SN Gids: vampieren

Een van de leukste mogelijkheden in De Sims 3 Na Middernacht is wel dat je Sim een vampier kan worden. Als je jouw Sim in een vampier wil laten veranderen, gaat dat niet zomaar. In deze gids zullen jullie lezen hoe ik een Sim in een vampier laat veranderen.

Veranderen naar een vampier (of terug naar mens)

De Sim moet een vampier kennen waarmee ze een goede relatie heeft. Om te zien wie van de vrienden een vampier is, ga je naar het relatiepaneel en kijk je om welke Sim een rode gloed te zien is. Dat is namelijk een vampier. Verder mag het niet te druk zijn in de kamer, het liefste zijn er geen andere Sims.

Als de Sim gebeten is zie je dat ze een ‘vreemde vlek’ heeft in de nek. Als dat het geval is, kun je er vanuit gaan dat de Sim binnen een paar dagen vampier is. Elke dag krijg je een gedachte te zien, bijvoorbeeld dat de plek waar ze gebeten is erg jeukt.

Na drie dagen verandert de Sim in een vampier. Dit is zo gebeurd, dus kijk goed. Het is leuk om te zien hoe er allemaal vleermuizen in een rode gloed rondvliegen en de Sim een beetje opstijgt. En hoe snel het begon, hoe snel het klaar is.

Als deze verandering tussen 18:00 en 6:00 plaatsvindt, krijgt de Sim de moodlet ‘Vampierkracht’, omdat het dan donker is. Dit is niet alleen als de Sim vampier wordt, maar elke nacht tussen 18:00 en 6:00. En de user interface veranderd ook en Honger is nu veranderd in Dorst.

Nu kun je ook zelf vrienden waarmee je een goede relatie hebt veranderen in een vampier. Wil je dit doen, klik dan op de Sim die je wil veranderen en klik dat je de Sim wil transformeren tot vampier. Ook nu mogen er (bijna) geen andere Sims in de kamer zijn. Bijna altijd zegt de vriend dan ja.

Vampieren kunnen ook kinderen krijgen. Maakt de vampier een kindje met een gewoon persoon, is er 50% kans op een vampierkindje. Maakt de vampier een kindje met een andere vampier, heb je sowieso een vampierkindje. Als de baby geboren is, kun je dit zien in het relatiepaneel aan de rode gloed. Aan de baby zie je verder nog niks. Als het kindje opgroeit naar peuter, kun je het herkennen aan de lichtere ogen en de andere huidskleur.

Slapen doen doen de vampieren trouwens in een speciaal bed waar ze boven ‘zweven’. Een doodskist was leuker geweest maar dit vampieren bed ziet er wel mooi uit.

Vind je het vampierenbestaan toch niet zo leuk, kun je de Sim altijd terug veranderen naar mens. Ga dan naar het wetenschapslab en koop een flesje Vampirisme-V-aarwel. Nadat de Sim het drankje hebt gedronken is ze weer een normaal mens.


Voedsel

Gelijk nadat de Sim een vampier is geworden ontvangt ze een aantal plasmavruchten via de post. Plasma is het voedsel voor de vampieren, hiermee kun je de dorst verhelpen. Vampieren hebben namelijk geen honger, zoals gewone Sims, maar dorst.

Plasmavruchten kun je gewoon zo eten uit de hand. Maar pas op, eet geen knoflook! Hiervan wordt de Sim erg misselijk en raakt ze uiteindelijk bewusteloos. Probeer dus alles met knoflook te vermijden. Sims die geen vampier zijn worden juist misselijk van Plasmavruchten bijvoorbeeld als die in pannekoeken zitten.

Plasmavruchten kunnen ook in de tuin gekweekt worden en ze groeien dan aan struiken.

De Sim kan naast plasmavruchten eten ook plasmasap kant-en-klaar uit de koelkast drinken, bij de voedselwagen plasma halen en de Sim kan ook uit een goede vriend drinken. Dit kan alleen als de relatie erg goed is. De persoon waarvan gedronken is krijgt de moodlet ‘Wakker’ omdat er bloed van hem is gedronken.

Pas ook hier op met vrienden die net knoflook hebben gegeten, als de Sim van hen drinkt kan ze ook bewusteloos raken.

Een andere mogelijkheid om aan bloed te komen is om te gaan ‘jagen’: De Sims in de buurt zien er opeens anders uit en zo kun je zien welke Sim het lekkerste bloed heeft.


Leuke voordelen

Als vampier kun je een aantal leuke dingen doen met (onbekende) mensen. Zo kan de Sim de persoon dwingen om aan haar te denken, maar ook een aantal leuke dingen te weten komen.

Zo kan de Sim achter het sterrenbeeld, de carrière, de eigenschappen, de relaties en de favorieten van die persoon komen.

Vampieren leven langer dan normale mensen. Zo zijn de tijden als jongvolwassene en volwassene langer dan bij een normale Sim. Alle andere tijden zijn wel hetzelfde.

Sims die vampieren zijn kunnen alles sneller. Zo rennen ze de hele dag snel, maar tussen 18:00 en 6:00 leren ze twee keer zo snel een vaardigheid en maken vampierkinderen twee keer zo snel huiswerk. Dat is nog eens handig!


Nadelen

Een groot nadeel aan vampier zijn is dat de Sim niet lang buiten kan zijn overdag. Na een tijdje krijgt de Sim de moodlet ‘Verhitting’ en de wens ‘Binnen terugtrekken’. Probeer dit dan ook zo snel mogelijk te doen.

Laat je de Sim buiten staan, krijgt ze een overdosis zon en raakt ze bewusteloos. Nu moet je wachten tot de Sim weer wakker zal worden en moet je snel naar binnen gaan.

Een nadeel, maar dan voor gewone mensen, is dat als ze in de buurt bij een vampier komen ze de moodlet ‘Opgejaagd’ krijgen. Als je vriendschap sluit met de vampier, gaat deze moodlet weg.


Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je die kwijt in dit topic op ons forum.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *