De Sims 3 Exotisch Eiland Review – Pagina 2

Koop/bouw modus 

Van tenten tot aan tafels, je kan het niet gek genoeg bedenken of het zit in het koopmenu. Ook dit keer zitten er weer een heleboel items in koop- en bouwmodus. Naast alle nieuwe blauwdrukken en meubels die je krijgt voor je resort, zijn er ook nog meubels voor je woonboot of huis.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Een van de meest compacte dingen voor in een woonboot is toch denk ik wel de ‘alles-in-een-badkamer’. Woonboten zijn namelijk al klein en door dit kleine hokje hoef je niet een hele grote badkamer te bouwen want dit hokje neemt maar één tegel/vierkantje in. Het grappige aan de alles-in-een-badkamer is toch wel dat de douche boven de wc zit, zouden de Sims nu ook tijd besparen door tegelijkertijd naar de wc te gaan en te douchen?

De Sims 3 Exotisch Eiland

Naast een superhandige badkamer is er ook eindelijk een glijbaan! Dit is iets waar ik persoonlijk op heb zitten wachten want wat is een zwembad nu zonder glijbaan!? Juist, geen zwembad! De glijbanen komen in verschillende grappige stijlen en is het zeker waard om aan je zwembad toe te voegen.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Nog een voorwerp die ik graag wil uitlichten is de ‘onder water camera’. Hiermee kun je tijdens het duiken foto’s maken en het moment dus echt vastleggen dat je een zeemeerSim hebt gezien. Zo kan niemand je meer voor gek verklaren!

Bij het bouwgedeelte heb je ook een aantal nieuwe dingen. Maar liefst acht nieuwe dakpannen, drie pilaren, één boog, vijf nieuwe ramen, negen nieuwe deuren, drie nieuwe hekken, een poortje voor het hek, nieuwe bomen en planten, stenen en bloemen en niet te vergeten de nieuwe zwembad mogelijkheden zoals de bar, bodem sticker, de glijbanen en de actie waterval.

Woonboten

Woonboten, ze komen in alle soorten en maten en dat is iets wat deze woonboten zo speciaal maakt. Iedere Sim heeft zijn eigen stijl en uit zich dat op zijn of haar woonboot. Woonboten zijn een nieuwe toevoeging in het spel, je Sims hoeven dus niet alleen maar in een normaal saai huis te wonen op het land of aan het strand maar kunnen nu dus ook op het water wonen!

De Sims 3 Exotisch Eiland

Wanneer je een familie hebt gecreëerd kun je dus op een normale kavel gaan wonen of op een woonboot. Je kunt kiezen uit standaard huisboten, die er ook ontzettend leuk uitzien, maar je kunt natuurlijk ook je eigen woonboot bouwen. Woonboten kun je bouwen als er havens zijn in de wereld. Een ‘steiger’ icoontje geeft aan dat er nog geen woonboot geplaatst is en dat je daar dus een woonbootkavel neer kunt leggen en daar een eigen woonboot op kunt bouwen. Wil je geen woonboot bouwen en een kant-en-klare woonboot wilt kun je gewoon net zoals altijd klikken op het ‘huis’ icoontje en klik je op het vinkje om naar je woonboot te gaan.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Het plaatsen van een lege woonboot, om op te bouwen, is ook helemaal niet moeilijk. Via stad bewerken klik je op een lege haven en kies je de optie ‘woonboot plaatsen’ en vervolgens krijg je een dropdown menu met daarin hoe groot je de woonboot wilt hebben. Tot nu toe zijn er twee versies van woonboten: Een vierkante en een met een Gebogen Boeg. Als je de grootte hebt gekozen hoef je alleen nog maar op het vinkje te klikken en je woonboot is geplaatst.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Een bestaande woonboot uit de bibliotheek van ‘stad bewerken’ plaatsen is ook niet moeilijk. Je klikt op de woonboot die je wilt, vervolgens de haven, op het vinkje en klaar is kees. Daar ligt je woonboot!


Het leven op een woonboot gaat net zoals in een normaal huis, je kunt er slapen, koken, douchen, werken aan bepaalde vaardigheden. Je leest het goed, bepaalde vaardigheden: Je kunt namelijk geen tuin of vijver aanleggen op je woonboot. Hierdoor kun je dus niet de vaardigheid tuinieren thuis op doen maar zal je Sim deze op moeten doen op een openbare kavel of zijn/haar tweede huis met een tuin. Naast dat je gewoon leeft op je woonboot kun je het uitzicht om je heen ook wel eens zat zijn en wil je wat anders zien van Isla Paradiso. Ook dit is geen punt want je woonboot kun je gewoon ergens anders heen verplaatsen, wanneer je een Sim aan het roer hebt kun je je woonboot verplaatsen. Je kunt dus naar een andere haven varen maar je kunt ook midden op de oceaan blijven dobberen. Je hoeft niet bang te zijn dat je een editie van de krant mist, want die wordt gewoon met een jetski naar je toegebracht (en je rekeningen jammer genoeg ook).


Het verplaatsen van een woonboot gaat niet zo heel snel maar dat is ook wel verwonderlijk, je boot moet wel een heel huis verplaatsen. Soms is het lichtelijk irritant als je met je woonboot naar een duikplek wilt verplaatsen om te gaan duiken en het dan zo lang duurt, maar het is niet anders!

De Sims 3 Exotisch Eiland

Nu hoeft je zeezieke Sim niet bang te zijn dat ze voor altijd vast zit op een woonboot want met De Sims 3 Exotisch Eiland kun je meerdere huizen tegelijk kopen. Je kunt dus nog een woonboot, huis of lege kavel kopen. Ook kun je eventueel met steigers een huis boven het water als je echt heel close bent met het water maar niet zeeziek wilt worden. De optie om een tweede huis te kopen kan via je telefoon en computer door op ‘Onroerend goed’ te klikken en vervolgens ‘Extra Huis kopen’. Vervolgens klik je op het huis dat je wilt hebben en vervolgens ben je eigenaar van een fantastisch mooie tweede huis of woonboot.

Overige botenNaast woonboten heb je ook nog andere boten: speedboten, zeilboten, waterfietsen en op de een of andere manier wordt windsurfen ook als een boot gezien. Al deze boten zijn te koop onder ‘voertuigen’ in het koopmenu. Hier kun je ook nog een aanhanger en aanmeerpalen kopen. Met een aanmeerpaal kun je je boot vast binden zodat hij rustig daar blijft rond dobberen en niet zo maar zal weg drijven. Voor iedere boot die je hebt moet je een aanmeerpaal hebben. Wil je je mooie boot naast je huis hebben staan dan is dat ook geen punt, je kunt namelijk je boot op een aanhanger zetten. Zo staat hij veilig naast je huis en kun je hem iedere dag bewonderen als het geen mooi weer is om te varen.

Met de speedboten heb je nog een leuke extra optie als je met z’n tweetjes in de speedboot zit en dat is waterskiën. Waterskiën is gelijk een nieuwe vaardigheid die je kunt leren. Je Sim zal in het begin zoals bij iedere vaardigheid stuntelen maar zodra ze het onder de knie hebben gaan zij als een speer! Naast dat is er ook nog een verborgen vaardigheid en dat is die van het windsurfen!

Resorts – Ondernemer 

Als je wilt beginnen met een resort kun je dit heel eenvoudig doen door de telefoon op te pakken, kiezen voor de optie ‘Eigenaar van Resort worden’ en vervolgens kies je de kavel waarop jij het resort wilt bouwen of wilt kopen. Je kunt uit drie verschillende resorts kiezen: Een strand, modern ECO of een Spaans resort thema. Als je een woonkavel op een eiland bezit klik je op het kaartpaaltje en kies je ‘omzetten in resort’.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Resorts zijn net zoals de duikplekken goed aangegeven op de kaart waardoor je alles makkelijker kunt herkennen. De resorts hebben een palmboom icoontje en mocht je zelf een resort runnen dan staan er nog de aantal sterren bij wat je resort waard is.

Herrie in het hotel! Je bent begonnen als ondernemer maar soms zie je het ook niet meer zitten met al die kakkerlakken. Tijd om het hele hotel eens om te gooien naar een chique groot hotel! Als ondernemer van een resort ben je namelijk helemaal zelf verantwoordelijk voor wat je doet met het resort. Hoe groter en mooier je resort is, hoe meer sterren het waard is. De blauwdrukmodus voor het hotel kan het je iets gemakkelijker maken en hierdoor kun je ook gelijk meer sterren krijgen voor je resort. Hiervoor moet je in koop- of bouwmodus op het icoontje klikken voor blauwdrukmodus (onder het hamertje) en vervolgens kun je kiezen uit verschillende categorieën. Lobby, Hotelkamers, sportschool, eetvoorziening van resort, bars en lounges, balzaal en trouwkapel, feestruimte in de buitenlucht en zwembad gebied. Hierin staan natuurlijk allerlei nieuwe kant en klare blauwdrukken waardoor je hotel in één klap kan veranderen. Dat is natuurlijk handig en makkelijk, maar als je een bouwer bent in hart en nieren dan kun je altijd nog zelf je eigen resort maken.

 

Twee dingen waar je wel rekening mee moet houden is dat je een resorttoren plaatst en een balie. De balie is natuurlijk nodig om mensen te laten in checken, en de resorttoren is noodzakelijk voor het personeel want zij verblijven hier namelijk. Het personeel bestaat ook uit drie categorieën: personeel van lage kwaliteit, gemiddelde kwaliteit en hoge kwaliteit. Hoe meer sterren je hebt des te beter je personeel zal gaan werken, uiteraard ga je ze ook meer betalen naar mate je resort groter en beter wordt. Als je bijvoorbeeld één van de personeelsleden niet mag dan kun je ze altijd nog de kakkerlakken op laten ruimen of ze gewoon het vuilnis buiten laten zetten, of terwijl ontslaan. Je personeel kun je ook nog aankleden naar de stijl van je resort.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Om er achter te komen of je resort goed draait kun je altijd kijken in het gastenboek kijken van je resort. Hier in staan reviews van Sims die in je resort zijn gebleven. Aan de hand hiervan kun je dus ook eventueel nog verbeteringen maken.

De Sims 3 Exotisch Eiland

Het is leuk dat je eindelijk een ondernemende functie kunt houden en dat je vanaf de grond moet opbouwen. In het begin heb je namelijk bijna geen personeel en zal je Sim de meeste taken zelf moeten doen omdat personeel op dat moment te duur is. Het ‘Gaan het maken’ idee achter de resorts is erg leuk gedaan.

Resorts – Gast

De Sims 3 Exotisch Eiland

Na al het duiken, zeemeerSims pesten en van het varen op de zee kan je best moe worden. Dan is niets lekkerder dan even rustig bij komen in een resort. Als gast zijnde is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je jezelf als eerst in gaat checken, hierbij krijg je gelijk de keuze hoelang je wilt blijven en welk soort kamer je wilt. Als gast in een resort kun je 1 tot 4 dagen verblijven in een resort. Je kan in een suite verblijven of je kunt in de resorttoren slapen.

Als gast zijnde wil je natuurlijk meer dan alleen maar slapen en kun je genieten van de accommodaties van het resort. Zo kun je cocktails gaan drinken in het zwembad, lopen over hete stenen of je kunt een massage of schoonheidsassortiment nemen. Wanneer je in een resort verblijft kom je helemaal tot rust en kun je even ontsnappen van alle stress die je Sim heeft.

| SN: De Sims 3 Exotisch Eiland Review Pagina 3 |

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *