In het zonnetje: Edwin van Simview Magazine

In de Nederlandse De Sims Community lopen allemaal Simfans rond die op hun eigen manier De Sims spelen en hun liefde (of verslaving) voor de game op allerlei manieren uiten.

Dat kan het maken van dagboeken zijn, het maken van ingame video’s (machinima’s), het actief zijn op allerlei forums, het runnen van een fansite of een De Sims magazine, en nog op veel meer andere manieren.

Die diversiteit binnen de Nederlandse De Sims Community is voor ons reden om zo nu en dan een Simfan eens flink in het zonnetje te zetten.

Na het interview met Vampessed wilden we niet té snel een nieuw interview online zetten, maar toen het eerste nummer van het Simview Magazine online kwam konden we het niet laten om Edwin van Simview te interviewen.


S3N: Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Edwin: Ik ben dus Edwin, ik ben 18 jaar en ik woon vlakbij Den Haag. Daar zit ik nu op het hbo. Vorig jaar heb ik het vwo afgerond. Ik werk bij de C1000 een aantal avonden in de week. Ik vind het leuk om te gamen en computeren, te koken en muziek te maken. Als ik niet De Sims speel, dan vind ik het leuk om wat casual of Mario-games te doen op de DS of Wii.

S3N: Speel je al lang De Sims? En hoelang ben je al actief in de Nederlandse De Sims Community?

Edwin: Dat is een goede vraag, zeg. Ik heb vroeger bij vrienden en familie wel eens The Sims gespeeld, dus dat is zo’n acht tot tien jaar geleden, denk ik. Daarna heb ik er heel lang niks meer mee gedaan, totdat ik The Sims in de budgetbakken zag liggen van een winkel. Dat heb ik vervolgens heel lang gespeeld. Later, toen er al zat uitbreidingspakketten van De Sims 2 verschenen waren, werd ik ook geïnteresseerd in De Sims 2. Dat is nu denk ik bijna drie jaar geleden. Ik had toen een aantal uitbreidingspakketten ervoor.

Twee jaar geleden, voor de zomervakantie, werd ik actief in de officiële Nederlandse De Sims 2 community. Geen idee waarom. In het begin was ik nog echt een newbie, daarna was ik zeer actief en ben ik ook nog naar een van de eerste previews van De Sims 3 geweest. Nog later werd ik daar vervelend. Toen De Sims 3 kwam met de nieuwe community, was alles voor mij veranderd. Ik vind die community ook zo leuk, omdat die veel serieuzer is dan de oude De Sims 2 community.

S3N: Ben je ook actief op bijvoorbeeld Engelstalige De Sims communities? En zijn er verschillen met de Nederlandse Community?

Nee. Ik vind het altijd fijn als forums in het Nederlands zijn. Het liefst zou ik ook willen dat alle games vertaald worden naar het Nederlands. Dat is gewoon veel leuker.

S3N: Waarom ben je een magazine over De Sims begonnen? En kun je wat vertellen over de mensen die eraan meewerken?

Edwin: Ik heb vroeger mijn eigen krant geschreven, de Edwinkrant. Dat is al heel lang geleden, eigenlijk. Volgens mij zat ik toen nog in groep 8. Ik heb het altijd leuk gevonden om een krant of tijdschrift te maken, hoewel dat nooit echt af kwam. Toen op S3N een aantal mensen op het idee kwam om een Nederlandstalig De Sims 3 magazine te beginnen, sprak me dat meteen aan. Ik wilde eerst meehelpen aan dat magazine, maar er gebeurde niet veel, dus ik besloot om zelf een magazine te starten.

Eerst ben ik gewoon wat gaan doen en later, na bijvoorbeeld ook een aantal keer de lay-out te veranderen, heb ik besloten om een soort gamingmagazine ervan te maken. Ik ben zelf fan van het tijdschrift [N]Gamer, dat gaat over Nintendo-games, dus je zult ook wel een aantal overeenkomsten qua opzet en onderwerpen tussen Simview en [N]Gamer zien. Niet dat we precies over hetzelfde schrijven, maar [N]Gamer beoordeelt ook games, schrijft over nieuwe games en licht ook onderwerpen uit. Ik wilde er ook geen glossy van maken met paginagrote foto’s, maar gewoon een “lekker lezen magazine”.

Na wat oproepjes te hebben geplaatst, meldden een aantal schrijvers zich aan. Veel van hen kende ik al van de community en had ik al op msn. Het was wel lastig om sommigen te vertellen dat ze er echt niks van bakken en misschien beter niet mee kunnen doen, maar ik ben met heel veel redacteuren heel blij! De meesten hebben dezelfde schrijfstijl als ik, en dat vind ik wel fijn, want dan heb je niet allemaal verschillende schrijfstijlen in het magazine. Soms heb ik expres wat persoonlijke tintjes erin gelaten, zodat iedereen goed kan zien dat een bepaald persoon dat stuk heeft geschreven.

S3N: Er zijn magazines over De Sims in allerlei talen: blijven jullie een Nederlandstalig magazine of hebben jullie plannen voor bijvoorbeeld een Engelstalige versie van Simview?

Edwin: Nee. Ik hou er niet van om in een andere taal te schrijven, hoewel ik er niet slecht in ben. Ik kan veel meer op papier zetten in het Nederlands dan in het Engels. Hierdoor hebben we natuurlijk wel een stukken kleinere doelgroep, maar we zijn er ook weer uniek door.

S3N: Het lijkt me lastig om leuke onderwerpen te verzinnen voor een magazine: waar haal je (halen jullie) je inspiratie vandaan? En wie bepaalt wie welk artikel dan maakt?

Edwin: We hebben als eerst gekeken naar wat er in het nieuws is. Zo zijn de meeste artikelen ontstaan. Voor de rubrieken over bijvoorbeeld huizen inrichten, mochten de schrijvers zelf kiezen wat ze wilden doen. Ik heb ze wel richtlijnen gegeven wat er bijvoorbeeld ongeveer in moet komen, maar ze waren zeer vrij om dingen te kiezen. Voor de inside story’s is het wat lastiger om onderwerpen te verzinnen, want dat gaat niet over specifieke gameplay of nieuws. Ik had zelf bij het starten van het magazine meteen al in mijn hoofd dat ik een artikel over Steve Jablonsky wilde, maar bijvoorbeeld het artikel over alcohol in De Sims is min of meer vanzelf gekomen door toevallig een plaatje van een bar in De Sims te zien en dan erover te schrijven.

De taakverdeling is eigenlijk vanzelf bepaald. Schrijvers konden zelf kiezen waar ze over wilden schrijven bij het aanmelden, en dat heeft goed geholpen. Zo heb je altijd gemotiveerde schrijvers.

S3N: Heeft het Simview magazine een bepaalde formule wat artikelen betreft? Bijvoorbeeld: 25 % nieuws, 25 % inrichtings tips, 25 % mode of zoiets?

Edwin: Niet echt. Ik wilde niet te veel van de schrijvers vragen, dus de meesten hoefden maar 2 pagina’s te schrijven. Voor belangrijkere artikelen hebben we meer pagina’s gereserveerd. Eigenlijk hebben we geprobeerd zo veel mogelijk verschillende artikelen in het magazine te krijgen en niet van een vaste verdeling uit te gaan.

S3N: Hoeveel tijd kost het ongeveer om Simview te maken? Van eerste ideeën tot het online staat?

Edwin: Het neemt echt veel tijd in beslag. Voor de redacteuren minder dan voor mij, want ik lees en corrigeer alle artikelen voordat ik ze in het magazine zet en dan maak ik ook nog eens alle artikelen op. Dit nummer nam al met al toch wel twee maanden in beslag, maar voor de volgende keer hoeven we niet een heel nieuwe lay-out en geen website te ontwerpen, dus dat scheelt al enorm.

S3N: Zoeken jullie nog medewerkers?

Edwin: Als iemand het leuk lijkt om te schrijven, kan er altijd een “open sollicitatie” worden ingestuurd. Er zijn op dit moment geen plaatsen die nog gevuld moeten worden, maar een extra teamlid met ideeën is natuurlijk altijd welkom.

S3N: Doe je zelf nog meer met De Sims? Bijvoorbeeld Machinima’s of dagboeken ofzo?

Edwin: Ik heb altijd al een goed dagboek willen schrijven. In de tijd van De Sims 2 was ik daar ook wel aan begonnen (Bed & Breakfast in het Bos), maar op een gegeven moment had ik er geen zin meer in en was ik gestopt. Wel zonde, want ik kreeg veel positieve reacties. Op dit moment wil ik graag weer een dagboek schrijven. Ik heb al een idee voor een verhaal in mijn hoofd, maar het word nog even uitvogelen hoe ik het precies ga doen.

Filmpjes maken heb ik ook altijd leuk gevonden, maar mijn computer kan het niet aan om filmpjes van hoge kwaliteit te maken terwijl De Sims 3 op de allerhoogste kwaliteit draait. En als ik dan de kwaliteit omlaag moet zetten, hoeft het van mij al niet meer.

S3N: Wil je later als je groot bent journalist worden of bladenmaker?

Edwin: Ik heb serieus overwogen om Nederlands of journalistiek te studeren. Als je journalistiek studeert, ben je heel veel bezig met het nieuws en dat zag ik niet zo zitten. Ik schrijf liever over mijn eigen dingen. Bij de studie Nederlands komt eigenlijk veel meer lezen en taaltechniek kijken dan het schrijven zelf en dat sprak mij ook niet aan. Daarom heb ik er nu voor gekozen om de pabo te doen, want als ik Nederlands zou studeren, wilde ik leraar Nederlands worden. Maar nu wordt het dus gewoon basisschoolleraar!

S3N: Wil je nog iets kwijt aan onze lezers waarvan jij vind dat ze dat echt moeten weten?

Edwin: Ik wil als eerst S3N een compliment geven voor de geweldige site! Zonder een site als deze was Simview nooit zo goed bekend worden als nu. En zonder de leden van S3N kon dat natuurlijk ook niet, dus die wil ik ook erg bedanken.


| Simview homepage |
| Simview Magazine |
| Edwin’s Mijn Pagina |


We willen Edwin ontzettend bedanken voor dit interview en we hopen dat het team van Simview Magazine nog veel mooie nummers mag maken. Heb jij het Simview Magazine nog niet gelezen dan zou ik dat maar snel eens doen!

De volgende keer gaan we weer iemand anders uit de Nederlandse De Sims community interviewen: wie dat is weten wij al maar de persoon die we op het oog hebben weet nog van niks.

| klik hier om meer S3N interviews te lezen |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *