In het zonnetje: Vampsessed


In de Nederlandse De Sims-community lopen allemaal Simfans rond die op hun eigen manier De Sims spelen en hun liefde (of verslaving) voor de game op allerlei manieren uiten.

Dat kan het maken van dagboeken zijn, het maken van ingame video’s (machinima’s), het actief zijn op allerlei forums, het runnen van een fansite of een magazine over De Sims en nog op veel meer andere manieren.

Die diversiteit binnen de Nederlandse De Sims-community is voor ons reden om zo nu en dan een Simfan eens flink in het zonnetje te zetten.

Een van die Simfans is Vampsessed.

Vampsessed: deze 16 jarige Belgische meid maakt mooie De Sims 3 Machinima’s, houd op ons forum ook nog eens leuk dagboek bij en is dus naast school reuze druk met haar favoriete game.

Het is daarom tijd Vampsessed eens in het zonnetje te zetten en wat meer van haar te weten te komen.


S3N: Wil je wat over jezelf vertellen?
Vampsessed: Ik ben dus Vampsessed, ik ben 16 en ik sim al best lang eigenlijk. Sinds mijn 10de speel ik al De Sims maar altijd op de Playstation. Sinds vorig jaar ben ik pas voor het eerst begonnen met echt te simmen op de PC. Ik zit nog op school in het 4de middelbaar. Ik volg Humane Wetenschappen, en ja ik woon in België.
S3N: Speel je ook nog andere Sims games dan alleen De Sims 3? Misschien wel heel andere games en maak je daar ook video’s van?
Vampsessed: Ik beschouw mezelf nog steeds als een nieuweling in de computergames – wereld dus voorlopig heb ik nog geen andere games ontdekt die ik leuk zou kunnen vinden.
S3N: Waarom maak je machinima’s, hoe lang doe je dat al en waardoor krijg je inspiratie?
Vampsessed: Ik hou van filmpjes maken in het algemeen. Vroeger ging ik altijd wandelen en maakte ik onderweg foto’s van bloemen, planten en de omgeving. Toen ik thuis kwam opende ik Windows Movie Maker en maakte er een speciaal filmpje van. In de loop van de jaren wordt je daar dan steeds beter in. Toen ik ontdekte dat je een mogelijkheid had om je eigen filmpjes te maken met De Sims 3, ging ik gelijk aan de slag.

Als een bepaald liedje nu al een paar dagen in mijn hoofd is blijven hangen, maak ik daar een machinima van. Door machinima’s te maken ontspan ik mezelf ook. Twee vliegen in één klap. Ik fantaseer graag, ik ben een dromer. Soms schiet me iets te binnen en dat schrijf ik dan ook onmiddellijk op, de meeste inspiratie krijg ik door de muziek uiteraard.

S3N: Welke programatjes gebruik je om Machinima’s te maken, en welke cheats of mods gebruik je veel? En is een machinima maken in De Sims 3 makkelijker of moeilijker dan in De Sims 2?
Vampsessed: Ik gebruik eigenlijk nog niet zoveel programma’s. Sony Vegas Pro 8 is een heel goede programma om je machinima clipjes mee te bewerken. Voor de beginners raad ik de veel bekende Windows Movie Maker echt aan. Voor mijn recente machinima ‘Need You Now’ heb ik ook nog Adobe Photoshop gebruikt, die ik steeds meer zal gebruiken.

De cheat HideHeadlineEffects On/Off moet iedere machinima maker, dagboekschrijver etc. een keer gebruikt hebben. Welke ik ook nog veel gebruik is SlowmotionViz 1-9. Het heeft te maken met het vertragen van je beeld, zodat je het slow motion effect krijgt. Mijn favoriete mod is natuurlijk de Chaos Mod Painting.

S3N: Hoeveel machinima’s heb je al gemaakt, hoe lang doe je over één machinima en hoelang duren ze uiteindelijk?
Vampsessed: Ik heb al 6 machinima’s gemaakt tot nu toe. Meestal heb ik veel tijd nodig om een machinima helemaal zo te krijgen hoe ik het echt wil. Soms verwijder ik opgenomen clipjes zelfs en ‘shoot’ ze opnieuw. Maar als ik echt goedgezind ben en het filmpje zo snel mogelijk wil delen met iedereen, dan gaat het sneller. Motivatie is belangrijk natuurlijk maar niet te veel. Mijn machinima’s duren over het algemeen hooguit zo’n 4 tot 5 minuten. Even lang als de duur van een liedje dus.
S3N: De meeste machinima’s gaan over trieste dingen (overlijden & verloren liefdes). Is het moeilijker om een vrolijke machinima te maken? Of worden machinima makers gesponsord door zakdoekjes fabrikanten?
Vampsessed: Hahaha – Neen, ik denk niet dat machinima makers gesponsord worden door zakdoekjes fabrikanten, alhoewel dat wel interessant zou zijn. Volgens mij wordt je door een trieste liedje geïnspireerd en daar wil je dan een verhaal op bouwen.

Het kan ook liggen aan welke soorten films de maker het liefst naar kijkt. Als dat ‘Drama’ is, zal de maker automatisch meer drama filmpjes maken dan komedie. Een vrolijke machinima maken moet niet zo moeilijk zijn denk ik. Want ik zal je eens iets verklappen, ik ben laatst weer geïnspireerd door een vrolijke liedje dit keer.

S3N: Ben je van plan later filmmaakster of regisseur te worden?
Vampsessed: Deze vraag is mij al eerder gesteld geweest. Op dit moment weet ik nog helemaal niet wat ik later wil worden en dergelijke. Ik heb de mogelijkheid om nog alle kanten uit te gaan. Het lijkt me wel leuk om regisseur te worden, en heb er zeker al een keer over nagedacht maar ik twijfel nog steeds…
S3N: Heb je nog tips voor beginnende machinima makers?
Vampsessed: Eerst en vooral moet je weten waar je een machinima over wil maken. Een script maken hoeft niet, maar kan wel goed van pas komen. Ken je game! Het is heel belangrijk dat je alles over het spel weet vooraleer je begint. Welke cheats je kunt gebruiken, de mods etc. je moet weten hoe je Custom Content kan downloaden. Op internet en op Youtube staan verschillende lessen en video’s over camerabewegingen.

Het is belangrijk dat je weet hoe je de camera op verschillende manieren kan gebruiken om je ‘verhaal’ dat je verfilmt een mooi effect te geven. Beeldkwaliteit, is ook één van de belangrijkste dingen in een machinima. Persoonlijk zal ik een machinima met überslechte kwaliteit niet tot aan het einde bekijken.

Natuurlijk heb je dan ook nog een goede bewerkprogramma nodig zoals WMM (Windows Movie Maker) of Sony Vegas. Overhaast je niet! Neem de tijd om alles nog eens goed te controleren. Wees niet tevreden met het eerste en beste resultaat. Experimenteer veel. Een goede machinima wordt geboren met veel geduld.

S3N: Ben je veel actief in de Nederlandse De Sims
Vampsessed: Ik ben nog niet zo vaak bij de echte Sims Community geweest eigenlijk, dus veel kan ik daar niet over vertellen.
S3N: Naast machinima’s maken maak je nog meer? Bijvoorbeeld dagboeken ofzo?
Vampsessed: Fotografie is ook één van mijn hobby’s dus ik maak soms wel eens een fotoshoot met mijn simmies.

Een dagboek heb ik ook natuurlijk hier op het S3N forum genaamd: Lauren & the next generation. Lauren is het hoofdpersonage die van alles mee maakt in haar leven die soms leuk maar soms ook wel minder leuk kunnen zijn.

Ze was gek op reisjes maken en daar start het ook mee. Als ze er achter komt dat reizen niet echt haar ding is, wil ze iets anders proberen. Ze wil een familie hebben. Dan komt ze haar nieuwe buurman tegen op wie ze meteen verliefd word. Ze krijgen een schattig dochtertje Isabella. Zal haar huwelijk een jubileum van 50 jaar halen en zal Isabella het perfecte kind zijn waar elke ouder van droomt? Daar kom je alleen achter als je het leest!

S3N: Wil je nog iets kwijt aan onze lezers waarvan jij vind dat ze dat echt moeten weten?
Vampsessed: Ik heb een soort van sim-filosofie bedacht. Volgens mij heeft elke mens in zijn leven een plumbob nodig, en moodbalkjes. Wij hebben allemaal eten nodig om te kunnen overleven, slaap nodig om gezond te blijven, hygiëne nodig om niet ziek te worden en ons goed te voelen in ons vel, sociale interacties nodig om ons niet eenzaam te voelen, en het belangrijkste: we hebben allemaal plezier nodig! Want een sim met een leeg ‘Plezier’ balkje zal ook niet veel willen doen. Jammer dat wij geen testingCheatsEnabled true in ons leven hebben…

| YouTube kanaal van Vampsessed |
| Vampessed Mijn Sim Pagina |
| Lauren & the next generation! – dagboek van Vampsessed |
| Vamp’s Machinima’s topic op ons forum |


Bij deze willen we Vampsessed ontzettend bedanken voor het interview en we hopen dat ze nog veel mooie machinima’s zal maken en dat ze het Lauren’s dagboek blijft updaten want het is een mooi verhaal.

De volgende keer gaan we weer iemand anders uit de Nederlandse De Sims-community interviewen: wie dat is weten wij al maar de persoon die we op het oog hebben weet nog van niks.

| klik hier om meer S3N interviews te lezen |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *