Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

SN Gids: Ruitervaardigheid

Wie zijn paard wil trainen om te kunnen racen en springen moet zelf natuurlijk ook wel weten wat hij of zij doet. Vandaar dat er bij De Sims 3 Beestenbende ook een Ruitervaardigheid is. Deze vaardigheid laat je zien hoe goed je Sim al is in paardrijden, hieronder de gids.

Wanneer je wilt beginnen aan deze vaardigheid kan je dit alleen oefenen tijdens het springen of tijdens het losrijden met je paard, racen gaat nog niet. Maar je kan er ook voor kiezen om eerst een vaardigheidsboeken te gebruiken, hier zijn er 3 van.

Op level 1 is het mogelijk om ook te draven met je paard als je besluit een stukje op je paard te rijden, dit gaat een klein beetje sneller dan gewoon lopen.

Op level 2 is het eindelijk mogelijk om iets meer te doen. Zo kan je mee gaan doen met wedstrijden! Helaas kan je nog niet meedoen aan de veldloop- en showspring- wedstrijden, enkel aan de racewedstrijden. Maar om aan deze wedstrijden mee te doen moet je paard natuurlijk wel lkunnen racen, dus het vraagt van je paard een racevaardigheid op niveau 1. Je kan aan een wedstrijd meedoen op de manege te klikken terwijl je Sim op de paard zit. Klik op ‘Meedoen aan een paarden wedstrijd’, kies voor racewedstrijd en dan, begin je bij het begin, op beginners. Onderaan deze gids kan je zien hoe het racen in zijn werk gaat.

Maar op niveau 2 van de ruitervaardigheid kan je niet alleen meedoen met wedstrijden, maar ook kan je als ruiter samen met paard trainen voor de vaardigheid racen en je kan tijdens het vrij rond lopen nu ook galopperen.

Niveau 3 geeft je de mogelijkheid om te racen voor gevorderden. Dit is eigenlijk hetzelfde als racen voor beginners, het zal alleen wat lastiger zijn. Ook hierbij geldt, hoe hoger de ruitervaardigheid en de racevaardigheid van het paard, hoe groter de kans is om te winnen.

Zonder zadel rijden is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar dit kan pas op niveau 5.

Als ruiter doe je pas echt mee wanneer je internationale wedstrijden kan doen. Dit kan op niveau 6, maar dan enkel voor de races en veldloopwedstrijden.

Op niveau 7 wordt je Sim een beetje arrogant want het is vanaf nu mogelijk om een ‘heldhaftige dramatische’ pose aan te nemen tijdens het rijden op je paard.

Niveau 8 geeft jouw ruiter de mogelijkheid om wilde paarden te adopteren.

Op het moment dat je de vaardigheid maximaal hebt ontwikkeld, komt er een extra interactie vrij tussen je Sim en paarden ‘fluisteren’. Dit fluisteren heeft een positief effect op paarden en zorgt ervoor dat je sneller bevriend bent met ze.

Bij deze vaardigheid zitten natuurlijk weer een paar uitdagingen, voltooi deze en je krijgt een bonus! Klik op het plaatje om de uitdagingen en de bonusses te zien.

Wedstrijden

Wanneer de wedstrijd bijna begint zal je het wedstrijdscherm krijgen. Hier zie je een lijst met namen, in het blauw kan je de namen vinden van jouw paard en ruiter. Op dit moment sta je nog onderaan, maar als je het slim speelt kan je hoger komen.

Rechtsonderaan kan je je snelheid kiezen, je kan dit zo veel als je wil tijdens te westrijd aanpassen, je hebt de uitkomst dus redelijk zelf in de hand. Als je voor een ‘constant tempo’ gaat blijf je vrijwel op de plaats staan waar je nu staat. Om hogerop te komen kan je kiezen voor ‘risico nemen’, hiermee kom je hoger in de rangorde, of juist een beetje lager. Bij ‘alles of niets’ schiet je of omhoog, of helemaal omlaag.

Het is aan te raden om te beginnen met ‘Alles of niets’ tot je in de top 3 staat, dan ga je voor ‘Risico nemen’ tot je op 1 staat en als laatste blijf je op een ‘constant tempo’. Dit werkt niet altijd en alles hangt ook af van de hoogte van de vaardigheden van je paard en van je Ruitervaardigheid.

Helemaal bovenin zal een balkje langzaam vollopen, dit laat zien hoeveel tijd je nog in de wedstrijd hebt.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kan je hier terecht op ons forum!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>