SN Review: De Sims 4 Griezelige accessoires

SN Review: De Sims 4 Griezelige accessoires

Met nog iets minder dan maand te gaan tot Halloween is hier het nieuwe accessoires pakket De Sims 4 Griezelige Accessoires! Hoewel we Halloween dan wel niet echt vieren hier in Nederland en België, gaat het meer om het idee van een ‘griezelig feest’, want centraal staan ditmaal de verschillende griezelkostuums die gedragen kunnen worden tijdens de enge griezelfeestjes, aangevuld met wat enge accessoires zoals spinnenwebben of verscheurde meubels om het helemaal af te maken. Of De Sims 4 Griezelige Accessoires daarmee ook echt zo’n geslaagd feestje wordt, lees je in deze review!

Creëer-een-Sim

De Sims 4 Griezelige accessoires De Sims 4 Griezelige accessoires De Sims 4 Griezelige accessoires

Zoals gezegd draait het pakket voor het grootste deel om de kostuums die gedragen kunnen worden tijdens de nieuwe griezelfeestjes en dat is gelukkig ook aardig goed terug te zien in Creëer-een-Sim. Bij de dames is er zo een totaal van zes volledige outfits aanwezig, vijf bij de heren en vier bij de kinderen en dat is voor een accessoires pakket dus al best een aardig totaal. Vrijwel ieder kostuum bestaat zo uit een outfit voor het hele lichaam plus vaak nog een of ander hoofddeksel, schoenen of een bepaalde accessoire. Bovendien heb je los daarvan ook nog eens twee schminkmaskers en wat andere losse accessoires, maar daartegenover staat wel dat één van de kostuums voor de volwassenen, het Super Lama kostuum, pas te gebruiken is nadat je een gouden medaille hebt bepaald tijdens een griezelfeest. Daarentegen is zeker niet ieder kostuum zo ‘griezelig’ als je zou verwachten. Je hebt zo namelijk ook een gladiatoren- en feeënkostuum, maar voor de afwisseling binnen het totaalplaatje is dat zeker geen onaangename toevoeging. Het zorgt er in ieder geval voor dat je niet per definitie gebonden bent aan Halloween.

De Sims 4 Griezelige accessoires De Sims 4 Griezelige accessoires De Sims 4 Griezelige accessoires

Over de kostuums zelf ben ik eigenlijk ook best positief: het ziet er namelijk allemaal best wel aardig en aantrekkelijk uit met genoeg mogelijkheden om de kleuren aan te kunnen passen. Alle kledingstukken zijn duidelijk met zorg gemaakt en daardoor zijn ze in principe ook wel allemaal echt wel uniek ten opzichte van elkaar. Dat is nog wel eens ooit een heikel punt geweest bij de eerdere accessoires pakketten. Het mag dan alles bij elkaar misschien wel een bonte boel zijn bij de griezelfeestjes, maar het past in ieder geval bij de stijl van De Sims 4 en er is bovendien niks dat ik echt al bij voorbaat af zou willen schrijven.

De Sims 4 Griezelige accessoires De Sims 4 Griezelige accessoires De Sims 4 Griezelige accessoires

In dit opzicht is er eigenlijk maar weinig negatiefs over Creëer-een-Sim te zeggen, maar de allesbeslissende vraag zal toch nog altijd blijven hoe ‘zinvol’ de kostuums zullen zijn op de langere termijn. Natuurlijk is het allemaal leuk en aardig tijdens de griezelfeestjes, maar daarbuiten ga je het – eerlijk is eerlijk – gewoon vrijwel nooit dragen. We hebben nu bijvoorbeeld ook al de Star Wars kostuums en zelfs een Hotdog-kostuum, maar dat zie je ook nooit iemand dragen en ook de griezelfeestjes zelf heb je met een paar keer spelen wel gezien. In principe is dat natuurlijk nog geen probleem en hoort dat ook wel bij het pakket, maar het is wel een factor die je absoluut mee moet nemen als je dit pakket wil gaan aanschaffen.

Bouw- en Koopmodus

SN Review: De Sims 4 Griezelige accessoires

Met Halloween als thema hoop je natuurlijk meteen op een hoop nieuwe griezelige meubels en andere enge decoratie om een lekker eng spookhuis mee te kunnen maken, maar helaas kan De Sims 4 Griezelige Accessoires die gedachte maar deels waarmaken. Aan de ene kant heb je om te beginnen natuurlijk allerlei van die cliché-dingetjes die absoluut bij Halloween horen, gemengd met de stijl en humor van De Sims 4 zelf: zo heb je bijvoorbeeld een aantal uitgesneden pompoenen in allerlei vormen en maten, verschillende leuke patroontjes als behang, schilderijen die in de tijd veranderen van iets liefelijks naar iets engs, en grafstenen die een griezelige mist verspreiden. Het zijn dan ook vooral de kleine details die de meeste decoratiestukken hier zo leuk en uniek maken. Hoewel het waarschijnlijk in totaal als een schaarse hoeveelheid decoratie zal aanvoelen, zit het geheel in ieder geval goed in elkaar.

SN Review: De Sims 4 Griezelige accessoires

Aan de andere kant heb je dan ook nog wat banken en meubels bedekt met enge, afgescheurde lakens. Waar je bij de decoratie nog best wat leuke en grappige details kan ontdekken, mis je dat hier toch wel enigszins. In feite is het ook niet veel meer dan een simpel wit (of juist felgekleurd) afgescheurd laken met eventueel een klein spookje erop en daarmee is het contrast tot de kostuums ook meteen hartstikke duidelijk aanwezig. Slecht is het daarmee nog zeker niet, want het past immers zeker wel prima bij de griezelfeestjes of Halloween in z’n algemeenheid, maar het mist gewoon wat van de originaliteit en diepgang die de kostuums wel hadden. Dat is jammer, maar eigenlijk ook niet meer dan dat.

Als laatste hebben we echter wel nog de twee nieuwe premium objecten tegoed. Enerzijds is er de ‘Suiker is Puiker’ Snoepschaal: dat is simpelweg gewoon een schaal waar je Sims een snoepje uit kunnen pakken, maar precies op het moment dat ze dat doen, gebeurt er iets engs; er steekt bijvoorbeeld een hand uit de pot of iets dergelijks. Al met al grappig voor een keertje, maar daarna voelt het eigenlijk meer aan als een hetzelfde en is het in principe niet veel meer dan een stukje decoratie voor tijdens de griezelfeestjes. Anderzijds heb je nog de Snijtafel voor pompoenen en die is gelukkig wel wat interessanter. Sims kunnen hier namelijk, net zoals bij maken van voorwerpen, hun eigen pompoenen maken. Afhankelijk van hoe goed je Sims Handigheid vaardigheid is, bestaan er zo steeds meer ontwerpen. De gemaakte pompoenen kun je dan allereerst goed gebruiken als extra versiering voor bij je huis, maar kunnen daarnaast zelfs door geesten worden gedragen op hun hoofd of gewoon simpelweg worden kapot gestampt. Ook dit object mag dan misschien niet dermate bijzonder zijn dat je het echt moet hebben, maar binnen het pakket zeker een welkome toevoeging zou ik zeggen.

Conclusie

Het is lastig om De Sims 4 Griezelige Accessoires nou echt aan te raden of juist niet. Aan de ene kant is het op dit moment namelijk absoluut een leuke en afwisselende toevoeging aan De Sims 4; de kostuums zien er goed uit en in combinatie met de griezelige decoratie uit de koopmodus kun je in z’n geheel zeker wel een geslaagd griezelfeestje geven. In vergelijking met de andere accessoires pakketten zit het qua inhoud dus wel dik in orde, maar aan de andere kant zit het probleem hem hier in het feit dat het vrij duidelijk een seizoenspakket is en je na Halloween praktisch gezien niks meer gaat doen met de inhoud of de griezelfeestjes: een paar keer rond Halloween is leuk en grappig, maar daarna is het gewoon steeds hetzelfde verhaal en gaat het best snel vervelen. Als dat je niet veel uitmaakt, zal het zeker een leuk accessoires pakket zijn, anders kun je beter een van de andere accessoires pakketten nemen.

Beoordeling: 4,7

Iemand fan van Halloween? Anders wordt het een moeilijk verhaal voor De Sims 4 Griezelige Accessoires...


  • Item gereviewd: De Sims 4 Griezelige Accessoires
  • Prijs:  10,00

Subonderelen

Creëer-een-Sim:6,5
Koop- en Bouwmodus:4,5
Gameplay:3,0

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *