In het zonnetje: Linda van Sim Universe

In de Nederlandse De Sims-community lopen allemaal Simfans rond die op hun eigen manier De Sims spelen en hun liefde (of verslaving) voor de game op allerlei manieren uiten.

Dat kan het maken van dagboeken zijn, het maken van ingame video’s (machinima’s), het actief zijn op allerlei forums, het runnen van een fansite of een magazine over De Sims en nog op veel meer andere manieren.

Die diversiteit binnen de Nederlandse De Sims-community is voor ons reden om zo nu en dan een Simfan eens flink in het zonnetje te zetten.

Na het interview met Vampessed, Edwin en Xelles is het deze keer de beurt aan Linda van Sim Universe om vragen te beantwoorden over haarzelf, natuurlijk over Sim Universe en meer.


S3N: Kun je wat meer over jezelf vertellen?
Linda: Ik ben Linda, 18 jaar, kom uit Gelderland en ik zit in 6-vwo (profiel E&M). Naast Sims spelen en met mijn site bezig zijn, houd ik van computeren, msn-en, acteren (ik zit op een theatercursus), fotograferen, muziek luisteren, skaten, tv-series en films kijken en lezen.
S3N: Speel je al lang De Sims? En hoelang ben je al actief in de Nederlandse De Sims-ommunity?
Linda: Yup, mijn zussen hadden De Sims Het Rijke Leven gekocht en toen kon ik er ook niet vanaf blijven, haha! Al vanaf toen vond ik het een heel gaaf spel en hoe meer uitbreidingen er uit kwamen, hoe leuker ik het begon te vinden. In de community ben ik zo’n vier jaar actief geloof ik, toen er al een paar uitbreidingen van De Sims 2 uit waren. Toen pas begon ik echt het nieuws te volgen en werd ik fan.

S3N: De Sims 3 is hot natuurlijk nu maar speel je nog wel eens De Sims 1 of De Sims 2 of andere De Sims-games?
Linda: Ik heb pas geleden nog geprobeerd De Sims 2 te spelen, maar ik mis gewoon meteen de mooie graphics, het stijl creëren en het niet normaal kunnen reizen door de buurt, dus ben er al snel mee gestopt. Best zonde eigenlijk, want ik speelde het vroeger echt zo vaak. Ik heb ook De Sims 2 op een Onbewoond Eiland op de DS uitgespeeld, maar De Sims Verhalen en MySims enzo hebben me nooit zo geboeid.
S3N: Ben je ook actief op bijvoorbeeld Engelstalige De Sims-communities? En zijn er verschillen met de Nederlandse Community?
Linda: Nee, ik kijk soms wel naar Engelse sites en forums als ik problemen met het spel heb want daar zijn vaker oplossingen te vinden, maar over het algemeen vind ik de Nederlandse Community ook voldoende.
S3N: Hoelang bestaat Sim Universe al en met hoeveel mensen werken jullie daaraan?
Linda: De site bestaat nu bijna vier jaar. Ik begon als kind al met sites maken, bijvoorbeeld over een favoriete popgroep, en die waren best populair. Ik had hierdoor al geleerd hoe je moest schrijven en hoe het werkte met html, banners maken en reclame bijvoorbeeld. “The Sims 2 Heaven” (zo heette Sim Universe eerst) was bedoeld om downloads op te zetten die ik zelf met Bodyshop had gemaakt. Bij dagboeken op desims2.nl had ik al enkele tutorials gemaakt en ik besloot die er ook meteen op te zetten. Ik kreeg de smaak al snel te pakken en maakte meer tips & tricks en ook hield ik nieuws bij.

Het nieuws was echt enorm veel werk en bovendien wist ik niet hoe je exclusief nieuws opspoort, dus dat liet ik maar aan andere sites over. Ook was ik niet tevreden over mijn downloads en had ik daar allemaal problemen mee. Tips & tricks en zelf stukken schrijven over de spellen ging wel goed en ik kreeg daar positieve reacties over, dus ik besloot me daarop te concentreren. Bovendien vertaalde ik in De Sims 2 tijd nog allemaal officiële chats, daarmee won ik altijd veel bezoekers, omdat ik de enige was die dat deed.

Zo’n twee jaar geleden had ik al een hele make-over gedaan, maar ik wilde van dat The Sims 2 Heaven af dus had ik alles overgezet naar een nieuwe site, Sim Universe. En die was 1 januari dit jaar opengegaan.

Het siteteam is niet zo heel groot. Het meeste van de site doe ik zelf. Een goede vriendin van me schrijft ook soms tips & tricks en helpt altijd met ideeën voor de site en controleren op spelfouten bijvoorbeeld. Binnenkort komt er nog iemand bij Sim Universe werken en iemand anders werkt aan een nieuw forum, maar verder is het dus vrij klein. We zijn wel altijd op zoek naar nieuwe mensen, dus mocht iemand leuke ideeën hebben, zijn die altijd welkom!

(Linda’s aantekeningen voor het maken van gidsen)

S3N: Je vertelde dat je al sites maakt sinds je een kind was en nu dus Sim Universe. Wil je dat later als beroep gaan doen? Of heb je andere toekomst plannen?
Linda: Nee, ik denk het niet eigenlijk. Ik vind het juist leuk om gewoon stukken te schrijven voor de site en behalve banners maken, ben ik niet echt bezig met het ontwerpen verder. Maar in het rijtje van opleidingen die me wel leuk lijken, staat ook digitale communicatie, wat dus ook wel een beetje met sites te maken heeft. Ik moet dit schooljaar al kiezen, dus moet me nog flink oriënteren haha.
S3N: Sim Universe heeft altijd erg leuke gidsen, tips & tricks en uitgebreide overzichten van De Sims 3. Hoeveel uur per week speel je De Sims 3 ongeveer en speel je dan voor de lol of om gidsen enzo te maken?
Linda: Dat verschilt eigenlijk per week. Meestal als ik terugkom uit school, ga ik tot een uurtje Simsen, gewoon voor de lol. Daarin ontdek ik natuurlijk ook het een en ander en daar maak ik vaak tussendoor aantekeningen en screenshots van, en die gebruik ik dan voor tips & tricks. Als ik het rustig heb met school, schrijf ik voornamelijk in weekenden en vakanties aan de tips & tricks. Daarin gaat soms nog heel veel tijd zitten. Het schrijven van de tekst zelf is vrij snel gedaan (als ik tenminste de informatie uit mijn hoofd weet), maar voor plaatjes en overzichten heb je soms nog best veel geduld voor nodig en ben ik wel een aantal uur mee bezig, maar dat verschilt heel erg per tutorial.
S3N: Maak je ook dagboeken, machinima’s ofzo? Of uitdagingen?
Linda: In De Sims 2 tijd heb ik best veel dagboeken geschreven op verschillende accounts, maar ik ben daar niet zo heel trots op.

En filmpjes maken doe ik wel af en toe nog, die kan je hier en hier op YouTube vinden.

S3N: Wat zou je graag met Sim Universe willen? Waar droom je van en hoop je dat dat ooit nog uitkomt wat de site betreft.
Linda: Ik zou Sim Universe heel graag ooit eens op een echte betaalde hoster hebben met een .nl adres, maar het probleem is dat ik de benodigde know-how en creativiteit niet bezit. Dus mocht je iemand kennen die me daarbij wil helpen, mail me dan zeker via de Sim Universe contact pagina! En ik zou heel graag nieuwe bezoekersrecords halen, meer onderdelen op de site, nog meer tips & tricks (we hebben er nu 103) en een grotere siteteam. Nog best veel doelen dus!
S3N: Wat is je eerste indruk van De Sims 3 Na Middernacht?
Linda: Ik vind het echt super gaaf! Mijn Sim heeft al 4 sterren en heeft bijna de top bereikt van haar filmcarrière en flirt met alle beroemde Sims. Ik ben vooral verliefd op de nieuwe stad Bridgeport, doet me een beetje aan New York denken. En ook dat er weer podiums en halve muren zijn, daar had ik al heel lang op gewacht, en de glamour meubels en de fonteinen zijn ook zeker leuk. Vind alleen wel jammer dat ik het alleen ’s avonds laat kan spelen (wel heel toepasselijk natuurlijk), omdat ik precies deze week tentamenweek heb.
S3N: Het De Sims 3-team werkt aan een uitbreiding met weer erin: De Sims 3 Seizoenen dus zeg maar. Wat vind jij hiervan of zie je liever iets anders?
Linda: Hmm, ik zou het wel leuk vinden om het weer weer terug te zien in De Sims 3, maar bij De Sims 2 Seizoenen vond ik juist het tuinieren, vissen en de plantsims zo leuk en die heb je natuurlijk nu al (behalve de plantsims dan). Dus ik hoop dan wel dat ze er meer dingen omheen verzinnen, maar ik denk dat dat wel goed gaat komen!
S3N: En wat vind je van De Sims Middeleeuwen? Is dat iets voor je?
Linda: Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst dacht: Ach nee, wat verzinnen ze nu weer. Maar toen ik meer erover las, toen vond ik het echt heel leuk klinken! Mij lijken vooral die quests heel leuk en het uitspelen van dingen, het doet me een beetje aan De Sims 2 op een Onbewoonde Eiland denken. En natuurlijk die totaal andere sfeer, de screens zien er echt veelbelovend uit! Als Simsfan moet ik die toch in mijn collectie hebben!

S3N: stel het team dat aan Sims 3 werkt belt en vraagt je, alle kosten worden vergoed, om een half jaar mee te werken aan nieuwe uitbreidingen voor De Sims 3. Zou je dan naar Amerika gaan?
Linda: Woow, ja, dat zou zeker heel gaaf zijn! Alleen dan moet het wel volgend jaar zijn, want ik denk dat ik beter wel eerst even mijn examens moet halen. Maar als tussenjaar daarheen en al helemaal als het gratis is, daar zou ik zeker geen nee te zeggen!
S3N: Wil je nog iets kwijt aan onze lezers waarvan jij vind dat ze dat echt moeten weten?
Linda: Ik wilde nog even zeggen dat ik het heel leuk vindt dat de site steeds bekender wordt en zelfs bij 2 previews heb mogen zijn, dat was echt zo gaaf om mee te maken, omdat dat vroeger altijd een hele grote wens van me geweest was. Ik hoop dat de site in de toekomst nog meer zal groeien en dat veel spelers iets aan de tips & tricks zullen hebben!

| Sim Universe website |

| Linda’s Mijn Pagina |


We willen Linda ontzettend bedanken voor dit interview en als jullie Sim Universe nog niet kennen zou ik maar eens snel gaan kijken.

De volgende keer gaan we weer iemand anders uit de Nederlandse De Sims-community interviewen: wie dat is weten we al en die persoon is ook al bezig onze vragen te beantwoorden.

| klik hier om meer S3N interviews te lezen |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *