De Sims 3 Na Middennacht – preview

Would you rather want to read the English version? Click here.

Op Gamescom 2010 hebben wij een presentatie bij mogen wonen van De Sims 3 Na Middernacht die gepresenteerd werd door producer Azure Bowie.

Xelles en ik (Kyta) waren ’s ochtends om 07:45 uur vertrokken naar Keulen, rond 12:00 uur hadden we ook Hiki gevonden in de EA community lounge en dus waren we compleet om bij de presentatie te zijn. We waren trouwens niet de enige fansite die daar was: 6 andere Nederlandse fansites waren er ook en wat Duitse en Franse fansites.

Het eerste beeld wat we zagen zag er mooi uit: de buurt Bridgeport. De Sims 3 Na Middernacht heeft dezelfde opzet als De Sims 3 Ambities; het is een losstaande stad waar je alles kunt beleven dat met het nachtleven te maken heeft. Als je de uitbreiding De Sims 3 Ambities hebt zul je de speciale kavels als de brandweer kazerne, etc toe moeten voegen aan deze stad. Er zijn gelukkig genoeg kavels waar dat zou kunnen.

Deze complete nieuwe stad – die Bridgeport heet – bestaat grotendeels uit wolkenkrabbers, waar de Sims in een penthouse kunnen wonen. Ook heb je een stuk land achter het eiland waar de stad is, waar je Sims zich terug kunnen trekken in luxe huizen. Het ziet er erg mooi uit, omdat het onder aan een berg is en je een beetje het Hollywood idee krijgt. Wel is er maar één bewoonbaar huis op een wolkenkrabber kavel – het penthouse, er kunnen dus niet meerdere Sims (Sims gezinnen) in wonen zoals bij De Sims 2 Appartementenleven. Je hebt 2 soorten penthouses, een penthouse met een enkele verdieping en een penthouse met 2 verdiepingen, het is maar net hoeveel geld je Sim heeft om een penthouse te kopen.

In een penthouse kun je alleen bouwen (dus ook muren plaatsen) binnen de bestaande buitenmuren, maar niet verder naar buiten toe of een verdieping erop zetten. Dat geeft een aardige beperking. Maar dat maakt het er niet minder op omdat je binnen wel alles aan kan passen en ook op het dak terras van alles kwijt kunt. De wolkenkrabbers zien er erg mooi uit en het uitzicht is echt erg mooi en zeer gedetailleerd.

Ook nieuw is het bouwen van zwembaden die kun je op een dakterras bouwen bij een penthouse, in gewone huizen kun je dat ook op een hogere of lagere verdieping doen. Dat geeft enorm veel mogelijkheden met een zwembad. Nieuw is dat je nu het zwembad aan het huis vast kunt bouwen. Zo kun je een huiskamer bouwen waarvan 1 muur aan het zwembad vast zit en als je dan een raam plaatst in die muur kun je zo in het zwembad kijken. Dat ziet er ook erg mooi uit.

Er is ook een nieuwe eigenschap te vinden (zoals vegetariër) in De Sims 3 Na Middernacht : Star quality, wat het precies inhoud is ons niet echt duidelijk, maar we hebben deze wel voorbij zien komen.

En gelukkig is de butler is ook terug van weggeweest. Hij opent de deuren en doet klusjes in en rond het huis, de kosten van een butler zijn wel 1200 simdollars per week.

Wat geniaal is, is dat er een breastslider komt. Die maakt het mogelijk je vrouwelijke Sims een mooier decolleté te geven. En de mannelijke Sims kun je nu een echte sixpack geven met een spierenslider, deze spierenslider kun je in Create a Sim natuurlijk ook gebruiken voor vrouwelijke Sims. Eindelijk zijn er geen doorsnee Simmetjes meer.

Je kunt in De Sims 3 Na Middernacht als acteur of actrice gaan werken en erg beroemd worden. Je Sim krijgt (in de user interface) sterretjes die aangeven wat het level van hem of haar is. Je level kun je omhoog krijgen door contacten op te bouwen, dat kan door op te scheppen bij andere beroemdheden over je carrière of vaardigheden of ze een drankje aan te bieden. Ook kun je door opdrachten hogerop komen. Als je Sim alle 5 sterren heeft en een beroemdheid is dan krijgt je Sim veel gratis spullen. Dat is een hele leuke toevoeging van het spel.

Maar je hoeft geen acteur of actrice te zijn om een beroemdheid te worden: iedere Sim kan een ‘celebrity’ worden op deze manier. Als je Sim in de sportcarrière al aan de top staat zal hij veel sneller een beroemdheid worden dan als je Sim nog maar net in de sport (of andere banen) begonnen is.

Je Sim kan ook te maken krijgen met paparazzo’s, die kunnen je Sims carrière breken. Op het moment dat je als beroemde Sim op de foto komt te staan in een gevecht met een andere Sim, dan zal je carrière op een wankel voetstuk komen te staan. Maar wees niet bang nu komt het leuke, als je wilt kun je de paparazzi aanklagen wegens smaad.

De bars zien er realistisch uit; je hebt meteen het juiste gevoel bij de bar die je binnen komt. Je hebt 5 soorten bars, sport-, literaire-, luxe-, vampier- en exlusieve bars. Uiteraard kun je zelf op een lot ook een bar of een club bouwen.

Het leuke aan de bars is dat er een speciaal item voor is wat je in kunt stellen. Dit speciale object hebben we tijdens de presentatie niet te zien gekregen, maar er werd wel over verteld. Met dit object kan je het beroemdheids-level dat je Sim moet zijn om een bar in te kunnen instellen. Daardoor kan je bepalen of het om een gewone bar is of een exclusieve bar gaat en of er een uitsmijter moet komen te staan (een uitsmijter is een NPC die verschijnt als de nachtclub open gaat). Dus voor de beroemdheden zijn er bars, waar je alleen in mag met 5 sterren, in die bar zullen dan ook alleen maar beroemde Sims te vinden met 5 sterren. Je hebt natuurlijk nog andere mogelijkheden een dergelijke bar in te komen, door b.v.omkopen van de portier. Of je kan proberen naar binnen te glippen, dat geeft er weer een leuke draai aan.

De zogenaamde ‘hotspots’ zijn erg belangrijk in het spel, elke nacht is er een andere hotspot, Je Sim zal moeten zoeken naar de bar waar het druk is en er veel gefeest wordt. Wat echt heel grappig is om te zien, is een Sim die bovenop op het bargedeelte danst. In de bars zie je ook nog wel eens rotzooi op de vloer liggen, zoals lege flesjes enz. maar als het sluitingstijd is dan is dat ook echt zo en gaat iedereen naar huis, zo niet dan worden ze naar huis gestuurd.

Je kunt ook een hobby leren in de bars en dat is : Mixologist. Je kunt dan steeds meer en betere, niet alcoholische, drankjes maken die ook een uitwerking hebben op een Sim zoals beter zijn in romantische interacties. Dit kun je naast je werk gaan doen, je hoeft dus niet je baan op te zeggen. Bekend van De Sims 2 is er in De Sims 3 Na Middernacht ook de optie om in groepen uit te gaan: ‘groeps uitjes’. Alleen nu moet je elke Sim in de groep tevreden houden en met elke Sim een goed contact onderhouden. Als het contact goed blijft zal je ook echt tot die groep gaan behoren, te vergelijken met een vaste groep vrienden in het echte leven.

Ook de vampieren zijn weer terug in De Sims 3 Na Middernacht. Als je wilt dat je Sim een vampier wordt, dan zul je op zoek moeten gaan naar een vampieren bar; klein hintje ook in wolkenkrabbers kun je bars vinden.

Persoonlijk heb ik de vampieren nooit leuk gevonden, maar moet echt toegeven dat EA zich overtroffen heeft in deze uitbreiding. Vampieren hebben geen honger, maar dorst. Het balkje honger heet daarom nu ook dorst. Ze zullen geen Sims aanvallen, maar moeten met goed contact een Sim zo ver krijgen plasma (bloed) te geven. Als vampier heb je natuurlijk wel bepaalde gaven die het makkelijker maken een goed contact op te bouwen, zo kunnen ze b.v. gedachtes lezen en sneller achter eigenschappen enz. komen. Nog een eigenschap is dat ze ’s nachts sneller vaardigheden leren. Ook kan een vampier in het ziekenhuis plasma krijgen, maar ga daar alleen ’s nachts naar toe, want overdag kunnen vampieren niet naar buiten. De kans dat ze dan blaren overal op hun huid krijgen is dan erg groot. Het leuke is dat vegetarische Sim vampiers fruit plasma nodig hebben. Die fruit plasma is een geniale oplossing die het plasma (bloed) vervangt wat de niet vegetarische vampier Sims moeten drinken.

Vampiers kunnen kinderen krijgen, als je één vampier hebt met een normale Sim, dan is het 50% kans dat je een vampier kindje krijgt, de vampier kinderen hebben alle positieve eigenschappen van een vampier (b.v. scherper zicht) en niet de negatieve eigenschappen van een vampier, dat komt pas als ze tiener zijn (b.v. blaren oplopen in te zon). Wil je geen vampier meer zijn dan kun je in het wetenschappelijk lab een geneesmiddel halen. Als je de vampiers negeert heb je ook de mogelijkheid zonder vampieren te spelen.

Ook aan meubels en nieuwe items is gedacht, zo heb je de metro die het makkelijk maakt een Sim te verplaatsen zonder laadtijd, die kun je overal plaatsen in stad-bouwmodus en zelfs op een kavel waar een huis op staat. Heel erg leuk is het snackstalletje, wat we nog niet eerder in een De Sims spel gezien hebben. Daar kan je Sim een hotdog, een taco enz. halen. Deze stalletjes zijn overal in de stad te plaatsen.

De nieuwe effecten machine is een apart item die het nog gezelliger maakt in een bar of op een feest. Deze machine heeft vele instelbare modussen, die voor de speciale effecten moeten zorgen in onder andere de clubs. Zo kan je instellen dat er gekleurde laserstralen worden gebruikt, maar ook sneeuw, rook, confetti en een soort flitsende glitters. Ook is er een willekeurige modus, deze werd niet getoond maar die zal waarschijnlijk de verschillende modussen afwisselen.

Er komt ook een vistank voor aan de muur, die werkt ook als raam (de vissen erin hoef je niet te voeren), voor in een penthouse is dat extra luxe, dat samen met moderne strakke meubels maakt het helemaal compleet. De arcade en de bellenblaas machine is ook weer terug, je kunt er zelfs een smaakje aan de bellenblaas machine toevoegen. De muziek instrumenten zien er erg mooi uit, je hebt een drumstel, een bas, een piano (we hebben een keyboard gezien). En als laatste het bubbelbad is terug.. yeah!!

We waren alle drie erg verrast door het uitzicht van de stad ‘Bridgeport’ en hebben met plezier deze presentatie bijgewoond. wij kunnen niet wachten tot we de review kunnen schrijven.


Kyta1702 Conclusie:
Het Spel is erg mooi en er is overal aan gedacht, alles is nog beter en nog meer dan De Sims 2 Nachtleven. Het eiland waar de stad zich bevind is klein maar toch ook groot en echt een stad. Ik kijk erg uit naar deze uitbreiding.

Xelles Conclusie:
De nieuwe buurt in De Sims 3 Na Middernacht ziet er echt enorm mooi uit. Het lijkt namelijk bijna op een echte stad, met al die hoge gebouwen waarin je een penthouse kan hebben of waarin zich een club bevindt. Dat clubs en bars openingstijden hebben en dat je Sim eruit wordt gegooid als het sluitingstijd is, is gewoon erg realistisch en leuk. De vampiers hoeven van mij niet zo, maar ik denk dat ook die een leuk, nieuw element zullen zijn. Wat mij betreft is dit nu al de beste uitbreiding van De Sims 3, tot nu toe in ieder geval.

Hiki’s conclusie:
Ik speel meestal met 1 familie en dan generaties lang: ik weet zeker dat er een aantal leden van de familie Kwana zijn die het heerlijk vinden om eens flink de beest uit te gaan hangen in de vele nachtclubs. En de oudere generatie kan gelukkig nog steeds rustig buiten de drukte van de stad gaan wonen en de jongste generatie in een penthouse zodat ze dicht bij het feestgebeuren zitten en alle feesten binnen no time kunnen bezoeken. Wie weet ga ik de Kwana’s wel voor een aantal generaties vampier maken? Al met al zullen mijn Sims echt happy worden van deze uitbreiding.

Bij deze willen EA en dan speciaal Anita – Community Manager van EA Benelux – ontzettend bedanken voor de mogelijkheid naar de Gamescom 2010 te kunnen gaan en ook nog eens al de Behind Closed Doors presentaties te kunnen bijwonen. We hebben niet alleen veel gezien en geleerd over al die games maar ook nog eens een ontzettend leuke dag gehad!

Meer over De Sims 3 Na Middernacht vind je op onze product pagina, je vind er onder andere alle video’s, screens en artworks en link naar een aantal topics op ons forum met veel meer (Nederlandstalige) informatie!


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *