Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

De Sims 4 collecties: Fossielen

Fosielen zijn een collectie verzamelobjecten uit het basisspel van De Sims 4, te vinden door ze te extraheren uit opgegraven kalkstenen.

Fossielen

Fossielen kun je verkrijgen door ze te extraheren uit opgegraven kalkstenen. Kalkstenen zijn te vinden in de stenen die op fossielen lijken en overal in de wereld wel te vinden zijn met de optie Graven. Doordat er uit deze stenen ook MySims-trofeeën (1:3) en schatkaarten (1:9) komen, kan het even duren voordat je voldoende kalkstenen (5:9) hebt. Met die kalksteen heb je vervolgens de optie Fossiel extraheren, waarmee je het fossiel uit de kalksteen probeert te halen. Dit gaat alleen niet altijd succesvol, want in sommige gevallen breekt het fossiel uit elkaar en hou je een hoopje waardeloze stenen over. De kans op een normaal fossiel is vervolgens altijd tweemaal zo groot als de kans op een ongewoon fossiel en viermaal zo groot als op een zeldzaam fossiel.

De fossielen uit De Sims 4 Aan het Werk zijn hiernaast enkel te verzamelen op Sixam terwijl de kristallen uit De Sims 4 Jungle Avonturen juist enkel in Selvadorada te vinden zijn. Overigens zijn op die plekken ook gewoon nog verschillende fossielen uit het basisspel te vinden.

Collectie fossielen (15 + 6 objecten)

Fossielen hebben een omgevings-aura van 3 en geven een geconcentreerde gemoedstoestand wanneer je Sim ze bestudeert.

De Sims 4 collecties: Fossielen
AfbeeldingNaamZeldzaamheidWaarde (§)
Enorme TrilobietEnorme Trilobiet
Trilobieten hebben, zoals de naam al doet vermoeden, drie lobben. Dat betekent niet dat een beet drie keer zoveel pijn doet. Als dat zo was, waren dit wel heel enge wezens!
Gewoon40
Hilarisch kleine T-rex voorpotenHilarisch kleine T-rex voorpoten
De voorpoten van de T-rex stonden lang geleden symbool voor geluk. Sims hingen ze aan hun bedelarmbandjes, sleutelbos en achteruitkijkspiegel. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter uitgewezen dat de voorpoten helemaal geen geluk brachten, maar dat neemt niet weg dat je heel wat mazzel moet hebben om er twee te vinden!
Gewoon45
Prehistorische hoefafdrukPrehistorische hoefafdruk
Er was eens een holbewoner die als hobby voetsporen van dieren verzamelde. Hij stalde zijn collectie uit in een populair museumhol, waar alle andere holbewoners hier volop van konden genieten. Het was enorm handig voor de hedendaagse archeologen, die de hele collectie in perfecte staat aantroffen!
Gewoon40
Prehistorische steenPrehistorische steen
In de prehistorie gebruikten jagers kleine, scherpe stenen in de vorm van een driehoek om op hun prooi te jagen. Na verloop van tijd gingen de Sims over op de landbouw en het fokken van vee. Deze stenen hadden ze dus niet meer nodig. De stenen bleven liggen en werden uiteindelijk een stuk gladder en minder scherp.
Gewoon15
RoofvogelklauwRoofvogelklauw
Dit is de klauw van een roofvogel die tot een zwerm behoorde. Wanneer dit dier op jacht ging, viel het altijd van de zijkant aan. Haar arme prooi had geen idee wat er boven het hoofd hing. Slim hoor.
Gewoon70
Versteen eiVersteen ei
Dit ei is nooit uitgekomen en dus is het de grote vraag of er een babydinosaurus of eidooier van een enorme prehistorische kip in zit.
Gewoon70
Versteend zeemonsterVersteend zeemonster
Duizenden jaren geleden, toen alles nog veel beter was, bestond er een machtige tovenaar die op zee de strijd aanging met zeemonsters. Een van die monsters dacht even dat hij de tovenaar verslagen had, maar dat was net voordat hij in steen veranderde en naar de zeebodem zonk.
Gewoon50
Versteende SimhandVersteende Simhand
Deze versteende hand herinnert ons eraan dat een potje handjeklap helaas noodlottig af kan lopen.
Gewoon45
Versteende plantafdrukVersteende plantafdruk
Vroeger had je nog geen overtrekpapier. Toen holbewoners een mooi boomblad vonden, duwden ze het in wat klein tot het uitdroogde, zodat ze het vervolgens naast hun wandkleden van mammoetbont aan de muur konden hangen.
Gewoon70
Perfect geconserveerde snorPerfect geconserveerde snor
Dit is een fossiel van een heer met echte klasse. Een heer die met zijn snufferd eeuwen geleden in de modder pleurde.
Ongewoon100
Prehistorische vogelPrehistorische vogel
Dit is een bijna perfect exemplaar van de Roofvogel Erraticus, die kriskras door de lucht vloog om grotere roofvogels in verwarring te brengen. Het nadeel van deze tactiek was dat deze vogels soms snoeihard tegen bomen of rotsblokken aan vlogen, terwijl ze op de vlucht waren. Dat liep meestal noodlottig af.
Ongewoon75
Versteende uierVersteende uier
Iedere wetenschapper weet dat prehistorische koeien rijen tanden hadden waar je bang van werd. Het is dan ook geen verrassing dat hun uiers supersterk waren. dat is de reden dat dit exemplaar nog bijna volledig intact is, duizenden jaren nadat enorme lobbessen uitgestorven zijn.
Ongewoon85
Hoofd van Pre-pre-pre-SimHoofd van Pre-pre-pre-Sim
Australosimicus afarensis, oftewel de Pre-pre-pre-Sim, leefde tussen 3,9 en 2,9 miljoen jaar geleden! Niet de HELE TIJD natuurlijk, het is maar een mogelijke tijdspanne... Luister, dit is een uiterst zeldzame vondst, die we moeten koesteren!
Zeldzaam225
Versteend dingVersteend ding
Er zijn al heel wat wetenschappers met talloze achtergronden die hun hoofd over dit fossiel hebben gebroken. Niemand weet wat het precies is.
Zeldzaam175
Versteende buitenaardse schedelVersteende buitenaardse schedel
Misschien is dit wel het bewijs dat er andere levensvormen in het universum zijn! Of is het toch misschien weer een gevalletje van papier maché? De wetenschap staat hoe dan ook wederom voor een raadsel!
Zeldzaam250
Versteende zandworm (Aan het Werk)
Zo te zien heeft iets iets met de verkeerde recreatieruimte willen uithalen.
-15
Versteende lamateenVersteende lamateen (Jungle Avonturen)
Lama's hebben geen hoeven als paarden, schapen of vee. In plaats daarvan hebben ze twee tenen zodat ze zelfs op oneven terrein stevig op hun poten staan.
Gewoon40
Versteende mesosaurusVersteende mesosaurus (Jungle Avonturen)
Dit kleine tirannieke knaagdier uit prehistorische tijden is nu voor altijd vereeuwigd in tijdloos steen. Laat het niet vallen!
Gewoon60
Versteende drietenen-afdrukVersteende drietenen-afdruk (Jungle Avonturen)
Alle prehistorische drietenige wezens hebben collectief besloten om zich verder te ontwikkelen. Het was namelijk erg lastig het verschil tussen onschuldig wijzen en een onbeschoft gebaar te zien.
Ongewoon95
Versteende krokodillenkaakVersteende krokodillenkaak (Jungle Avonturen)
Krokodillen zijn er al meer dan 200 miljoen jaar. Hun tanden waren toen net zo puntig en gevaarlijk als vandaag.
Ongewoon110
Versteende SimiaanVersteende Simiaan (Jungle Avonturen)
Dit aapfossiel werd naast een gebroken ketting gevonden. Het zier ernaar uit dat er een schakel ontbreekt en dat deze aap tijdens het zoeken is overleden.
Zeldzaam200