De Sims 4 vaardigheden: Fotografie

Fotografie is samen met bakken een van de twee nieuwe vaardigheden van het uitbreidingspakket De Sims 4 Aan het Werk en kan onder andere worden gebruikt om je eigen fotostudio op te starten. Inmiddels is de vaardigheid aan het basisspel toegevoegd en gratis voor iedereen beschikbaar.

Fotografie

De vaardigheid fotografie

De enige manier op de fotografie vaardigheid te verbeteren is door het nemen van foto’s. Dit kan zowel met je Sim’s telefoon, als met een van de drie camera (te vinden in KoopmodusVoorwerpen op functieActiviteiten en vaardighedenCreatief). Geïnspireerd zijn helpt bovendien bij het verbeteren van de vaardigheid. Logischerwijs geeft hierbij je telefoon de laagste kwaliteit foto met de minste opties, waardoor de omzet altijd wel flink lager zal zijn dan bij een aparte camera. Als je serieus aan deze vaardigheid wilt werken, loont het dus zeker om een aparte camera te kopen. In totaal zijn er zo vijf verschillende camera’s waarmee foto’s gemaakt kunnen worden:

Telefoon (§0)
Geen zoom. Alleen kleine foto’s.
Nauwelijks beter digitale camera (§85)
Geen zoom. Alleen kleine foto’s.
Gewoonweg gewoon digitale camera (§670)
Met zoom. Zowel kleine als middelgrote foto’s.
Kristalheldere digitale camera (§2.015)
Met zoom. Zowel kleine als middelgrote als grote foto’s.
‘In een flits’ fotostudio (§800)
Met zoom. Zowel kleine als middelgrote als grote foto’s.

Vaardigheidsniveaus

De fotografie vaardigheid kent in totaal maar 5 niveaus in tegenstelling tot andere vaardigheden. Dit komt waarschijnlijk omdat je ook niet echt iets kan vrijspelen met de vaardigheid. Elk niveau zorgt er eigenlijk alleen maar voor dat de kans op een hogere kwaliteit van je foto’s wordt verhoogd.

Fotografie

Foto’s maken

Om een foto te nemen met de camera klik je de desbetreffende camera waarna je de optie Foto maken moet selecteren. Je komt nu in een soort first-person-mode en kunt vanuit hier het beeld van de foto met behulp van je muis verplaatsen naar waar je het wilt hebben. Ook kun je aan de rechterkant in- en uitzoomen en onderaan de flits aan- en uitzetten.

Als het beeld op de juiste plek staat, klik je op de grote knop onderaan om een foto te nemen. Zo kun je steeds per stand vijf foto’s na elkaar nemen. De foto’s verschijnen vervolgens in je inventaris, waarna je ze kunt verkopen of ophangen en daarbij eventueel een lijst toevoegen. Daarnaast heb je ook nog de twee opties Foto maken met… en Foto maken van…. Dit kun je gebruiken om óf van je eigen Sim samen met een andere Sim een foto te maken, óf van alleen een andere Sim een foto te maken. Verder werkt hier het nemen van een foto nog gewoon hetzelfde.

Fotografie

Filters

Bij het maken van een foto heb je de keuze uit negen verschillende filters: Grijstint, Sepia, Meer kleur, Minder kleur, Vignettering, Witte vignettering, Omgekeerd, Warm, Koel, Helder en Donker. Na het nemen van de foto kun je de filter overigens gewoon nog aanpassen zonder extra kosten. Filters hebben daarom zelf ook geen invloed op de waarde van de foto en zijn eigenlijk ook alleen maar bedoeld voor als je de foto thuis wilt ophangen.

Fotografie

Winkel

Fotografie is natuurlijk niet alleen maar een leuke extra vaardigheid, in combinatie met het winkelsysteem kan het ook daadwerkelijk worden gebruikt voor je eigen fotostudio. Speciaal hiervoor is er ook nog de ‘In een flits’ fotostudio van §800 (KoopmodusVoorwerpen op functieActiviteiten en vaardighedenCreatief). De fotostudio is qua opties vergelijkbaar met de duurste camera, maar heeft daarnaast de mogelijkheid om verschillende achtergronden in te stellen (Baksteenmuur, Buiten, Feest, Grijs, Lucht, Water, Wit en Zwart) en om groepsfoto’s van volwassenen of kinderen te maken, maar is daarentegen natuurlijk niet meer in je Sim’s inventaris te plaatsen. Het principe van foto’s nemen werkt in de fotostudio overigens nog gewoon hetzelfde. Na het nemen van de foto’s kun je ze ophangen in je winkel en verkopen. Natuurlijk kun je ook foto’s genomen met andere camera’s verkopen.

Cheats

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om je Sim’s Fotografie vaardigheid ineens tot niveau 5 te cheaten. Gebruik daarvoor de volgende cheats TestingCheats True en Stats.set_skill_level Major_Photography 5.

2 reacties

    1. Dat komt omdat die fotostudio nog onderdeel is van De Sims 4 Aan het Werk. De vaardigheid is uiteindelijk buiten het uitbreidingspakket om beschikbaar gekomen, maar het opzetten van je eigen fotostudio is nog onderdeel van Aan het Werk.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *