Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

De Sims 4 Gids: Ambrosia

Ambrosia is een bijzonder gerecht binnen de culinaire kookvaardigheid; het kan namelijk overleden Sims terug tot leven brengen! Alle benodigde stappen staan hier daarom uitgebreid voor je uitgelegd.

Een geest verandert terug in een levende Sim na het eten van ambrosia.

Ambrosia maken is niet zomaar even iets, en daarom is het ook niet voor niets bij uitstek het lastigste gerecht om te maken. In deze gids leggen we stap voor stap uit hoe je aan Ambrosia komt.

Meer over geesten en andere manieren om overleden Sims terug tot leven te wekken, vind je in een aparte gids over geesten!

Ambrosia

Vereisten voor Ambrosia

Het maken van Ambrosia vereist een lang voorbereidingstraject. Dit komt omdat je Sim ten eerste niveau 10 van zowel de vaardigheden koken als ook culinair koken moet bereiken om het recept überhaupt vrij te spelen. Het verschijnt uiteindelijk in de lijst van culinair koken, maar daarvoor moeten eerst echt beide vaardigheden niveau 10 zijn! Vervolgens heb je niveau 5 van de tuiniervaardigheid nodig om planten te kunnen enten en als laatste nog eens 1.500 tevredenheidspunten.

De snelste manier om dit voor mekaar te krijgen is door in Creëer-een-Sim te beginnen met je Sim een van de doelen van Creativiteit te kiezen. Welk doel maakt niet uit, want het gaat om de bonuseigenschap: Dromer. Deze eigenschap zorgt er namelijk voor dat je Sims een nog sterkere boost krijgen bij het leren van creatieve vaardigheden (waaronder koken en culinair koken) als ze geïnspireerd zijn. Eenmaal in leefmodus ben je vrij het doel weer te veranderen aangezien de bonuseigenschap altijd hetzelfde blijft.

Het is verder aan te raden om het doel Freelance Botanicus (onder ‘Natuur’) of Meesterkok (onder ‘Voedsel’) te nemen om hiermee zo snel aan de 1.500 tevredenheidspunten te komen. In feite maakt het niet veel uit welke, maar let wel dat het bij Meesterkok nodig is dat je Sim Kok wordt, terwijl Freelance Botanicus vereist dat je Sim ook niveau 10 wordt van de tuiniervaardigheid. Kies dus gewoon wat je het beste ligt, of wissel halverwege tussen de twee. Hierna kun je beginnen met het werken aan de drie vaardigheden. Het is aan te raden om dat gewoon door elkaar te doen, maar wel al snel te beginnen met het zoeken naar de juiste planten.

Ingrediënten

Ambrosia vereist de drie onderstaande ingrediënten welke alle drie wel enige tijd vereisen om te verzamelen. Hieronder hebben we per ingrediënt uitgelegd hoe je eraan kunt komen. Klik op de links om bij het juiste kopje te komen.

Planten oogsten om een doodsbloem mee te maken

Doodsbloem

De Doodsbloem is het lastige onderdeel van het recept omdat je hiervoor een aantal keren planten zult moeten enten. Om te beginnen heb je een appel, kers, leeuwenbekje en lelie nodig. Het zijn niet de moeilijkste planten om te verkrijgen. Op de plaatsen die je hieronder in de tabel kunt aflezen, kun je ze dan ook vrij gemakkelijk vinden. Het kan zijn dat de planten nog niet in bloei zijn als je ze aantreft. Dan moet je gewoon even wachten een uur of twee later weer kijken. Thuis kun je meteen beginnen met het inzaaien van de planten. Hoewel je van alle planten maar één plant nodig hebt, is het wel aan te raden meer planten in te zaaien om sneller je Sim’s tuiniersvaardigheid te kunnen verbeteren.

De Sims 4 collecties: Tuinieren
AfbeeldingNaamVindplaatsSeizoen
AppelAppel
Wat klinkt het toch lekker wanneer een Sim in een appel bijt. Hier houdt je Sim een fris en vol gevoel aan over.
In het Startvruchten zaadpakket. Ook in het moestuintje in Willow Creek achter de kavel Essentiële tuin.Herfst
LeeuwenbekjeLeeuwenbekje
Een verzameling klein, kleurrijke bloesems.
In het moestuintje in Willow Creek achter de kavel Essentiële tuin.Herfst, Lente
KersKers
Een rood duo met pitten.
In het Ongewone planten zaadpakket. Ook in Oasis Springs achter de kavel Affluista Villa.Zomer
LelieLelie
Een grote, kleurrijke bloem.
In het Ongewone planten zaadpakket. Ook in Willow Creek achter de kavel Beschutte Villa, achter de kavel Villa Parkhof en rond het park Magnoliabloesem.Zomer

Op niveau 5 van de tuiniersvaardigheid kun je namelijk pas beginnen met het enten van planten. Dit kun je doen door op de ene plant de interactie Stukje afknippen te selecteren en vervolgens op de plant waar je het stekje op wilt enten te interactie Enten. Vervolgens krijg je een plant die zowel de zaden van de beginplant geeft, als de zaden van de nieuwe plant. Nu kun je beginnen met het enten van de eerste generatie planten om zo een granaatappel en een orchidee te maken:

  • Granaatappel: appel + kers
  • Orchidee: leeuwenbek + lelie

Ambrosia

Eenmaal geënt moet je even wachten tot de gekruiste plant weer geoogst kan worden. Wanneer dat gedaan is, moet je een granaatappel en orchidee plant inzaaien en ze laten groeien tot volwassene planten. Als ook dat gedaan is, kun je beginnen aan de tweede kruising en zodra je die je plant uiteindelijk weer kunt oogsten, heb je je doodsbloem te pakken:

  • Doodsbloem: orchidee + granaatappel

Een Engelvis vangen

Engelvis

De engelvis is te vinden in de rivieren van Willow Creek. Een gemakkelijke locatie is in het buurtje rechtsonder achter het Beekhuis en de Krakende Hut. Ga daar even vissen en dan zou je na verloop van tijd wel een engelvis moeten krijgen. De vis is dan wel ongewoon, maar afhankelijk van hoe goed je Sim’s visvaardigheid is, moet het wel te doen zijn.

De beloningenmarkt

Jeugddrankje

Het jeugddrankje is een van de beloningen die je kunt kopen voor 1.500 tevredenheidspunten. Om in het beloningsmenu te komen, moet je op G klikken en vervolgens rechtsonder in het menu op het cadeau-tekentje. Scroll dan even door naar onderen en bij de 1.500 tevredenheidspunten vind je het jeugddrankje.

Een overleden Sim terug tot leven wekken met Ambrosia

Ambrosia maken en gebruiken

Zodra je alle gerechten hebt gevonden, kun je beginnen met het maken van het gerecht. Klik hiervoor op de koelkast of oven en selecteer Een culinaire maaltijd koken…. Scroll helemaal naar onderen en daar vind je Ambrosia. Een bijkomend voordeel van Ambrosia is dat het niet kan bederven en je dus eindeloos lang kunt bewaren. Daartegenover staat wel dat je voor het toedienen van Ambrosia een geest in je actieve huishouden nodig hebt. Een gestorven Sim krijg je in je huishouden door er met andere Sims een sterke band mee te hebben waarna je de geest kunt vragen in te trekken in je huishouden. Vanaf dat moment kun je de geest zelf besturen en daardoor de Ambrosia opeten.

2 gedachtes over “De Sims 4 Gids: Ambrosia”

    1. Rudy

      Als het goed is zou je moeten kunnen zien welke zaden je zou kunnen oogsten als je je muis op de plant houdt. Daar zou dan als het goed is granaatappel bij moeten staan. Als dat het geval is, is het een kwestie van een keer geluk hebben totdat je wel de juiste zaden oogst. Overigens zou je sowieso ook kersen moeten kunnen oogsten als je planten stekt

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>