SN gids: De dood en geesten

Hoe breng ik iemand terug uit de dood?
Er is een kans die je Sim een kans kan krijgen van het laboratorium. Deze houdt in dat de kans vraagt om de grafsteen van de dode Sim mee te nemen naar het laboratorium zodat er testen op uitgevoerd kunnen worden. Zodra de testen klaar zijn heb je een geest om mee naar huis te nemen. Let erop dat de Sim die de steen naar het laboratorium moet brengen op z’n minst bevriend moet zijn met de dode Sim.

Deze kans krijg je echter niet gelijk nadat er een Sim is overleden. Vooral als je levende Sims hoge vaardigheidspunten heeft kan het een tijdje duren voordat je de kans krijgt. Dit komt doordat je een boel andere kansen kan krijgen die bij bepaalde vaardigheden horen. Denk hierbij aan een tuinier kans, of een vis kans. De kans om je dode Sim in een geest te veranderen gebeurt daarom sneller bij een Sim die totaal geen vaardigheden heeft en nooit uit huis gaat.

Als je deze kans echt wil hebben is de beste manier om alle andere kansen te negeren en de huidige kansen te verwijderen. En dan maar hopen dat de kans om een geest te maken snel aanklopt.

Wat als de Sim op een openbare lot is dood gegaan, in plaats van thuis?
Ga naar de begraafplaats, laat je Sim naar de mausoleum lopen en klik op “graven beheren”. Alle ongeplaatste grafstenen kan je onder die optie vinden. Als je de goede steen hebt gevonden kan je die op de begraafplaats neerzetten, of in de inventory van je Sim zetten om mee naar huis te nemen. Maar pas op met deze optie! Er schijnt soms een bug te zitten in dit gedeelte van het spel, waardoor het soms niet mogelijk is om een grafsteen te pakken.

Wat is de snelste manier om een Sim terug uit de dood te halen?
Zorg ervoor dat je een Sim dood wanneer de behoeftes zo hoog mogelijk zijn. Alles wat namelijk terug komt uit de dood zal dezelfde behoefte tabel hebben als hoe ze zijn dood gegaan. Heb je bijvoorbeeld je Sim gedood door hem/haar te laten verdrinken, dan zal de geest ook totaal uitgeput zijn als hij/zij wordt terug gebracht van de dood. Als je jouw Sim gedood hebt zet je een gloednieuwe Sim, zonder enige vaardigheidspunten, op dezelfde kavel. Gebruik dan de “testingcheatsenabled” code om de behoeftes van de gloednieuwe Sim op static te zetten. Wat betekent dat alle behoeftes op groen blijven staan. Na een paar Sim uren, misschien een paar Sim dagen, zal de kans verschijnen om de grafsteen naar het laboratorium te brengen. Omdat de Sim geen vaardigheidspunten heeft en een grafsteen op het lot heeft staan zal dit waarschijnlijk de eerste kans worden. Plaats de grafsteen in de inventory van de levende Sim en vertrek zo gauw mogelijk naar het laboratorium. Met deze methode ben je waarschijnlijk zo een 10 minuutjes bezig.

Hoe maak je een witte ouderdomsgeest?
Een witte geest is er één die is dood gegaan aan ouderdom. De snelste manier om dit voor elkaar te krijgen is met de “testingcheatsenabled” code. Als je de code heb ingevoerd moet je SHIFT ingedrukt houden en met de linkermuisknop op de actieve Sim klikken die je dood wil laten gaan. Klik daarna op de optie “Volgende Levensfase”, dan zal de actieve Sim dood gaan van de ouderom. En voila, je hebt een mooie witte, sprankelende geest.

Hoe maak je een blauwe water geest?
Een blauwe geest is een Sim die is dood gegaan van verdrinking. Voordat je dit kan laten gebeuren moet je eerst een zwembad hebben. Eéntje van 3 vakjes bij 3 vakjes is al groot genoeg, vertel je Sim om daarin te zwemmen. Zodra ze in het zwembad zijn bouw je er muren omheen en activeer je de “testingcheatsenabled” code. Houdt SHIFT ingedrukt en haal de energie balk van de Sim omlaag. De Sim zal dood gaan en je hebt er een mooie blauwe, waterige Sim bij voor je collectie!

Hoe maak je een paarse/roze hongerige geest?
De paarse/roze geest is een Sim die is gestorven door verhongering. Ook bij deze activeer je de “testingcheatsenabled” code en houdt je SHIFT ingedrukt, daarna haal je het honger balkje helemaal omlaag van de actieve Sim. Je Sim zal dood gaan van verhongering en je hebt er een mooie paars/roze geest bij.

Hoe maak je een rode vuur geest?
Deze Sims zijn dood gegaan door vuur. Om dit voor elkaar te krijgen maak je eerst een kamertje met een openhaard. Bedek de ruimte om de openhaard heel goed, d.m.v. bijvoorbeeld beeldjes op en rond het openhaard, of leg verschillende vloerkleden neer. Als je Sim in het kamertje is verwijder je de deur zodat de Sim niet meer naar buiten kan. Laat de openhaard aanzetten en alles zal binnen no time vlam vatten. Het vuur zal zichzelf “blussen” als alles verbrand is, ook de vloerkleden. De vuur Sim beweegt hetzelfde als een vlam en er zal rook komen uit de geest.

Hoe maak je een gele electrisch geest?
De gele geesten zijn dood gegaan door electriciteit. Om dit voor elkaar te krijgen heb je wel wat meer nodig dan bij de voorgaande geest kleuren. Neem een kamer en zet daar allemaal kapotte meubels in. Denk hierbij aan een kapotte wasbak, douche, etc. Let er goed op dat het water veroorzaakt zodat de vloer onder het water komt te liggen voor een groot deel. Dit is namelijk nodig om een Sim te kunnen electrocuteren. De Sim die je wilt doden moet de Techofoob karaktereigenschap hebben. Laat deze Sim een een grote stereo saboteren. Daarna zet je het speelmodus op bouwmodus om de stereo met de Sim te verplaatsen naar een natte gedeelte. Laat de verdoemde Sim nu de stereo repareren. Het kan zijn dat de Sim een shock krijgt maar niet gelijk dood gaat, laat de Sim keer op keer de stereo repareren tot de Sim uiteindelijk dood gaat aan de shock. De gele geesten hebben electriciteit door hun geestenlichaam vloeien.

Hebben geesten negatieve effecten als ze eenmaal dood zijn, net als in De Sims 2?
Niet echt. De geesten in De Sims 3 laten geen plasjes water achter, en ze zullen ook niet je koelkast leeg plunderen. In De Sims 3 zijn het meer NPC’s (no playable characters) waarmee je kan communiceren. Ze zullen zichzelf tot leven wekken tussen 23:00 en 6:00 waarin je aan de relatie kan werken, met ze kan communiceren, spelletjes mee spelen en zelfs een baby mee verwekken. Aangezien ze als een NPC door het spel heen lopen kunnen ze ook zelf gaan koken e.d. Ook kunnen ze tijdelijk bezig nemen van een item, zoals een bank. Die zal dan kort gaan zweven, bewegen en misschien geluid maken. Ze kunnen willekeurig (enge) geluiden maken en zullen dankzij hun karaktereigenschappen ook nog wel bepaalde reacties hebben op items of situaties.

Hoe kan je de dood uit de buurt houden?
Er zijn een aantal manieren hoe je de dood kan ontwijken.

– Als je je Sim echt nooit dood wil laten gaan door veroudering kan je natuurlijk het verouderproces uitzetten. Je Sims kunnen echter nog wel dood gaan door andere situaties, zoals verdrinken of verhongeren. Het verouderproces hoef je alleen maar uit te zetten in het hoofdmenu van het spel.

– Als het verouderproces aan staan kan je Sim ook elke dag een hapje van levensfruit nemen. Dit zal 1 dag toevoegen aan het totale leventje van je Sim.

– Als je toegang hebt om Ambrosia te maken zou dat in een groot voordeel werken voor je Sim. Ambrosia verwijderd de dagen die je op het moment van eten al hebt geleeft. Maar alleen in het stadium waar je op het moment van eten in zit. Dit kan bijvoorbeeld jong volwassen zijn, of volwassen, enz. Het zal je dus niet terug brengen in een ander levens stadium.

– Doodsbloem is een goed middeltje om in je inventory te houden. Dit geeft je Sim namelijk een tweede kans in zijn/haar leventje. Dit werkt echter niet voor oudere Sims die dood gaan aan de ouderdom.

– De karaktereigenschappen ‘waaghals’, ‘geboren kok’ en ‘dapper’ zorgen ervoor dat je Sim minder kans heeft om in vuur om te komen.

– De karaktereigenschap ‘handig’ zorgt ervoor dat je Sim imuun wordt voor elektrocutie.

– De karaktereigenschap ‘bang voor water’ zorgt ervoor dat je Sim veel minder kans heeft op verdrinkingsdood.

– De ‘ongeluksvogel’ karaktereigenschap zorgt ervoor dat De Dood je een tweede kans in het leven geeft, waarschijnlijk omdat hij medelijden heeft met je verliezers leventje. Dit gebeurt echter niet voor een 100% zekerheid. Er bestaat een kans dat je de verkeerde Dood voor je neus hebt die het niet veel kan schelen.

– De vegetarische eigenschap zal vanzelf willekeurig dagen aan je Sims leven toevoegen.

Hoe kan ik een Doodsbloem in mijn tuin kweken?
Dit is een hele speciale plant type in De Sims 3. Je kan een Doodsbloem opvissen, wat erg weinig gebeurd. Of je kan een wilde Doodsbloem plukken op de begraafplaats, helaas is dat maar eenmalig per buurt. Het zou erg handig zijn als je dan een Sim zou hebben met de ‘groene vingers’ eigenschap om de bloem te onderhouden. Het grootste probleem wat de meeste mensen hebben tijdens het onderhouden van de Doodsbloem is dat het gelijk dood gaat. Dat is waarom je een Sim met groene vingers moet hebben. Die kan de plant weer tot leven wekken waardoor je, in plaats van één gelijk twee Doodsbloemen hebt. En als je dat door blijft doen ga je van twee naar vier Doodsbloemen, etc. Je kan trouwens ook het geluk hebben om een zaadje te vinden waar heel toevallig een Doodsbloem uitgroeit.

Wat is Ambrosia? Hoe wordt mijn Sim weer een normale Sim nadat ik dood ben gegaan?
Ambrosia is eten. Het zorgt ervoor dat als je het eet de levensdagen van je Sim in het huidige stadium worden verwijderd, zodat je het nog een keer kan beleven. Om Ambrosia te kunnen maken heb je het volgende nodig:

Level 10 met de kookvaardigheid

Level 10 met vissen zodat je Dode Vis kan opvissen (dit heb je nodig om Ambrosia te maken)

Level 9 á 10 met tuinieren, zodat je life fruit kan kweken (dit heb je nodig om Ambrosia te maken)

En als laatste 12,000 Simoleons, om het recept Ambrosia te leren (die kan je echter ook leren door kok te worden en recepten te delen met collega’s, of door het kook kanaal te kijken op TV)

Dode vis kan alleen worden opgevist als je level 10 met vissen heb en je tussen 23:00 en 5:00 gaat vissen op de begraafplaats. Het beste is dan om met Engelen vis te vissen zodat je op z’n minst één Dode vis per nacht vangt.

Om levensfruit te verbouwen kan je het beste allerlei onbekende zaadjes planten en hopen dat er levensfruit uit komt. Hoe meer je er verzamelt hoe meer kans dat je een paar levenfruit bosjes erbij hebt zitten.

Het recept van Ambrosia kan je kopen in de boekenwinkel. Als je alles hebt wat nodig is hoef je alleen nog maar op de koelkast te klikken om de optie ‘Ambrosia maken’ te zien.

Let op! Als je Sim weer tot leven komt door Ambrosia te eten kan het zo zijn dat de huidskleur anders is dan het daarvoor was. Dit is een bug in het spel. Het enige wat je er tegen kan doen is het spel opslaan voordat de Sim Ambrosia gaat eten, zodat als de huidskleur een rare kleur is je het weer opnieuw kan proberen.

Geruchten
Hier is een lijstje waarin je manieren van dood gaan leest die nooit zijn bewezen.

– Dood door stikken

– Dood door catacomben te onderzoeken

– Dood door bevalling

– Dood door ‘Ojaa!’

Als je één van de manieren mee maakt wees er zeker van om er een filmpje van te maken, of screenshots.

Diverse informatie
– Als een geest bespeelbaar is kan je er ook een geestenbaby mee verwekken
– Geestenbaby’s hebben hun eigen grafsteen in hun inventory
– Geesten die boeken schrijven zullen geen auteursrechten of geld ontvangen voor hun boek, ook niet van diegene die ze hebben geschreven toen ze nog in leven waren

Dit artikel is een vertaling van de The Sims 3: Death and Ghost Guide op Asilee.com


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *