In het zonnetje: Simsfreak

In de Nederlandse De Sims Community lopen allemaal Simfans rond die op hun eigen manier De Sims spelen en hun liefde (of verslaving) voor de game op allerlei manieren uiten.

Dat kan het maken van dagboeken zijn, het maken van ingame video’s (machinima’s), het actief zijn op allerlei forums, het runnen van een fansite of een magazine over De Sims en nog op veel meer andere manieren.

Die diversiteit binnen de Nederlandse De Sims Community is voor ons reden om zo nu en dan een Simfan eens flink in het zonnetje te zetten.

Simsfreak is de 14e fan van De Sims die we interviewen: Ze is zeer actief op ons forum met al bijna 9.000 posts en heeft onder andere een erg leuk 365 dagen fotoproject. Tijd dus om haar eens te interview in onze ‘In het Zonnetje’ serie. Al is het alleen maar vanwege haar dagboek over een vrij gestoorde Sim die bezig is met het voorbereiden van een oorlog tegenover de smurfen terwijl ze 100 kinderen probeert te krijgen.


SN: Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Simsfreak: Ik ben een meisje van 13, die momenteel in de eerste van havo/atheneum zit. Al jarenlang speel ik De Sims en het leukste vind ik nog altijd om zo lang mogelijk met een familie door te blijven spelen. Helaas heb ik de laatste tijd niet meer zoveel tijd voor De Sims maar nog altijd ben ik een echte simsfreak en probeer ik ook te simsen wanneer het maar even kan.

Voor de rest ben ik ook met andere dingen bezig, zoals verhalen schrijven, muziek luisteren en Tumblr-en.?

 


(foto’s uit Simsfreak’s 365 fotoproject)


SN: Speel je allang De Sims?

Simsfreak: Nou, eigenlijk nog niet overdreven lang. Je hoort soms dat mensen De Sims al vanaf het begin spelen, maar ik niet. Ongeveer vijf jaar geleden ben ik begonnen met De Sims waarna ik al snel overstapte op De Sims 2. Met De Sims 2 ben ik vrij lang bezig geweest en De Sims 3 heb ik eigenlijk ook pas een half jaar na de release gekocht.

SN: Speel je ook nog andere computer games?

Simsfreak: Nee, eigenlijk niet. Eigenlijk ben ik niet echt een gamefreak, al ben ik wel zwaar verslaafd aan computeren. De Sims kost sowieso al vrij veel tijd, aangezien je eindeloos kunt doorgaan en het kost uiteindelijk ook erg veel geld.?

Maar zelfs als ik heel veel tijd overhad en de Sims niet zo duur was geweest, had ik denk ik geen andere games gespeeld. Gamen is leuk, maar toch zou ik het niet non-stop willen doen.

SN: Heb je nog andere hobby’s?

Simsfreak: Ik heb zeker nog andere hobby’s. Mijn allergrootste hobby is muziek luisteren. Eigenlijk doe ik dat bijna altijd, ook vaak onder het Simsen. Ik houd ook erg veel van schrijven, zowel dagboeken voor De Sims als echte verhalen. Dat zijn eigenlijk mijn grootste hobby’s, maar ik vind het ook erg leuk om creatief bezig te zijn; dus om te tekenen, schilderen, fotograferen etc. Maar meestal heb ik daar geen tijd voor dus dan houd ik het maar op schrijven.

SN: Wat vind jij van Katy Perry Pakt Uit? Denk je dat je dat gaat kopen?

Simsfreak: Eigenlijk weet ik nog niet precies wat ik ervan vind. Aan de ene kant heeft het wel iets, maar het is echt zo’n thema die je maar zelden zal gaan gebruiken. Ik vind het best jammer dat EA heeft gekozen voor iets wat zo extreem is, ik had zelf liever iets realistisch gehad en ook iets wat voor een grotere groep mensen leuk is, maar helaas.

Of ik hem ga kopen weet ik nog niet. Ik ben bang van wel, maar ik ga er zeker niet de volle prijs voor neerleggen. Dat vind ik wel erg duur, en zeker omdat ik zelf ook totaal niets met Katy Perry heb.?

 


(foto’s uit Simsfreak’s 365 fotoproject)


SN: Je hebt op ons forum ook een 365 dagen fotoproject: kun je daar wat meer over vertellen?

Simsfreak: Nou, het is op zich niet echt een hele moeilijke challenge, maar hij duurt vooral lang. Ik ben nu net over de honderd dagen heen dus gelukkig gaat het nog goed. Eigenlijk is het een uitdagende manier van je screens laten zien.

| Sims Nieuw forum: 365 pixels van Simsfreak |

SN: Heb je veel downloads en hacks & mods in je spel?

Simsfreak: Eigenlijk valt het wel mee. Er zijn een paar mods waar ik eigenlijk niet meer zonder kan en ook heb ik een default skin en ogen maar voor de rest bijna niets. Vroeger had ik ongelofelijk veel downloads in mijn spel maar het irriteerde me dat bepaalde downloads, vooral kapsels, nooit helemaal aansloten met De Sims waardoor het er heel onnatuurlijk uitzag.

Maar toch blijft het soms moeilijk om de drang van downloaden te weerstaan, want er worden ook heel erg veel mooie dingen gemaakt die wel op de echte Sims items aansluiten. Wat ik wel veel in mijn spel heb zijn store spullen. Ook al vind ik het belachelijk dat ze de items voor zulke prijzen verkopen, toch zijn ze heel erg mooi afgewerkt en ze passen bij de game.?

 

SN: Hoe ziet jouw lievelingsdag eruit: wat zou je op zo een dag doen?

Simsfreak: Tja.. Het zou waarschijnlijk best een rustige dag zijn waar ik met wat vrienden iets leuks zou gaan doen. Ik denk dat we gewoon samen naar de stad zouden gaan, daar lol zouden maken en dat ik ‘s avonds gewoon alleen thuis op de bank zou hangen met popcorn. Ja, ik weet het, best een saaie dag, hè?

SN: Wat doe je allemaal nog meer op ons forum?

Simsfreak: Eigenlijk van alles. Ik ben best vaak in de babbelhoek te vinden, maar ook vind ik het heel leuk om met een rollenspel mee te doen. En natuurlijk heb ik ook wat dagboeken en screentopics. Het leukste vind ik eigenlijk om gewoon met mensen te kletsen en ik pm ook best wel vaak.

SN: Wat vind je zelf je meest geslaagde of leuke dagboek en kun je daar wat meer over vertellen?

(Foto’s uit het Gwen’s 100 Kleine Hooligans dagboek)

Simsfreak: Dat is een moeilijke. Er zijn twee dagboeken die ik zelf echt heel erg leuk vind, maar het meest geslaagde dagboek is denk ik, als ik zou kijken naar reacties van mensen en ook naar mijn eigen idee, Gwen’s 100 Kleine Hooligans. Het gaat, zoals de titel al zegt, over Gwen een vrij gestoorde Sim die bezig is met het voorbereiden van een oorlog tegenover de smurfen terwijl ze 100 kinderen probeert te krijgen. Het is haar inmiddels gelukt om 12 kinderen op de wereld te zetten, maar of ze de 100 zal halen is een vraag.

(Foto’s uit het Familie Shadows dagboek)

Een ander dagboek waar ik zelf persoonlijk heel erg trots op ben is de Familie Shadows, een 10G. Momenteel is Chloe de heiress van generatie 7. Het is maar net waar je van houdt maar Shadows is een echt drama verhaal, terwijl Gwen’s verhaal meer is om te lachen.

SN: Wat wil je worden later?

Simsfreak: Dat is iets waar ik momenteel over aan het twijfelen ben. Waarschijnlijk iets met ethologie of psychologie, want iets met het bestuderen van gedrag lijkt me heel leuk. Maar ik heb nog meer dan genoeg tijd om me nog heel vaak te bedenken want ik zit pas in de eerste.

SN: Wil je nog iets kwijt aan onze lezers waarvan jij vind dat ze dat echt moeten weten?

Simsfreak: Nou, ik wil jullie in elk geval bedanken voor het lezen en ik hoop dat het leuk was! Ik vond het zelf in elk geval heel erg leuk om te doen. En ik hoop ook dat jullie nog heel veel plezier gaan beleven aan simsen en dat EA eindelijk eens met seizoenen gaat komen!


We willen Simsfreak ontzettend bedanken voor dit leuke interview en we hopen dat ze nog lekker lang actief blijft op ons forum. De volgende keer gaan we weer iemand uit de Nederlandse De Sims community interviewen. Wie dat zal zijn weten we nu nog niet, maar hou Sims Nieuws goed in de gaten!

| klik hier om meer Sims Nieuws interviews te lezen |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *