In het zonnetje: Xelles


In de Nederlandse De Sims-community lopen allemaal Simfans rond die op hun eigen manier De Sims spelen en hun liefde (of verslaving) voor de game op allerlei manieren uiten.

Dat kan het maken van dagboeken zijn, het maken van ingame video’s (machinima’s), het actief zijn op allerlei forums, het runnen van een fansite of een magazine over De Sims en nog op veel meer andere manieren.

Die diversiteit binnen de Nederlandse De Sims-community is voor ons reden om zo nu en dan een Simfan eens flink in het zonnetje te zetten.

Na het interview met Vampessed en Edwin is het deze keer de beurt aan ons eigen teamlid Xelles om vragen te beantwoorden. Xelles loopt op dit moment stage in Spanje en is ook druk bezig met het bouwen van onze nieuwe site en heeft daar een officiële aankondiging over!


S3N: Kun je wat meer over jezelf vertellen?
Xelles: Ja natuurlijk! Ik ben 19 jaar oud en ben een jongen zoals jullie wellicht wel hebben gezien. Ik woon in Noord Holland en studeer daar ook, namelijk in Amsterdam. Ik studeer daar Informatica, Software Engineering op HBO niveau. Momenteel zit ik in mijn 3e studiejaar. Mijn echte naam is Lex, als je de laatste 3 letters van Xelles weghaalt en dan het woord spiegelt, heb je mijn naam.

Verder is het misschien wel aardig om nog wat over mijn Sims geschiedenis te vertellen. Ik heb De Sims 1 gespeeld en vond het toen erg vet, heb zelfs de vriend waarvan ik het spel toen mocht kopieren, toen wist ik niet beter, nu koop ik alles(!), ’s ochtends vroeg wakker gemaakt om het spel op te komen halen. Ik heb toen enige tijd later ook De Sims 2 gehaald en sindsdien ben ik actief in de community.

S3N: Je woont nu al een poosje in Spanje, ben je al een beetje gewend daar?
Xelles: Ik wil eerst even duidelijk maken dat ik natuurlijk niet echt in Spanje woon. Ik ben hier voor mijn stage en zal over een paar maanden (in februari om precies te zijn) weer terugkeren naar het koude Nederland.

In Spanje is het weer natuurlijk heel anders dan in Nederland, daar kan je snel genoeg aan wennen. Wat dat betreft bevalt het me hier echt prima! In Spanje hebben ze wel een heel ander dagritme, zo eten wij in Nederland rond een uur of 6 of 7 in de avond, in Spanje doen ze dat rustig om 10 of zelfs 11 uur ’s avonds! Een pizza of iets dergelijks bestellen kan dan ook vaak niet eens voor een uur of 7 of 8 ’s avonds.

Maar over het algemeen valt het wel mee, is prima te doen vol te houden hier.

S3N: Wat is het leukste en het vervelendste aan in Spanje wonen?
Xelles: Leukste, is natuurlijk dat je gewoon in het buitenland zit en dat het gewoon je thuis is voor een paar maanden. Daarbij vind ik het weer ook wel erg prettig, het is hier momenteel nog 22 graden.

Het vervelendste vind ik toch wel de taal. Ik kan namelijk totaal geen Spaans en de Spanjaarden kunnen op hun beurt geen Engels, laat staan Nederlands. De Spaanse cursus die ik gehad heb was helaas niet echt genoeg, heb totaal geen talenknobbel namelijk. Maar aan de andere kant is het wel een leuke uitdaging Spaans te leren.

S3N: Waar loop je stage en wat doe je daar zoal de hele dag?
Xelles: Ik loop stage bij een bedrijf die digitale leeromgevingen maakt. Deze leeromgevingen worden tegenwoordig door steeds meer en meer universiteiten (en ook wel middelbare scholen) gebruikt. Studenten kunnen daar alle benodigde documenten vinden, huiswerk inleveren en zelfs toetsen maken.

Wat mijn taak voornamelijk is, is om uitbreidingen te maken op het huidige systeem in de vorm van plug-ins. Zo werk ik nu aan een plug-in die het mogelijk maakt voor leraren om een notitie bij een student te plaatsen waarna de ouders die kunnen lezen en er op kunnen reageren.

Ik werk hierbij met Java en het ‘Spring Framework’. Een leuk weetje is dat de officiele Sims 3 website ook op zo’n zelfde soort systeem draait. Je zag het voorheen namelijk wel eens in de error berichten geschreven staan, die je redelijk vaak te zien kreeg.

S3N: Heb je nog wel tijd om De Sims te spelen of te gamen?
Xelles: Gelukkig is stage eigenlijk veel prettig dan studeren en lessen volgen. Ik werk namelijk dagelijks van 9 tot 5/6 uur. Daarna ben ik gewoon vrij. Vaak ga ik dan naar huis even bijkomen.

Ik heb dus aan het eind van de dag wel tijd voor De Sims, maar momenteel speel ik dat even helemaal niet. Heb hier de dvd’s niet en ik zou toch wel erg graag Na Middernacht spelen. Maar dat komt wel weer als ik in Nederland ben. In mijn vrije tijd geniet ik de komende paar maanden van Valencia! De Sims 3 loopt namelijk niet weg (behalve misschien als mijn zusje al mijn dvd’s ingepikt heeft als ik thuiskom…), en Valencia wel voor mij…

(2e Aflevering van Het Sims 3 Nieuws – 24 mei 2010)

S3N: Veel bezoekers missen de S3N Video Journaals, komen er nog afleveringen?
Xelles: Zeker weten! Maar niet hier vanuit Valencia. Vanaf ergens in februari 2011 weer hopelijk!
S3N: Afgelopen zomer was je bij EA in Amerika voor De Sims Middeleeuwen en Darkspore en daar heb je veel video materiaal nog van. Ga je daar nog een S3N Video Journaal van maken?
Xellex: Dat ben ik nog wel van plan ja. Helaas was het een beetje hectisch toen ik terugkwam uit Amerika. Ik ging namelijk een paar dagen later al op vakantie, een week (of 2) na mijn vakantie ongeveer mochten de previews online en weer een week later was er GamesCom en anderhalve week na de GamesCom ging ik al naar Valencia. Daar kwam nog bij dat voor video materiaal toestemming nodig was van EA, en die waren ook erg druk met onder andere de GamesCom.

Dus om een lang verhaal kort te maken: door drukte is het niet gelukt het filmmateriaal online te zetten wat ik had. Ik wil dit nog doen, maar geen idee wanneer aangezien ik nu erg druk bezig ben met andere dingen voor S3N….. Maar om het over een halfjaar nog te doen is wel erg laat, dus ik weet het niet zeker.

S3N: Eén van de dingen waar je in Spanje aan werkt is een nieuwe versie van Sims 3 Nieuws, hoe staat het daarmee?
Xellex: De nieuwe site gaat de goede kant op! Kan in Valencia toch jammer genoeg wat minder doen dan dat ik zou willen, maar ik probeer zoveel mogelijk te doen. Ik heb er alleen vaak niet echt zin in ’s avonds na een hele dag aan een andere website gewerkt te hebben.

Verder is het voor mij wat lastiger het design te doen, ben namelijk toch vooral een technisch persoon. En op technisch gebied gaat de site wat mij betreft een stuk vooruit. Wordt tof allemaal!

S3N: Wat zijn voor onze bezoekers de voordelen van de nieuwe Sims 3 Nieuws site?
Xelles: Ik denk dat het grootste voordeel toch overzicht zal zijn. De website zal niet veel meer functionaliteiten bieden, maar we gaan de content gewoon veel meer verdelen. De site wordt opgesplitst in allemaal sub-sites. Zo komt er een sub-site voor De Sims Middeleeuwen. Als je iets over De Sims Middeleeuwen wilt weten hoef je dus alleen maar naar het De Sims Middeleeuwen gedeelte te gaan op onze site en daar zal je dan alles kunnen vinden.

Ook vind ik het toch wel een voordeel (en ik denk ook wel de bezoekers) dat het kleurenschema ‘omgedraaid’ wordt. We zullen niet langer lichte letters op een donkere achtergrond hebben, maar donkere letters op een lichte achtergrond. Dat zal prettiger lezen.

S3N: Kun je al wat laten zien van de nieuwe site?
Xelles: Denk het wel, er is al genoeg gepraat. Tijd voor een screenshotje:
S3N: Waarom gaat Sims 3 Nieuws nu Sims Nieuws heten en gaat Sims 3 Nieuws dan weg ofzo?
Xelles: Wat is dit nou? Zomaar een onthulling in een interview stoppen? Dan kan ik er net zo goed maar even een officiële aankondiging van maken.

Zoals jullie wel gemerkt hebben plaatsen we al lange tijd nieuws over De Sims 3 Consoles en De Sims Middeleeuwen. Sims 3 Nieuws dekt dus de lading niet meer. We vinden S3N een leuke afkorting, maar het zal binnenkort SN worden. Oftewel simsnieuws.nl.

Sims 3 Nieuws zal gewoon blijven bestaan, echter zal je zodra de nieuwe site komt gewoon doorgestuurd worden naar Sims Nieuws. Alle artikelen/pagina’s die nu op S3N staan zullen ook gewoon op SN staan.

S3N: Weet je al wanneer de nieuwe site online komt?
Xelles: Ik hoop zo snel mogelijk. Wil er echter zeker van zijn dat de site goed is voordat die online gaat. Daarbij zal het omzetten van de huidige site naar de nieuwe site de nodige tijd, moeite en onderhoud vragen. Er veranderen op de achtergrond een paar dingetjes, waar ik vooral Hiki en I_mJimmy mee lastig zal gaan vallen….

Een exacte datum kan en ga ik niet geven. Zodra jullie een keer een aankondiging zien voor onderhoud (en eventuele onbereikbaarheid van S3N) dan weten jullie dat het eraan zit te komen….

S3N: Wil je nog iets kwijt aan onze lezers waarvan jij vind dat ze dat echt moeten weten?
Xelles: Nee niet echt. Behalve dan dat ik het erg tof vindt dat onze site erg groot is juist door onze lezers! Per dag wordt onze site een paar duizend keer bezocht en door meer dan 1500 verschillende mensen bekeken. En ons forum is de laatste maanden ook enorm gegroeid en dat vinden wij als S3N team echt super. Daar doen we het allemaal voor, helemaal als we dan nog eens leuke feedback krijgen!

Dus blijf ons steunen, dan blijven wij jullie voeren met de nieuwste nieuwtjes, previews, reviews, gidsen en alle andere dingen die wij doen! Laat ons ook vooral weten wat jullie vinden van alles wat wij online zetten, zoals deze interviews, de wedstrijden die wij houden, etc!


We willen Xelles ontzettend bedanken voor dit interview en we hopen dat jullie net zo nieuwsgierig zijn naar de nieuwe site als wij. Xelles: nog veel plezier daar in Valencia en hopelijk zien we je snel weer want we missen je!

De volgende keer gaan we weer iemand anders uit de Nederlandse De Sims-community interviewen: wie dat is weten we al en die persoon is ook al bezig onze vragen te beantwoorden.

| klik hier om meer S3N interviews te lezen |


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *