De Sims Middeleeuwen – Informatie

Beleef de Middeleeuwen met een gloednieuwe serie van de Sims Studio

De Sims Middeleeuwen bevat een verfrissende nieuwe wereld, innovatieve gameplay en nieuwe onderdelen die nog nooit vertoond zijn binnen de gamereeks

Keer terug naar de middeleeuwen! Het EA kondigde vandaag De Sims™ Middeleeuwen aan, een nieuwe serie die op dit moment ontwikkeld wordt en de populaire Sims™ in de Middeleeuwen plaatst. Je zult te maken krijgen met een nog nooit eerder vertoonde omvangrijke en interessante gameplay, die uniek is in de geschiedenis van De Sims. Creëer helden, ga op queeste, bouw een koninkrijk en maak kennis met de HeldenSims™. De creativiteit zal de pan uit rijzen, want je kunt verhalen vertellen als nooit tevoren; vol drama, romantiek, conflicten en humor.

“De middeleeuwen stonden bol van intriges, legenden en spanning. Het is de perfecte achtergrond voor een gloednieuwe serie van The Sims Studio, omdat spelers talloze verhalen kunnen vertellen,” aldus Scott Evans, overkoepelend manager van The Sims Studio van EA. “In De Sims Middeleeuwen kunnen spelers op nieuwe wijze met De Sims spelen. We hopen dat fans dit leuk zullen vinden. De nieuwe gameplay biedt spelers strategische mogelijkheden en rollenspellen, zodat ze een volledig koninkrijk kunnen besturen en queesten kunnen ondernemen.”
De Sims Middeleeuwen biedt je de kans om een middeleeuws koninkrijk op te bouwen. Je kan allerlei personages besturen, van koningen tot koninginnen en van ridders tot tovenaars, smeden en barden. Aan de hand van queesten kunnen allerlei verhalen verteld worden, waarin legendarische zwaarden gesmeed kunnen worden en koninklijke bruiloften georganiseerd kunnen worden. Ook kun je het koninkrijk tegen een kwade tovenaar beschermen of de fontein van de eeuwige jeugd opsporen. Iedere queeste kan weer anders verlopen, afhankelijk van welke HeldenSim je bestuurt.

Het lot van het koninkrijk ligt in jouw handen! Ga jij het koninkrijk intern uitbreiden, of ga je op zoek naar een keizerlijke bestuurswijze, waarbij je jouw macht vergroot door andere streken binnen te vallen? Ga je tijdens je queeste op zoek naar eeuwige roem, of richt je je op een betere gezondheid en welvaart voor het volk? De keuze is aan jou! Aan het begin van ieder nieuw spel kun je een nieuwe ambitie voor het koninkrijk kiezen en een nieuwe set verhalen vertellen.

Alles in De Sims Middeleeuwen is vormgegeven om een uitgebreide middeleeuwse wereld te creëren, van de op queesten gebaseerde gameplay tot de middeleeuwse voorwerpen, zoals zwaarden, martelwerktuigen en tronen, maar ook het hartelijke uiterlijk van de personages en de schilderachtige wereld zelf. Iedere nieuwe held die naar het koninkrijk komt kun je zelf volledig aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld hun karaktereigenschappen en zwakke plek uitkiezen. Personages worden niet alleen op legendarische queesten gestuurd, maar krijgen ook met de daagse beslommeringen te maken. Zieken moeten verzorgd worden, exotische goederen kunnen verhandeld worden en er moeten harnassen gesmeed worden. Van het krijgen van een baby tot deelname aan een koninklijk toernooi; jij bepaalt helemaal zelf wat er met je Sims gebeurt. Het tijdperk van de romantiek en hoffelijkheid is weer terug met De Sims Middeleeuwen.

De Sims Middeleeuwen voor PC/Mac is ontwikkeld door The Sims Studio en zal vanaf de lente van 2011 verkrijgbaar zijn. De game is nog niet beoordeeld door de ESRB.

| Officiële Nederlandse De Sims Middeleeuwen site |


plaatje

Juli 2010 is Xelles naar Amerika afgereisd om daar als één van de eerste De Sims Middeleeuwen te zien tijdens een presentatie. We mochten lange tijd niks zeggen over het spel, we wisten bijvoorbeeld al voor de officiële aankondiging dat De Sims Middeleeuwen zou komen.

Nu is dat gelukkig verleden tijd, Xelles mag zijn hele verhaal doen over De Sims Middeleeuwen. Hij heeft over dit De Sims Middeleeuwen een Preview geschreven die nu online staat! De preview kan je hier lezen.


Onderhand heb ik De Sims Middeleeuwen al zo’n 7 uur mogen spelen. Ik kan je al zeggen dat het lang niet genoeg is om alles te ontdekken, laat staan om een goed oordeel te kunnen geven over De Sims Middeleeuwen. Maar dat weerhoud me er niet van om er een preview over te schrijven. Ik zal zoveel mogelijk vertellen wat ik weet en wat mijn ervaringen zijn, maar nogmaals ; ik heb ondanks de 7 uur speeltijd nog te weinig gespeeld. Het is echt een immens groot speel, de gamemakers hebben het over minstens zo’n 20 uur speelplezier als je het spel in één keer uit zou willen spelen.

| De Sims Middeleeuwen preview 2 (Londen en Amsterdam) |


De Sims Middeleeuwen is een typische Sims game, met een groot Middeleeuws thema. De Queeste in het spel voegen een belangrijk element toe, je hebt voor het eerst een doel in het spel. Maar een nadeel is, is dat bij elke ‘nieuwe’ Ambitie dezelfde Queesten kunnen terugkeren (als je dezelfde gebouwen plaatst), waardoor het spel dus al snel eentonig en saai wordt, want om nou 10x dezelfde Queeste te doen is ook niet geweldig.

Humor is nog steeds aanwezig, want als je Sim ge-executeert wordt, gebeurd dit natuurlijk weer op een typische Sims manier. Je Sim zal opgegeten worden door een blauw monster dat diep in de put leeft, of zal het overleven, dat is de vraag.

Het dorp in De Sims Middeleeuwen is heel mooi uitgewerkt, maar toch blijft het nadeel van het niet goed kunnen bouwen elke keer weer aanwezig. De Sims in het rijk zijn ook allemaal anders, door hun karaktereigenschappen.

De kwaliteit van de graphics is op sommige punten beter dan in De Sims 3, maar verschilt niet heel veel. Soms heb je wel het idee dat het water in de revieren de verkeerde kant op stroomt, of gewoon totaal verkeerd, om maar één van de kleine puntjes te noemen. Ook de nieuwe animaties zijn erg mooi en leuk en je ziet dat het team achter De Sims er steeds beter (en creatiever) in beginnen te worden. De muziek tijdens het spel is zeer aanstekelijk.

| De Sims Middeleeuwen review |


| Meer informatie of vragen over De Sims Middeleeuwen? Kijk op ons forum! |

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *