan de oever van het meer plaatsen.

Er zijn erg leuke items, die je los in je stad kan plaatsen. Hoogtepunt was toch wel een mooie, oude trein met stukje spoor, die je waar je maar wilt kunt plaatsen. Je kan ook her en der picknicktafels plaatsen. Wel zit hier waarschijnlijk nog een klein bugje in: zodra je de tafel plaatst wordt deze helemaal wit, i.p.v. de houtstructuur van het kleine plaatje.

De items die je in de stad kunt plaatsen zijn niet te bewerken met ‘Creëer een Stijl’.

Ook erg leuk zijn de nieuwe meubels. Ikzelf vond vooral die ene tafel erg mooi: zo’n poef, maar dan zo groot als een salontafel.
Geweldig dat je nu digitale fotolijstjes kan plaatsen in je huis of kantoor.

De wasmachine en droger zijn erg mooi en realistisch en de mogelijkheid om je was op te hangen is er ook. Er zijn ook decoratieve wasmiddelen om het nog echter te maken. Tevens kan je een wasmand in je huis plaatsen, zodat je vuile was niet in je huis hoeft rond te slingeren, het is niet mogelijk om je fijne was in de wasbak te wassen.

Ondanks dat er nu een vuilnisbelt is, welke de naam schroothoop heeft gekregen, komt er in de buurt geen vuilniswagen, die je prullenbakken komt legen. Wel heb je voor de milieubewuste Sims, naast de oude, vertrouwde prullenbak, nu ook een recycle bak. Milieubewuste Sims vinden het overigens niet fijn om met de auto of motor te rijden; deze Sims zullen zich vergiftigd voelen.

De nieuwe motor is wel heel erg mooi. Deze kun je plaatsen op een autoparkeerplaats. Wel jammer dat er maar 1 type motor is, wat dan wel weer een mooie kans is voor de custom content makers.

Erg leuk was het om Simbot te leren kennen.
Simbot, kan je krijgen met levenslange beloningen, maar je kunt hem/haar ook uitvinden. Simbot is een geheel eigen persoontje en wordt een volwaardig familielid. Hij/zij krijgt een mooie voornaam en de achternaam van de familie. Jammer dat Simbot niet aan te passen is met ‘Creëer een Stijl’.

De behoeftes van Simbot zijn:
– Schrootreserves – te vergelijken met de ‘honger’ bij de menselijke Sims;
– Opbouw van Afvalstoffen – te vergelijken met de ‘blaas’ van je Sims;
– Opladen – te vergelijken met de ‘energie’ van jouw Sims;
– Menselijke interactie – te vergelijken met ‘sociaal’ bij de menselijke Sims;
– Triviaal vermaak – te vergelijken met het ‘plezier’ bij je Sims.

Simbot kan oude meubels kapot maken en vervolgens het over gebleven schroot opeten of daar iets leuks mee uitvinden. Het is erg leuk om samen met Simbot op de nieuwe trampoline te springen of het nieuwe gezelschapsspel te spelen, een soort blokjes voetbal, maar dan Sims-Style.

Eens kijken wat de mogelijkheden zijn met de nieuwe beroepen.
Er word heel mooi onderscheid gemaakt tussen banen en beroepen: banen zijn de al bestaande banen, beroepen zijn de nieuwe beroepen van De Sims3 Ambities.

Beroepen zijn niet te krijgen via ‘testingcheatsenabled true’ – Shift/brievenbus. De beroepen kun je in de krant en waarschijnlijk ook via de computer krijgen. We hebben dit eigenlijk niet uitgeprobeerd, maar dat heeft al in andere reviews gestaan, dus dat geloven we meteen.

Brandweerman
Een erg mooi beroep. Vooral de vuuranimatie is heel erg mooi. De cheat ‘Placefires’ is een prachtige kans om nog grotere vuren te maken.

We weten niet zeker of je een brandweerauto kan krijgen als carrièrebeloning. Wel is deze te krijgen via de ‘Buydebug’ cheat, zodat je met loeiende sirenes boodschappen kan doen of het park bezoeken.

Een kabouterinvasie zijn we nog niet tegen gekomen. De kabouterinvasie blijft voorlopig EA´s best bewaarde geheim. Wat ik wel kan verklappen is dat er 2 nieuwe tuinkabouters zijn: Kabouter de uitvinder en een soort Oerkabouter.

Dokter
Het ziekenhuis blijft een Rabbithole. Sims kunnen dus niet echt in het ziekenhuis liggen en bij een bevalling daar kan je nog steeds niet zijn. Thuisbevallen blijft mogelijk, maar de animatie van deze bevalling blijft hetzelfde; je Sim schreeuwt een hele tijd en ‘poeffff’, daar komt baby uit de lucht gevallen.

Er komen geen ziekenhuis spullen beschikbaar via de ‘Buydebug’ cheat (misschien hebben we ze nog niet gezien om wat hieronder staat). Items van andere beroepen krijg je daar wel.

Verder is het niemand van de testgroep gelukt om dit beroep op te starten, dus van dit beroep weten we niet zo heel veel, nog iets om even op te wachten dus.

(Binnenhuis)Architect
Wij zijn heel erg enthousiast over dit beroep. Je krijgt de meest hopeloze gevallen voorgeschoteld van Sims, die graag een herinrichting willen.

Het is wel belangrijk om op te blijven letten hoeveel budget je al hebt gebruikt. Je kunt maximaal het dubbele van het budget gebruiken; als dit op is kan je ook geen nieuwe items kopen.

De tekentafel voor de architect werkt alleen, als je daar een kruk bij plaatst. Maar dan tekent je Sim de mooiste tekening: allemaal concept art van de Sims. Zo tekende onze architect een ontwerptekening van de voorschoot van de uitvinder. Zeker een positief punt is dat je door middel van dit beroep echt je eigen invloeden in je stad kunt zien.

Tattoeëerder
De mogelijkheden zijn echt geweldig. Je kunt op het hele lichaam tatoeages aan brengen (met uitzondering van het hoofd en de benen). Je kunt meerdere lagen in een tatoeage aanbrengen en elke laag apart vergroten of verkleinen. De transparantie aanpassen geldt voor alle lagen van een tatoeage tegelijkertijd.

Er zijn 2 verschillende tatoeëerders stoelen: de gewone waarbij een Sim jouw tatoeage kan zetten en de geautomatiseerde, die je automatisch een tatoeage geeft. Hierbij heb je zelf nog wel de keus welke tatoeage het wordt en op welke plaats je hem wilt hebben. We schoten spontaan in de lach toen deze stoel startte. Wat een leuke animatie hebben ze daarvan gemaakt.

Privédetective
Dit beroep hebben we niet heel erg bestudeerd (4 uur spelen was daar toch net iets te kort voor). Wel is het ons op gevallen dat je, als je een kantoor aan huis wilt maken, daarvoor een speciale deur voor dit beroep kunt gebruiken, met op het matglazen raam een oog met loep.

Wij vonden het wel jammer dat er geen deuren waren voor andere beroepen: voor tatoeëerder bijvoorbeeld een tribal op het raam of voor binnenhuisarchitect een kwast. Maar we denken dat custom content makers ook hier wel mee aan de slag zullen willen.

Uitvinder
Ook een erg leuk beroep (eerlijk gezegd zijn alle beroepen echt heel mooi en realistisch). Je kunt naar de schroothoop gaan om schroot te gaan halen voor nieuwe uitvindingen. Ook kan je natuurlijk Simbot jouw oude meubels kapot laten maken en het schroot voor je laten verzamelen.

Je kan echt geweldige uitvindingen doen, met als de gouden griffel op je werk het maken van een monster. Voor dit beroep/deze vaardigheid hebben we een nieuwe levenswens gevonden: ‘Monstermaker’, wat betekent dat je jouw levenswens hebt vervuld, wanneer je 3 monsters hebt gemaakt.

Spokenjager
Voor dit beroep hebben we een nieuwe levenswens gevonden: ‘Paranormale profiteur’. Deze behaal je wanneer je niveau 10 hebt bereikt bij het beroep spokenjager. Een erg leuk en spooky beroep: het verjagen van geesten.

Je hebt verschillende soorten geesten die je op verschillende manieren moet verjagen; of terug moet laten gaan naar zijn/haar graf. Welke soorten geesten er zijn willen wij nog even geheim houden. Het is veel leuker als je dit zelf ontdekt, wanneer De Sims 3 Ambities in je bezit is.

Of er nieuwe manieren zijn om dood te gaan en of er nieuwe kleuren geesten zijn, is iets waarover EA nog geheimzinnig doet. Ook dit is aan ons, de spelers, om te ontdekken (vinden zij).

Beeldhouwer
Met dit beroep kan je erg leuke dingen maken. Hoe verder je werkervaring en vaardigheid vordert, hoe meer materialen je krijgt om mee te werken. Elke materiaal heeft een andere manier van bewerken, zo lukte het ons om beelden uit klei te maken van 2 verschillende stoelen.

We hadden helaas niet genoeg tijd om verder te komen dan beeldhouwen met klei, maar dit was al zo leuk dat we er vanuit kunnen gaan, dat het werken met de andere materialen ook geweldig zal zijn.

Stylist
1 woord: GE-WEL-DIG!!! Maar speciaal voor jullie zal ik dit beroep verder beschrijven dan alleen GE-WEL-DIG.

Dit beroep is een mooie kans om nog meer invloeden van jezelf in de stad terug te vinden. Je kunt je bewoners een make-over geven door in 1 keer kapsel, make-up en kleding te veranderen. Hiervoor heb je wel het speciale stylistenpodium nodig, dat je kunt vinden bij studeerkamer/hobby’s & vaardigheden. Uiteraard loop je altijd de kans dat je make-over mislukt.

Met de ‘UnlockOutfits’ cheat kan je jouw Sims gelijk al mislukte make-up geven trouwens, wat echt een hilarisch plaatje oplevert. Met deze cheat zijn bovendien meerdere kledingstukken van beroepen terug te vinden.

Waar ik zelf helemaal tevreden mee ben is dat er met deze uitbreiding schitterende, nieuwe kapsels bij komen. Er zijn er wel een aantal kapsels, die alleen te verkrijgen zijn bij een make-over. De andere nieuwe kapsels zijn al te krijgen bij het aanmaken van een Sim, of wanneer je je uiterlijk verandert voor de spiegel.

Ook nog leuk om te vermelden is dat je de buurtsymbolen kunt filteren op:

– Alles
– Thuis en werk
– Huizen van vrienden
– Openbare kavels
– Banen
– Onroerend goed
– Geen

Opdrachten voor je Sims voor hun beroep hebben een goudkleurig rondje i.p.v. blauw en hebben een stervormige rand. Hierdoor kan je in één oogopslag zien welke Sim een opdracht voor je heeft: bijvoorbeeld een ‘Stylistenopdracht’ of ‘Binnenhuisarchitectenopdracht’.

De cheat ‘DiscoTags on/off’ is echt heel bijzonder.


Wij hopen dat we met dit verslag een goede impressie hebben gegeven wat er allemaal gaat komen met de uitbreiding De Sims 3 Ambities Wij hebben van elk moment genoten en bij elk nieuws dat we ontdekten, verscheen er een grote glimlach van oor tot oor op ons gezicht.

Nogmaals willen wij Anita, de Community Manager van EA Nederland, bedanken voor deze gezellige en productieve dag.
Onze conclusie is dan ook dat De Sims 3 Ambities echt een aanrader is.

Nu wij deze mooie uitbreiding hebben mogen spelen, is het voor ons in elk geval een beetje saai om zonder De Sims 3 Ambities te spelen de komende twee weken.


(deze bijdrage is van TenerifeTerreur)

| klik om terug te gaan naar onze De Sims 3 Ambities Sneak Preview overzichts pagina |

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *