In het zonnetje: Berry van de Rainbowcy legacy

Prefer the English version? Click here!


In de Nederlandse De Sims Community lopen allemaal Simfans rond die op hun eigen manier De Sims spelen en hun liefde (of verslaving) voor de game op allerlei manieren uiten.

Dat kan het maken van dagboeken zijn, het maken van ingame video’s (machinima’s), het actief zijn op allerlei forums, het runnen van een fansite of een magazine over De Sims en nog op veel meer andere manieren.

Die diversiteit binnen de Nederlandse De Sims Community is voor ons reden om zo nu en dan een Simfan eens flink in het zonnetje te zetten.

Voor ons 13e SN Interview gaan we voor 1 keer buiten de Nederlandse De Sims community kijken want we hebben Berry, van de Rainbowcy Legacy, geïnterviewd. Berry speelt al De Sims al sinds 2001 en de Rainbow legacies zijn niet alleen op ons forum maar ook internationaal een echte hype.


Zoals velen in De Sims Community al hebben gemerkt, is dat er een nieuwe ‘hype’ is ontstaan met het maken van dagboeken. Naast de gewone  legacy’s, komt er nu steeds vaker een variant daarop.

Nu op het moment is dat de Rainbowcy die erg populair is. Nu hoor ik je denken, Rainbowcy? Wat is dat dan? Het woord ‘Rainbow’ zegt het eigenlijk al, de legacy gaat alleen maar om kleuren! Verschillende kleuren Sims, huizen, openbare kavels en eigenlijk alles wat je maar kan aanpassen in De Sims 3. De gekleurde Sims worden Berry’s genoemd. Wie heeft het bedacht en waarom is het nou eigenlijk zo leuk? In dit artikel vind je op deze vragen een antwoord, door het lezen van een interview met de grootste Rainbowcy maakster op het moment: Berry

Hallo Berry, kun je ter introductie voor onze lezers een klein beetje vertellen over wie je bent, wat je in het dagelijks leven doet?
Hallo! Zoals jullie weten is mijn naam Berry en ik ben al een Sims-fan vanaf De Sims 1, die uitkwam in 2001. Ik was toen niet zo verslaafd aan De Sims zoals nu, maar wat hield ik van dat spel! Ik moet zeggen dat ik belachelijk veel vrije tijd heb, in mijn echte leven werk ik een paar uur in de week als yoga-instructeur. Dit doe ik een paar uur in de week en dat geeft me een hoop vrije uurtjes die ik dan besteed in de Sims wereld. Daar in creëer ik mijn eigen kleine fantasie wereld.
Hoe ben je op het idee gekomen om een Rainbowcy te starten?
Ik ontdekte het door een paar andere mensen op het forum. Het was een nieuw type legacy uitdaging en vanaf het moment dat ik werd geïntroduceerd, wist ik dat het perfect was voor mijn Berry Sweet Sims. Dus toen heb ik besloten om ze eens te proberen in de ‘pastel’ kleuren. Alle andere Sims die ik had gezien waren heel fel van kleur, een beetje te fel voor mijn ogen! En zo is het gebeurd.
De gekleurde Sims in de rainbowcy’s heten Berry’s, hoe ben je op die naam gekomen?
Berry Sweets kregen hun start toen ik begon met een modellen-competitie, ik wilde een competitie maken die totaal anders en uniek was en dus ik besloot twee dingen waarvan ik hield te combineren; snoep en kleuren, om een leuke en interessante manier te vinden om mee te concurreren. Ik had nooit gedacht dat het zo goed zou uitpakken. De naam Berry kwam van mijn gebruikersnaam op het forum, berrypie27, en ‘Sweet’ kwam van mijzelf, zo werd ik altijd genoemd. Niet dat dat iets slecht is!
In hoeveel varianten kan je een Rainbowcy maken?
De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt beginnen met één kleur en je kunt eindigen met elke kleur die je maar wil. Je kan ieder kleurenschema gebruiken, neon, pastel, etc. Veel mensen beginnen met wit, maar dat hoef je niet te doen. Elke kleur werkt. Ik heb meer een traditionele kleurlijn, door het volgen van een echte regenboog. Maar er is niet een regel die zegt dat je dat moet doen.

Had je ooit verwacht dat de Rainbowcy legacy zo populair zou worden?
Nooit! Ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren! Ik begon het met de gedachte dat ik in staat zou zijn om mijn verhaal te delen met een paar mensen in de hoop dat zij het leuk zouden vinden. Nu, kan ik nauwelijks geloven hoever ik ben gekomen. Het is echt geweldig en ik voel mij zo ongelooflijk vereerd met zoveel lezers.
Wat is jouw favoriete Rainbowcy op dit moment?
Oh wow, dat is een hele moeilijke vraag! Ik heb heel wat legacy’s in mijn toplist. Ik zou liever niet één iemand uit willen kiezen, om iemand anders zijn of haar gevoelens te kwetsen en ze daar pijn mee doen. Dus dat houd ik denk ik voor mijzelf.
Kun je ons wat vertellen over Sugar Valley en waar deze te krijgen is?
Sugar Valley was een groepsproject, Sunset Valley van het officiële forum kwam met het idee en vroeg mijn permissie om te beginnen met het project. Natuurlijk was ik meer dan enthousiast om te helpen aan een Berry-stad. Hoewel de naam toch een beetje van mij was. Jammer genoeg is Sugar Valley nooit voltooid, maar we hebben wel een test versie gemaakt en die beschikbaar voor het forum. Sugar Valley is eigenlijk geen echte wereld, maar een save file die je in je saves folders stopt.
Kun je ons wat vertellen over je eigen forum?
Er valt niet zoveel over te vertellen, het is een kleine plek waar Berry Simmers samen kunnen komen, hun verhalen kunnen delen via blogs en ideeën met andere Berry Simmers uit kunnen wisselen. Er zijn daar ook echt een paar fantastische verhalen op te vinden.
Jouw eigen Rainbowcy loopt inmiddels tegen zijn einde, ben je van plan hierna een nieuwe te starten of heb je en heel nieuw idee?
Ik heb een aantal grote plannen na Splash of Color, maar ik kan ze nog niet bespreken, nog niet! Maar ik denk dat er een heleboel mensen opgewonden zullen zijn met het grote plan!
Ook heb je een YouTube kanaal met Machinima’s, wat inspireert jou voor deze Machinima’s?
Machinima’s zijn absoluut mijn eerste liefde. Het is werkelijk waar al mijn verhalen bij beginnen. Ik zag een paar De Sims 2 video’s en dacht: “Wow dat wil ik ook eens doen, maar ik heb geen idee hoe”. Dus besloot ik te zoeken naar wat informatie over hoe ze werken en wat ik nodig had en begon daarna meteen. Wat mij inspireerde? Muziek! Wanneer muziek een verhaal vertelt, kan ik het zien. Machinima zal altijd één van mijn favorieten blijven.

Wil je nog iets kwijt aan onze lezers?
Schrijf vanuit je hart. Doe wat je wil doen en laat anderen je niet veranderen. Je moet je eigen pad volgen en je dromen nooit opgeven!

Andere Rainbowcy’s

Dankzij Berry haar succes, is de Rainbowcy een hype over de hele wereld, niet alleen op de officiële De Sims 3 site is het een hype, maar zelfs hier op ons eigen forum. Een aantal van onze leden hebben een Rainbowcy dagboek, deze zijn natuurlijk te vinden in ons dagboeken forum. Maar om je het zoeken te besparen zetten wij hier de rainbowcy’s uit dit forum, en een paar populaire rainbowcy’s op een rijtje!

Nederlands

~De Maccon Rainbowcy Legacy ~ ~White Velvet~ ~Pink Belly Strape Button~

Amerikaanse / Engelse Rainbowcy’s

~Frascati Legacy~ ~Splash Of Color~ ~Noir Nights~ ~Burnt Sugar ~


We willen Berry ontzettend bedanken voor dit leuke interview. De volgende keer gaan we weer iemand uit de Nederlandse De Sims community interviewen. Wie dat zal zijn weten we nu nog niet, maar hou Sims Nieuws goed in de gaten!

| klik hier om meer Sims Nieuws interviews te lezen |

 

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *