Preview De Sims 3 Beestenbende door Xelles

Er is al erg veel bekend over De Sims 3 Beestende, daarom is het lastig nog wat origineels te schrijven. Het is zelfs nog lastiger om punten te beschrijven die nog niet bekend zijn. Eigenlijk is alles over deze uitbreiding al wel bekend. En dat is de reden dat ik mee ben gegaan naar de Preview op het EA kantoor. Ik wist zelf bijna nog niks over deze uitbreiding, omdat ik, wegens mijn studie, het nieuws nauwelijks gevolgd heb. In deze preview zal ik dan ook beschrijven hoe mijn eerste ervaring met De Sims 3 Beestenbende was.

De buurt

Het eerste wat mij opviel was natuurlijk de nieuwe buurt, Appaloosa Plains. Ik vond deze nieuwe buurt bijzonder mooi. Het is namelijk in tegenstelling tot Bridgeport en de andere buurten die al in De Sims 3 zitten een heel erg plattelands dorpje, en dus geen stad.

Ook de standaard huizen die al in deze buurt staan zijn erg goed gemaakt. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van de huizen die kant en klaar zijn en gemaakt door EA, maar in dit geval wel. Je kan echt zien dat ze daar flink hun best op hebben gedaan dit keer. En natuurlijk zijn de meeste huizen al voorzien van de nodige benodigdheden voor het houden van (huis)dieren, zo hebben de grote huizen al vaak een weiland voor het paard.

screenshot

Voor diegene die er niet van houden om zelf een familie te maken in de Create A Sim, bestaan er ook weer kant en klare families die al in de buurt wonen. Ze zijn ingetrokken in de mooie huizen die er al staan en hebben vaak al één of meerdere huisdieren. Sommige van deze families bestaan uit kinderen en weer andere genieten met hun huisdieren van hun welverdiende pensioen. Lekker makkelijk dus en voor ieder wat wils.

CAS

Als je wel van het creëren van Sims houdt zit je naar mijn idee ook weer goed bij De Sims 3 Beestenbende. Naar wat ik gezien heb, is er namelijk aardig wat nieuwe en leuke kleding toegevoegd aan de catalogus. De hoeveelheid nieuwe kapsels en hoeden vallen daarentegen wel weer wat tegen. Maar dat wordt weer ruimschoots goedgemaakt door het kunnen creëren van je eigen huisdieren!

Helaas heb ik tijdens de preview eigenlijk vrij weinig van het creëren van huisdieren gezien. Er is in ieder geval keuze uit voldoende standaard huisdieren, waarvan naar mijn idee de meeste er erg goed uitzien. Maar ook als je ze zelf wilt maken, kan je je helemaal uitleven. Je kan het hele uiterlijk van je huisdier helemaal zelf bepalen. En natuurlijk kan je ook eigenschappen toevoegen aan je huisdieren, die het gedrag van je huisdier zullen bepalen.

De Huisdieren

Waar het in De Sims 3 Beestenbende uiteraard om draait, zijn de huisdieren. Aangezien ik ook De Sims 1 en De Sims 2 gespeeld heb, ga ik de toevoeging van huisdieren dan ook meteen met de vorige spellen vergelijken. En mijn eerste indruk is, dat het eigenlijk erg veel lijkt op de huisdieren uitbreiding van De Sims 2. Het ziet er natuurlijk wel weer wat beter uit, de animaties zijn mooier en de vormgeving en vacht van de dieren is beter uitgewerkt. En ook zijn er weer extra, leuke toevoegingen, zoals paarden! Maar voor de rest voelde het voor mij net zoals De Sims 2, en ik vind dat niet erg moet ik eerlijk zeggen. Want ik vond De Sims 2 Huisdieren ook al erg leuk.

Er valt over de huisdieren in De Sims 3 Beestenbende behoorlijk wat te vertellen, maar laat ik beginnen met wat ik zelf de meest vernieuwende (en misschien wel leukste) toevoeging aan De Sims 3 vind, paarden!

screenshot

Paarden

Paarden zijn compleet nieuw in De Sims. En tijdens de preview heb ik daar dan ook de meeste aandacht aan gegeven. Het is erg tof om een of meerdere paarden te hebben. Behalve dat het trouwe dieren zijn, kan je er ook op rondrijden, er mee over hindernissen heen springen en als je Sim het aandurft kan je er ook mee galopperen. Dit allemaal op eigen risico uiteraard! Want pas op, als je Sim niet zo’n goede band met het paard heeft of het is niet zo’n ervaren ruiter, dan riskeert je Sim het om van zijn paard afgegooid te worden. Nu vind ik dat wel een leuk gezicht, maar of mijn Sim er zo blij mee is weet ik nog zo net niet…

Door het rijden op een paard krijgt de Sim die erop zit er ervaringspunten bij. Ook paarden krijgen ervaringspunten voor het galopperen en springen over hindernissen. Als je rijder en paard goed genoeg getraind zijn, kan je ook mee gaan doen aan paardenwedstrijden in de manage. Als je mee gaat doen krijg je naar mijn idee een leuk bedacht scherm voor je neus, waarmee je nog wat extra invloed op de wedstrijd kan uitoefenen. Je kan je paard en Sim extra hun best laten doen, maar wel de kans dat het helemaal fout gaat en ze laatste eindigen. Maar met een beetje geluk win je en krijg je een berg geld!

screenshot

Als je een goed getraind paard hebt, met de juiste eigenschappen kan je er ook mee gaan fokken. Als je een mannetje hebt, kan je er zelfs geld mee verdienen! Al met al, kan je Sim dus leven door goed voor je paarden te zorgen, er mee te fokken en wedstrijden te winnen. Er gaat tenslotte veel geld om in de paardenwereld! Ik vind het dus erg leuk dat er dus zo (bedoel of onbedoeld) een nieuw soort beroep ontstaan is.

Katten, honden en andere huisdieren

De doorsnee Sim zal echter geen huis met een tuin hebben die groot genoeg is om daar een paard in te houden. Die Sims zullen dan waarschijnlijk ook liever een kleiner huisdier zoals een hond of kat nemen. Of zelfs een nog simpeler huisdier zoals een vogel of een reptiel.

Zoals ik het nu gezien heb zijn de kleinere dieren, zoals de schildpadden, puur en alleen als leuke extra’s. Voor je Sim kinderen zal het erg leuk zijn om een schildpadje te hebben. Maar echt veel kan je er niet mee. Met vogels kan je al iets meer. Maar geen van deze kan je besturen. Katten en honden kan je, net zoals paarden, wel besturen en die zijn dan ook een erg leuke toevoeging in je familie!

Ik wil niet gaan uitleggen wat je allemaal met honden en katten kan doen, ik geloof dat dat al meer dan genoeg gedaan is. En daarbij zou dat deze preview meteen een stuk langer maken, want geloof me. Er zijn behoorlijk wat interacties tussen je Sims en de huisdieren en tussen de huisdieren onderling. Ik wil het er meer over hebben hoe deze huisdieren een aanvulling op je huishouden en je spel in het algemeen zijn.

Het hebben van een huisdier zorgt er eigenlijk voor dat je nog een extra familie lid in je huis hebt zitten. Dat is vergelijkbaar met het echte leven, waarin de mensen hun honden en katten vaak ook als gezinslid beschouwen. Dit zorgt er dus ook voor dat er weer een extra moeilijkheidsgraad aan het spel wordt toegevoegd als je meerdere huisdieren hebt. Je moet er namelijk wel voor zorgen dat al deze huisdieren goed verzorgd worden, je wilt tenslotte niet dat ze gaan rondzwerven en vlooien oplopen?

Als je erg veel huisdieren hebt, kan dat wellicht een behoorlijke chaos worden. Maar als je met een klein gezin een hondje neemt, zal dat alleen maar erg leuke interacties opleveren tussen je Sims en je huisdieren. Je kan erg leuk met je honden spelen en met ze naar het park gaan. Naar mijn idee zijn deze nieuwe interacties tussen Sims en dieren een leuke afwisseling in je spel en het zal het spel een stuk dynamischer maken. Je zult namelijk altijd een oogje in het zeil moeten houden, want als je hond je bankstel kapot aan het maken is wil je daar natuurlijk wat van zeggen. Maar als je hond achter een kat aanrent, wil je hem daar uiteraard voor belonen (toch?).

Van wat ik gezien heb zijn er echt enorm veel nieuwe interacties te vinden. Bij al deze nieuwe interacties horen natuurlijk ook animaties (de bewegingen die door de Sims/huisdieren gemaakt worden). En ik vond die er echt bijzonder goed uitzien! Het lijkt net alsof je naar een echt huisdier aan het kijken bent die met zijn bot aan het spelen is. Het enige wat verraad dat het om De Sims 3 gaat, is dat soms een object, zoals een bot, niet helemaal goed vastgepakt wordt door een huisdier en deze daarom door het lichaam heen steekt. En soms zal ook de huid van een huisdier niet helemaal kloppen met de animatie, zoals dat het hier en daar wat vreemd ‘indeukt’. Ook is het jammer dat animaties, zoals de ‘gevechten’ tussen dieren nog altijd enkel een stofwolk is. Dat had wat mij betreft best wel een zichtbare stoeipartij mogen zijn.

screenshot

Het leuke aan huisdieren is, is dat het dus ook mogelijk is om ze (honden, katten en paarden) zelf te besturen. Zo kan je zelf je honden met elkaar laten spelen. Maar ook kan je er voor zorgen dat je hond en je kat ruzie krijgen. Dus heb je even geen zin om je Sims te besturen? Kruip dan gewoon in de huid van je huisdier! Tip; krab met je huisdier aan de deur bij je buren die ook een huisdier hebben. Zo komt het huisdier daar binnen en kan die uit de voederbak eten en gebruik maken van de mand en speeltjes van het huisdier die daar woont. Scheelt mooi weer wat spulletjes inkopen! En in tijden van crisis is iedere Simoleon die uitgespaard wordt nuttig!

Helaas heb ik in die 2 uur eigenlijk veelte weinig gezien om alle interacties te kunnen bekijken. Ik heb zo de interacties van puppy’s niet kunnen zien. Ook heb ik niet naar het jagen kunnen kijken. Het jagen schijn je namelijk honden en katten aan te kunnen leren en als het jagen voldoende ontwikkeld is, speelt dat weer nieuwe interacties vrij.

Wilde dieren

In De Sims 3 Beestenbende lopen ook wilde dieren rond, zoals herten en wasberen. Ik heb alleen het hert gezien. Deze kon mijn Sim aaien, maar vervolgens ging die er weer vandoor. Ook kwam ik een wilde kakatoe tegen en die heb ik gevangen en vervolgens een plaatsje gegeven in mijn huis op een speciaal plekje. Toen ik die kaketoe ving, kwam er ook bij te staan hoeveel die waard is. Dus misschien zou je Sim er zelfs van kunnen leven, van het vangen van wilde dieren en hopen dat er een zeldzaam, waardevol exemplaar tussen zit? Lijkt me leuk als je daar inderdaad genoeg geld mee kan verdienen!

screenshot

Wasbeertjes, en wilde honden, katten en paarden heb ik niet gezien. Of die zijn mij gewoon niet opgevallen. Op zich lijkt het me best leuk dat deze wilde dieren rondlopen, maar mijn ervaring uit De Sims 2 is, dat het ook best vervelend kan zijn (telkens je vuilnisbak die omver gegooid wordt door een wasbeer). Gelukkig kan je ook speciale bordjes kopen die er voor zorgen dat bepaalde wilde dieren niet meer (of juist wel!) rondom je huis verschijnen. Erg nuttig!

Conclusie

De 2 uur waarin ik Beestenbende gezien en gespeeld heb, bleek echt veelte weinig te zijn om alles te ontdekken. Maar voor een eerste indruk was het ruim genoeg en ik moet eerlijk zeggen dat mijn eerste indruk zeer positief is. De paarden zijn een leuke toevoeging, en natuurlijk is het super tof dat je (weer) honden en katten kan houden. Wat ik ook goed vind, is dat er aardig wat interacties tussen de huisdieren onderling mogelijk is. Maar wat ik tot nu toe het leukste vind aan deze uitbreiding, zijn toch wel de paarden en mogelijkheid om met het houden en berijden van paarden geld te verdienenS. Hetgeen ik dan wel weer jammer vind, is dat ze er niet meteen een echte boerderij uitbreiding van gemaakt hebben. Het is erg leuk dat je nu paarden kan houden en zo een soort mini boerderij kan maken (want die objecten zijn toegevoegd), maar daar missen naar mijn idee toch ook echt de koeien, schapen en varkens. Kortom, dit lijkt mij een super leuke uitbreiding! Vele fans zullen hier op gewacht hebben en hun wachten wordt echt beloond. En misschien moet ik toch maar kijken of ik niet weer wat meer tijd voor De Sims vrij kan maken, dit spel zorgt er haast voor dat ik maar een schoolvak moet gaan laten zitten zodat ik het kan spelen.

screenshot screenshot screenshot


Onze De Sims 3 Beestenbende previews op een rijtje:

| 18 augustus 2011: De Sims 3 Beestenbende preview (GC 2011) |

| 13 september 2011: De Sims 3 Beestenbende preview (Utrecht) |

| 13 oktober 2011: De Sims 3 Beestenbende preview door Xelles |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *