Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

De Sims 4 vaardigheden: Zingen (Stedelijk Leven)

Zingen is een nieuwe muzikale vaardigheid uit het uitbreidingspakket De Sims 4 Stedelijk Leven. In deze gids leer je meer over het verbeteren van de zangvaardigheid en hoe je er uiteindelijk het snelste geld mee kunt verdienen.

Het brengen van een serenade aan een andere Sim is een gemakkelijke manier om snel in de stemming te komen

Hoewel de zangvaardigheid redelijk vergelijkbaar is met de al bestaande muzikale vaardigheden, introduceert het onder andere ook karaoke en kan het zelfs worden gecombineerd met andere muziekinstrumenten.

Beginnen met de zangvaardigheid

Zingen is een aardig gemakkelijke vaardigheid om mee te beginnen: je hebt er in principe namelijk helemaal niets voor nodig, alleen je Sim zelf. Klik daarvoor op je Sim en selecteer dan de optie Zang oefenen. Datzelfde kun je overigens ook doen met behulp van De Koninklijke Microfoon, al heeft dat hetzelfde resultaat. Hoewel het in het begin letterlijk niet aan te horen is, kun je er grappig genoeg best een aantal liedjes uit herkennen. De ideale emotie voor het verbeteren van je zangvaardigheid is geïnspireerd.

Al snel nadat je begint met zingen, opent zich ook de mogelijkheid om te zingen onder de douche. Naast dan dat zo’n combinatie altijd handig is, levert het je Sim ook nog eens de gemoedstoestand “Keel schrapen” (Geïnspireerd +1 – 2 uur) op. En dat helpt natuurlijk weer bij het verder verbeteren van de vaardigheid, mocht je na het douchen nog besluiten door te gaan. Bovendien zullen Sims van nature ook vaak voor deze optie kiezen, mochten ze een douche willen nemen.

In de karaokebar kun je jouw Sim’s zangvaardigheden publiekelijk testen

Tegelijkertijd met het verbeteren van de vaardigheid zul je ook steeds meer genres vrijspelen. Deze zijn onderverdeeld in nummers voor de piano, gitaar of microfoon enerzijds, en solonummers of duetten voor de karaokemachine anderzijds. Zij de lijst hieronder voor het precieze overzicht welk genre je wanneer precies vrij speelt.

Vaardigheidsniveaus

Niveau 1
 • House-, pop- en jazznummers en countryduetten zingen met behulp van de karaokemachine
 • Zang oefenen (interactie)
Niveau 2
 • Enthousiast zijn over andere zangers (interactie)
 • Folknummers zingen op de piano, gitaar of microfoon
 • Onder de douche zingen (interactie)
 • Popduetten zingen met andere Sims
 • Rocknummers zingen met behulp van de karaokemachine
Niveau 3
 • Countrynummers en jazzduetten zingen met behulp van de karaokemachine
 • Popnummers zingen op de piano, gitaar of microfoon
 • Serenade brengen
Niveau 4
 • Disconummers en balladeduetten zingen met behulp van de karaokemachine
Niveau 5
 • Jazznummers zingen op de piano, gitaar of microfoon
Niveau 6
 • Grotere kans op een positieve gemoedstoestand bij de karaokemachine
Niveau 7
 • Theatrale dramaliedjes zingen op de piano, gitaar of microfoon
Niveau 8
 • Geschreven songteksten zingen op de piano, gitaar of microfoon
 • Songteksten schrijven op de piano, gitaar of microfoon
Niveau 9
 • Songteksten patenteren bij de brievenbus
Niveau 10
 • Nog grotere kans op een positieve gemoedstoestand bij de karaokemachine

Serenade brengen

Vanaf niveau 3 kan je Sim een serenade brengen aan een andere Sim. Om dit te kunnen doen, zul je eerst de “De Koninklijke Microfoon”-microfoon voor §250 (Voorwerpen op functieActiviteiten en vaardighedenKennis) moeten bezitten. Vervolgens zul je met de Sim waaraan je de serenade wilt brengen een romantische band van minimaal 5 procent moeten hebben.

Wanneer een serenade succesvol is, zal dit de Sim waaraan de serenade is opgedragen de gemoedstoestand “Zoete Serenade” (Flirterig +2 – 8 uur) geven, en de Sim die de serenade opvoert “De ziel bespelen” (Zelfverzekerd +2 – 4 uur). Dit biedt je alvast een goede basis wanneer je een andere Sim wilt versieren.

Karaoke

De karaokemachine kan, naast De Koninklijke Microfoon dan, worden gebruikt om liedjes te zingen. Hiervoor heb je de keuze uit de kleine “Relaxte Karaokemachine” voor §895 en de grote “Lyrische Versterker Karaokemachine” voor §1.895 (Koopmodus > Voorwerpen op functie > Activiteiten en vaardigheden > Creatief). Mocht je zelf geen karaokemachine tot je beschikking hebben, dan kun je ook nog altijd terecht in de nieuwe karaokebar uit de uitbreiding. Vervolgens heb je de keuze uit óf een solo, óf een duet. Afhankelijk van hoe succesvol je liedje is, levert dit je na afloop meestal ook een bepaalde gemoedstoestand op. Vaak blij of zelfverzekerd, maar soms ook beschaamd.

Wekelijks vindt er op dinsdag-, donderdag- en zondagavond van 20:00 tot 23:00 uur een karaokewedstrijd in de karaokebar plaats. Iedere Sim heeft dan de kans om één liedje te zingen welke wordt beoordeeld op een schaal van 0 tot 100 punten. De karaokewedstrijd winnen levert je Sim de gemoedstoestand “Karaokewedstrijdkampioen” (Zelfverzekerd +2 – 4 uur) en §400 op.

Zang combineren met piano of gitaar

Al snel kun je het zingen combineren met de piano of de gitaar

Voor het combineren van nummers met de piano of gitaar moet je Sim minimaal niveau 3 bezitten van die desbetreffende vaardigheid. Vanaf niveau 2 van de zangvaardigheid speel je daar de eerste genre voor vrij, en vrijwel elk niveau breidt dat aantal uit. Vanaf dat moment is dit echter wel  ideale manier om twee vaardigheden tegelijkertijd te kunnen verbeteren!

Liedjes schrijven en patenteren

Vanaf niveau 8 van de vaardigheid heb je de mogelijkheid eigen songteksten te schrijven. Vergelijkbaar met de overige muzikale vaardigheden kost dit zo’n 12 in-game uren, al hoeft dit niet aan één stuk door te worden geschreven. Ook hier heb je de keuze om een liedje enkel met je zangvaardigheid te schrijven, of er ook weer de piano of gitaar bij te betrekken. In het eerste geval heb je de “De Koninklijke Microfoon”-microfoon nodig, anders een passend muziekinstrument. Een lied patenteren kan echter pas vanaf niveau 9, al zul je in de praktijk al zover zijn als je je eerste liedje af hebt. Dat kan gedaan worden bij de brievenbus en levert je dan meteen §200 op.

Dagelijks om 10:00 uur ’s ochtends ontvang je dan een bepaalde hoeveelheid royalty’s over je gepatenteerde content. Zie ook de tabel in het volgende kopje voor de precieze opbrengsten. Dit zal dan een week lang doorlopen, waarna je je volgende liedje kunt patenteren. Het kan je daarmee een aardig salaris opleveren, al moet je dan idealiter ook songteksten voor (enkele) andere instrumenten (gitaar, piano, pijporgel of viool) patenteren om er echt van te kunnen leven.

Opbrengsten per liedje

De hoeveelheid royalty’s die je krijgt per liedje wordt steeds bepaald aan de hand van het vaardigheidsniveau waarop je het liedje hebt gemaakt. Daarbij neemt het bedrag geleidelijk aan op tot het toppunt op de vierde dag waarna het weer op hetzelfde tempo afneemt. Alle bedragen kunnen daarbij bovendien (willekeurig) met 40 procent deviëren van het basisbedrag. Een overzichtje met wat je elke dag kunt verwachten vind je in de onderstaande tabel.

DagOpbrengst (§)
Niveau 8Niveau 9Niveau 10
1100 ± 40142 ± 57228 ± 92
2167 ± 67237 ± 95380 ± 152
3234 ± 94332 ± 133532 ± 213
4300 ± 120426 ± 171684 ± 274
5234 ± 94332 ± 133532 ± 213
6167 ± 67237 ± 95380 ± 152
7100 ± 40142 ± 57228 ± 92

Cheats

Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om je Sim’s zangvaardigheid ineens tot niveau 10 te cheaten. Gebruik daarvoor de volgende cheats TestingCheats true en Stats.set_skill_level Major_Singing 10.