Je kunt gewoon niet zonder!

SN Review: De Sims 4 Aan het Werk

Na de game pack In de Natuur als warmhoudertje komt EA eindelijk met een echte uitbreiding voor De Sims 4. De aankondiging is nog nooit zo kort op de release datum geweest en zoiets zet je als gamer toch altijd aan het denken, is het spel niet goed en is het het lange wachten niet waard of is de uitgever gewoon zo zeker van zijn zaak dat een lange aanlooptijd niet nodig is? Ik, FranSor, heb dit allemaal uitgebreid voor jullie onderzocht en mijn oordeel kan je hier in deze Sims Nieuws review lezen.

Beroepen

Hoewel het standaard is dat we eerst Create A Sim bespreken duiken we direcht in DE feature van deze uitbreiding en dat zijn toch wel de drie nieuwe beroepen. De beroepen werken zoals de beroepen uit De Sims 3 Ambities maar met één groot verschil, naast dat je niet snel kunt wisselen tussen je Sims doordat het geen open wereld meer is, je hoeft namelijk niet perse je Sim aan te sturen op zijn werk. Je kan er voor kiezen om mee te reizen naar zijn of haar werk om daar de opdrachten te doen die bij het werk horen. De drie beroepen zijn Arts, Politie agent en Wetenschapper. De beroepen hebben veel detail in zich, het is dus fijn dat ze allemaal keer op keer weer beginnen met een kleine tutorial die een dag of 2 duurt. Tijdens elk beroep krijg je kleine opdrachten die je moet voltooien om succes te hebben. Om promotie te behalen zijn er ook bij deze beroepen een aantal dingen waar je aan moet voldoen en één van deze dingen is het doen van de kleine opdrachtjes en daarmee de balk vullen. Hoewel er wel een eindtijd aan je werkdag is kan je ervoor kiezen om eerder weg te gaan of juist iets langer te blijven zodat je dingen nog af krijgt.

Detective

03-29-15_8-45 AM 03-29-15_8-05 AM

Als beschermer van de wet moet jij aan de slag met het onderzoeken van zaken en moet je rondes doen in de stad om er zeker van te zijn dat Sims zich niet misdragen. Je bent vooral op het politiebureau te vinden want daar kan je met een zaak beginnen, met medeagentend overleggen of dingen afhandelen met Sims die al vast zitten. Vier belangrijke items zijn dan ook je computer waarmee je een zaak kunt starten, een prikbord waar je al het bewijs op kunt prikken, een analyse systeem voor het gevonden bewijs en de criminelenstand waar je foto’s kunt maken van de zware boeven maar ze ook kunt fouilleren.

03-29-15_8-37 AM 03-29-15_8-38 AM

03-29-15_8-39 AM 03-29-15_9-42 AM

Op een dag heb je best veel dingen die jij moet doen. Als agent moet je beginnen op de computer om te zien of er zaken zijn waar je aan kunt werken, natuurlijk zijn deze er en voor je het weet ben je dan ook in een huis waar iets is gebeurd. Wat dat iets is, is aan jou om uit te zoeken. Dit doe je doormiddel van het verzamelen van bewijs, foto’s maken en getuigen te ondervragen. Ben je hiermee klaar dan ruil je het huis weer in voor het politiebureau waar je al het verzamelde bewijs gaat analyseren en op het prikbord prikken. Wanneer je genoeg informatie hebt verzameld kan je naar een kavel gaan om daar mensen te ondervragen en aan de hand van de door jouw gevonden aanwijzingen kan je dan de dader oppakken welke je vervolgens meeneemt naar het bureau.

Arts

De Sims 4 Aan Het Werk De Sims 4 Aan Het Werk

Het beroep arts spreekt in principe voor zich, het is de bedoeling dat jij mensen gaat verzorgen! Er zijn vele verschillende apparaten die je kunt gebruiken zoals de full body scan, het renapparaat en het welbekende zwangerschapsonderzoekbed. Het ziekenhuis is heel basic, er is een kleine ruimte voor de artsen om te ontspannen en koffie drinken, dat ze vaak als opdraht krijgen om te doen! De patienten komen via de balie ana het begin van het gebouw binnen en als ze behandeling nodig hebben dan zullen ze op de onderzoeksbedden te vinden zijn met een hartje boven hun hoofd. Aan het werk!

De Sims 4 Aan Het Werk De Sims 4 Aan Het Werk De Sims 4 Aan Het Werk

Je zou denken dat het werk in een ziekenhuis heel chaotisch is, maar dat is het in De Sims 4 Aan Het Werk absoluut niet. Zeker in het begin ben je vooral bezig met koffie drinken, handen wassen en hoi zeggen tegen mensen. Later zal je pas de apparaten gebruiken om Sims te helpen maar dit gaat alsnog erg traag allemaal. De opbouw is wel erg goed want het is niet logisch dat je aan het begin van je carriere gelijk de patienten mag behandelen, hoewel je dit wel direct kunt doen wordt dit niet aangeboden als een opdracht. Om snel promotie te krijgen moet je je toch aan de opdrachten houden dus doe je dat dan ook. Als dokter blijf je steeds in het ziekenhuis en kan het snel vervelen om Sims te behandelen omdat je geen dingen hoeft te onderzoeken en uit te vogelen zoals bij de detective en ontdek je geen toffe nieuwe dingen zoals bij de wetenschapper. Wel drink je veel koffie en was je vaak je handen. Ideaal voor caffiëne verslaafde smetvrezen!

Wetenschapper

03-30-15_1-11 PM De Sims 4 Aan Het Werk

Als wetenschapper werk je in het lab om natuurlijk verschillende dingen uit te vinden, dit doe je door middel van het analyse apparaat, een enorm microscoop, een lab en de 3D printer. Het laberatorium ziet er in eerste instantie ontzettend nieuw en technisch uit, tot dat je merkt dat veel spullen decoraties zijn of dezelfde apparaten in een andere kleur. Desalniettemin is dit toch echt wel het mooiste kavel van de drie verschillende beroepen. Dat mag ook wel aangezien je hier al je tijd moet besteden.

De Sims 4 Aan Het Werk De Sims 4 Aan Het Werk De Sims 4 Aan Het Werk De Sims 4 Aan Het Werk

Als wetenschapper wissel je steeds tussne het anaylseren van metalen of planten en vruchten, het experimenten met serums, het onderzoeken van items met de microscoop en het daadwerkelijk maken van dingen met de 3D printer. Dit maakt het beroep wetenschapper toch wel het meest interessant en het beste vol te houden aangezien je steeds weer nieuwe dingen uitvindt. Vooral de verzamelaars onder ons zullen dit beroep het meeste waarderen aangezien je heel veel kunt doen met de door jouw verzamelde items. Opvallend was wel dat je als wetenschapper bizar veel moet roddelen met je collega’s, wist jij dat wetenschappers dit veel doen op de werkvloer?!

Je eigen winkel starten

Naast dat het mogelijk is om een beroep te hebben waarmee je als speler non stop bezig bent, kun je je nog drukker gaan maken om het runnen van een eigen winkel. Het beginnen van een winkel is hele erg makkelijk, met één telefoontje kan je een kavel of een gebouw kopen waarmee je aan de slag kunt gaan. Maar het starten van een winkel is erg prijzig! Je moet namelijk een winkel bouwen, de inrichting doen en dan ook nog eens producten kopen die je later weer gaat verkopen. Een winkel uit het niets beginnen is best lastig en kost heel veel tijd, gelukkig kan je er ook voor kiezen om één van de drie bestaande winkels op de Magnolia Promenade te kopen. Hier bestaan al een speelgoedwinkel, een kledingwinkel en een kledingwinkel/meubelzaak. Je kunt hier dus direct aan de slag, het enige dat jij hoeft te doen is selecteren welke items je wil verkopen. Je zou als het ware dus ALLES kunnen verkopen omdat je alle items uit het spel verkoopbaar kunt maken. De Sims 4 Aan Het Werk heeft wel twee duidelijke winkels in gedachten, namelijk een kledingzaak en een bakkerij omdat hiervoor nieuwe items zijn toegevoegd. Voor de stylisten onder ons is de kledingwinkel wel erg tof gedaan, er zijn verschillende mannequins die jij kunt stylen, deze gehele outfits kunnen andere Sims weer kopen en dragen.

De Sims 4 Aan Het Werk De Sims 4 Aan Het Werk De Sims 4 Aan Het Werk

Er zijn wel een aantal dingen die het hebben van een winkel iets minder leuk maakt. Allereerst dus dat het echt duur is, je kan niet met een nieuwe familie beginnen en denken dat je direct een leuke winkel kan hebben naast je goed ingerichte huis. Daarbij kosten de handelingen in de winkel echt absurd veel tijd waardoor de kans groot is dat je Simoleons misloopt. De grootste misser vind ik persoonlijk toch wel dat het niet mogelijk is om een winkel naast/onder je eigen huis te hebben. Je moet dus altijd naar je winkel toe reizen en je zult dus telkens weer te maken hebben met een laadscherm voor je aan de slag kunt in je eigen zaakje. Wat wel weer handig is, is dat je naast je eigen winkel ook een baan kunt hebben en je niet op bepaalde tijden open hoeft te gaan, jij bepaalt doormiddel van je kassa wanneer je open bent en wanneer je sluit.

Creëer-een-Sim

Dan gaan we nu eindelijk kijken naar Creëer-een-Sim. In deze review zal je niet alle items zien, die kan je hier vinden, dit omdat er redelijk veel nieuwe items zijn bijgekomen in Creëer-een-Sim. Wat erg opvallend is, is dat de nieuwe items absoluut niet gericht zijn op de nieuwe beroepen van het spel. Zo erg niet gericht dat er geen één item te vinden is dat specifiek voor artsen, wetenschappers of politieagenten is. Het zijn allemaal hele bruikbare dingen maar niet heel bijzonder. Natuurlijk zijn de tops bij de vrouwen weer erg mooi en opvallend maar toch bruikbaar. De mannen hebben ook redelijk wat items erbij gekregen maar deze voelen toch erg basic aan vergeleken die van de vrouwen, hoewel een spannend kleurtje alles uniek kan maken.

Over de kapsels ben ik minder te spreken, velen lijken op opklikbare haren van LEGO poppetjes. De langere kapsels vallen iets teveel in het gezicht in plaats dat het natuurlijk uit het gezicht blijft. De korte kapsels daarentegen zijn werkelijk waar prachtig en erg hip.

Koop en Bouw

De Sims 4 Aan Het Werk 03-28-15_7-40 AM De Sims 4 Aan Het Werk De Sims 4 Aan Het Werk

Wat een grote teleurstelling is de koop en bouw sectie van De Sims 4 Aan het Werk. Waar ik verwachtte allemaal items te vinden om een eigen lab, ziekenhuis of politiebureau te maken kreeg ik enkel wat algemene items voorgeschoteld waarmee je amper gehele kamers kan maken. De screenshots hierboven laten slechts een paar items zien omdat er veel losse spullen zijn, een echte lijn valt er dus niet te ontdekken. Aan de ene kant is dit erg goed en fijn omdat de huidge catalogues aangevuld wordt in plaats van dat er hele nieuwe stijlen zijn gekomen maar toch verwachten we door de uitbreidingen van De Sims 3 toch hele nieuwe dingen waarmee je bijna je hele huis een make-over zou kunnen geven en dat is nu helaas niet mogelijk. Wel zijn er heel veel nieuwe decoratie spullen bij gekomen die uitstekend in verschillende winkels passen, dus je kan je winkel helemaal tot op de puntjes in orde maken.

Conclusie

Wanneer er een uitbreiding voor De Sims komt kijk ik zelf altijd naar hoe erg de nieuwe gameplay past bij het huidige en vaak moet ik tot de conclusie komen dat het er erg los van staat. Ook bij De Sims 4 Aan het Werk merk je toch dat de nieuwe elementen niet erg passen wanneer je het spel ‘gewoon’ speelt. Het is even leuk om helemaal op te gaan in één van de beroepen en om een winkel te openen maar het zorgt er ook voor dat je spel heel erg langzaam gaat omdat veel tijd die je normaal zou doorspoelen echt minuut voor minuut gespeeld moet worden. De Sims 4 Aan het Werk geeft daarentegen wel flink wat nieuwe algemene Creëer-een-Sim en Koop items waar we echt weer aan toe waren. Al met al is het absoluut geen slechte uitbreiding, de vraag is alleen hoe lang het interessant blijft om een beroep echt tot in zoveel detail mee te maken maar in het begin zal de uitbreiding je absoluut uren plezier geven.

Beoordeling

Creëer-een-Sim:7
Koop- en Bouwmodus:8
Nieuwe carrières:8
Winkels:7
Overige gameplay:7

Eindoordeel

De Sims 4 Aan het Werk

Prijs: 40,00

7,7 van de 10

Hoewel De Sims 4 Aan het Werk een solide basis biedt voor een uitbreiding is het sterk de vraag hoe lang de carrières interessant blijven. Desondanks is het een goed gevuld pakket met flink wat nieuwe mogelijkheden voor De Sims 4.

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>